Филтриране по

Цена

2 лв. 3 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Мечове

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Игрите с оръжия са едни от най-старите и най-любими детски игри . Когато са обяснени правилно и се извършват при спазване на правилата за безопасност, те не са вредни за децата . Опасно е да се купуват с цел патриотично възпитание, за поощряване на агресията или с цел полово разделение и противопоставяне . Със зачестяването на стрелбите в училищни сгради в много държави по света започна обществен дебат за пълна забрана на играчките оръжия. Някои психолози твърдят, че са опасни, защото свалят психологическите бариери за стрелба по истински хора с истински оръжия . Други обаче са на мнение, че всичко се свежда до правилния родителски контрол и пълноценния диалог с децата.

Напълно нормално е. Децата играят в смесени групи, повлияни са от фантастични герои и е напълно естествено момичетата също да искат да притежават играчка оръжие, която да ги приобщи към игрите.

Да, има, дори се рекламират по този начин – „за момичета“. Обикновено са със специфичен розов цвят или в негови нюанси .

Играчките оръжия се делят на два основни вида – реалистични и нереалистични . Както показват самите имена, реалистичните са умалени модели на реално съществуващи оръжия, а нереалистичните обикновено са част от фантазен филмов или приказен сюжет , а може да бъдат и с напълно иновативен дизайн, измислен от производителя.

Според повечето психолози е по-добре да се купуват играчки, които не са реалистични копия на истински оръжия . Така децата по-лесно осъзнават, че става дума за игра. Не забравяйте: неосъзнаването на границата между игра и реалност може да бъде много опасно!

Играчките оръжия се изработват от най-различни материали – дърво, метал, пластмаса, комбинация от изброените , както и от полиуретан (т.нар. фоам). Много популярни например са мечовете от фоам.

Подходящата възраст е след 5 години , когато детето вече може да разбира предназначението на предметите. Добре е оръжията да не бъдат реалистични.

Играчките оръжия , които изстрелват различни елементи, се определят като едни от най-опасните детски играчки изобщо. Наранявания на главата и очите (дори ослепяване) са често срещани травми при игра с тях. Затова родителският контрол е задължителен , както и подробно инструктиране на детето какви са опасностите и за какво да внимава.

Играчките оръжия не са позволени на борда на самолета (в ръчния багаж), но няма забрана да се пренасят в регистрирания (чекиран) багаж . Все пак проверете внимателно законите в държавата, за която пътувате – в някои страни, напр. Сингапур, се изисква специално разрешение за притежаване на играчка оръжие и ако носите такава, трябва да я обявите при пристигането.

Мечът също попада под общата забрана за носене на играчки оръжия на борда на самолета . Можете да го пренесете опакован в общия си багаж.

Забраната е породена от факта, че този вид играчки, независимо от степента си на прилика с истинските оръжия , могат да бъдат използвани за извършване на престъпление.

Игрите с оръжия са едни от най-старите и най-любими детски игри. Когато са обяснени правилно и се извършват при спазване на правилата за безопасност, те не са вредни за децата. Опасно е да се купуват с цел патриотично възпитание, за поощряване на агресията или с цел полово разделение и противопоставяне. Със зачестяването на стрелбите в училищни сгради в много държави по света започна обществен дебат за пълна забрана на играчките оръжия. Някои психолози твърдят, че са опасни , защото свалят психологическите бариери за стрелба по истински хора с истински оръжия. Други обаче са на мнение, че всичко се свежда до правилния родителски контрол и пълноценния диалог с децата.

Напълно нормално е. Децата играят в смесени групи, повлияни са от фантастични герои и е напълно естествено момичетата също да искат да притежават играчка оръжие, която да ги приобщи към игрите.

Играчките оръжия се делят на два основни вида – реалистични и нереалистични. Както показват самите имена, реалистичните са умалени модели на реално съществуващи оръжия, а нереалистичните обикновено са част от фантазен филмов или приказен сюжет, а може да бъдат и с напълно иновативен дизайн, измислен от производителя.

Според повечето психолози е по-добре да се купуват играчки, които не са реалистични копия на истински оръжия. Така децата по-лесно осъзнават, че става дума за игра. Не забравяйте: неосъзнаването на границата между игра и реалност може да бъде много опасно!

Играчките оръжия се изработват от най-различни материали – дърво, метал, пластмаса, комбинация от изброените , както и от полиуретан (т.нар. фоам) . Много популярни например са мечовете от фоам.

Свързани блог публикации

Вашият син или дъщеря е рицар, смел войн, защитаващ благородни каузи? Осигурете му рицарски меч, с който да изпълни своите доблестни забавления. Като допълнителен компонент за рицарското облекло, заложете на комплектите с щитове и боздугани, които ще осигурят на детето реалистичен вид с тематични мотиви. Kidso предлага и авантюристични пиратски мечове, с които вашия малък пират може да завладява нищо  неподозиращи кораби и да владее цели морета.

Ами ако той е галактически застъпник на доброто. Вие трябва да го превърнете в истински джедак, който да развява своя светлинен меч с атрактивни функции. Работещи на батерии, мечовете издават специални звуци и светлини, които ще приковат вниманието на всеки поддръжник на Съпротивата. Разтегливите електронни саби ще позволят на детето ви да усети космически сблъсъци и да се включи във вълнуващи истории от междузвездните галактики.

С помощта на различните мечове, децата ще подобрят своите двигателните умения. Ще имат възможността да се впуснат в невероятни ролеви игри, които да развият техните креативност и безгранично въображение.

Когато практикуват колективна игра, децата ще стимулират колективно мислене, което да доведе до логическа последователност за отбрана и нападение. Заедно с това ще запълни дълги часове на интересна игра, прекрасно споделена с приятели вкъщи и навън.

Атрактивните модели са изработени с реалистични орнаменти, дръжки с тематични мотиви, извити остриета, интересни функции и цялостни реалистични дизайни за по-качествена и вълнуваща игра. Те са точно попадение за подарък, с който ще зарадвате всеки защитник на справедливостта.

Подходящи за деца над 3-годишна възраст, мечовете са изработени от висококачествени материали, които следват безопасна употреба.

Тези вълнуващи пособия за игра са създадени от световни марки като Star wars, които позволяват на всяко дете да се доближи до техния вълшебен свят на приключения, сражения между Доброто и Злото и победа над нарушителите на световния мир.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими