Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

18 лв. 19 лв.

Пушки и пистолети

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Игрите с оръжия са едни от най-старите и най-любими детски игри . Когато са обяснени правилно и се извършват при спазване на правилата за безопасност, те не са вредни за децата . Опасно е да се купуват с цел патриотично възпитание, за поощряване на агресията или с цел полово разделение и противопоставяне . Със зачестяването на стрелбите в училищни сгради в много държави по света започна обществен дебат за пълна забрана на играчките оръжия. Някои психолози твърдят, че са опасни, защото свалят психологическите бариери за стрелба по истински хора с истински оръжия . Други обаче са на мнение, че всичко се свежда до правилния родителски контрол и пълноценния диалог с децата.

Напълно нормално е. Децата играят в смесени групи, повлияни са от фантастични герои и е напълно естествено момичетата също да искат да притежават играчка оръжие, която да ги приобщи към игрите.

Да, има, дори се рекламират по този начин – „за момичета“. Обикновено са със специфичен розов цвят или в негови нюанси .

Играчките оръжия се делят на два основни вида – реалистични и нереалистични . Както показват самите имена, реалистичните са умалени модели на реално съществуващи оръжия, а нереалистичните обикновено са част от фантазен филмов или приказен сюжет , а може да бъдат и с напълно иновативен дизайн, измислен от производителя.

Според повечето психолози е по-добре да се купуват играчки, които не са реалистични копия на истински оръжия . Така децата по-лесно осъзнават, че става дума за игра. Не забравяйте: неосъзнаването на границата между игра и реалност може да бъде много опасно!

Играчките оръжия се изработват от най-различни материали – дърво, метал, пластмаса, комбинация от изброените , както и от полиуретан (т.нар. фоам). Много популярни например са мечовете от фоам.

Подходящата възраст е след 5 години , когато детето вече може да разбира предназначението на предметите. Добре е оръжията да не бъдат реалистични.

Играчките оръжия , които изстрелват различни елементи, се определят като едни от най-опасните детски играчки изобщо. Наранявания на главата и очите (дори ослепяване) са често срещани травми при игра с тях. Затова родителският контрол е задължителен , както и подробно инструктиране на детето какви са опасностите и за какво да внимава.

Играчките оръжия не са позволени на борда на самолета (в ръчния багаж), но няма забрана да се пренасят в регистрирания (чекиран) багаж . Все пак проверете внимателно законите в държавата, за която пътувате – в някои страни, напр. Сингапур, се изисква специално разрешение за притежаване на играчка оръжие и ако носите такава, трябва да я обявите при пристигането.

Мечът също попада под общата забрана за носене на играчки оръжия на борда на самолета . Можете да го пренесете опакован в общия си багаж.

Забраната е породена от факта, че този вид играчки, независимо от степента си на прилика с истинските оръжия , могат да бъдат използвани за извършване на престъпление.

Игрите с оръжия са едни от най-старите и най-любими детски игри. Когато са обяснени правилно и се извършват при спазване на правилата за безопасност, те не са вредни за децата. Опасно е да се купуват с цел патриотично възпитание, за поощряване на агресията или с цел полово разделение и противопоставяне. Със зачестяването на стрелбите в училищни сгради в много държави по света започна обществен дебат за пълна забрана на играчките оръжия. Някои психолози твърдят, че са опасни , защото свалят психологическите бариери за стрелба по истински хора с истински оръжия. Други обаче са на мнение, че всичко се свежда до правилния родителски контрол и пълноценния диалог с децата.

Напълно нормално е. Децата играят в смесени групи, повлияни са от фантастични герои и е напълно естествено момичетата също да искат да притежават играчка оръжие, която да ги приобщи към игрите.

Да, има, дори се рекламират по този начин – „за момичета“. Обикновено са със специфичен розов цвят или в негови нюанси.

Играчките оръжия се делят на два основни вида – реалистични и нереалистични. Както показват самите имена, реалистичните са умалени модели на реално съществуващи оръжия, а нереалистичните обикновено са част от фантазен филмов или приказен сюжет, а може да бъдат и с напълно иновативен дизайн, измислен от производителя.

Според повечето психолози е по-добре да се купуват играчки, които не са реалистични копия на истински оръжия. Така децата по-лесно осъзнават, че става дума за игра. Не забравяйте: неосъзнаването на границата между игра и реалност може да бъде много опасно!

Играчките оръжия се изработват от най-различни материали – дърво, метал, пластмаса, комбинация от изброените , както и от полиуретан (т.нар. фоам) . Много популярни например са мечовете от фоам.

Свързани блог публикации

Ако сте точен с ръката, сигурно подозирате какво невероятно приключение се отваря пред вас с нашите модели на пушки и пистолети. Kidso ще ви зашемети с възможността от вълнуващи престрелки и организирани настъпления.

Влезте в звездни сблъсъци с пистолет Capitan galactic или с Космическия пистолет във няколко разновидности и с атрактивни функции на звуци и светлини. Те ще ви погълнат в своята галактика от ключови съревнования, с които да докажете кой е повелителят на космоса.

Това сте вие! Заложете на ловна пушка или каубойски пистолет, с които да завладеете всяка територия и да оглавите отбора на победителите.

Също така може да се съревновавате и да демонстрирате вашите ловки умения с помощта на атрактивни патета, които трябва да обстрелвате. С полицейския комплект ще може да задържате престъпници и да следите за нарушители на закона като разполагате с необходимите аксесоари за целта.

Нашата електронна игра с пистолети с LED индикатори и интерактивни функции ще ви даде възможност за „галопиране” с висока скорост. Вие трябва да унищожите голямото око, което се движи бързо и е трудно уловимо.

Забележителните оръжия се характеризират с дизайнерска линия на реалистични орнаменти и форми за по-вълнуващо усещане. Изработени са за деца над 3-годишна възраст с безопасни и висококачествена пластмаса, картон и други щадящи здравето материали.

Създадени от IMC toys и Dino toys, играчките имат за цел да развият и стимулират многопластовото детско мислене. Когато играят в колектив, децата ще изградят последователно и логично мислене за конкретна атака и отбранителна тактика.

Тези пособия ще гарантират на децата невероятно забавление чрез ролеви игри и развитие на креативността и въображението. Докато боравят с тях, децата ще могат да координират точни удари и ще подобрят своята ориентация в пространството, когато се целят в определена мишена.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими