Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 107 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Чаши и бутилки

Показани са 1-20 от общо 360 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Използването на чаша от детето е изключително индивидуално, но е препоръчително да започне около десетия месец . Важно е, когато дадете чаша на детето, то да може да седи стабилно, в седнало положение.  При избора на първата чаша на детето е необходимо да обърнете внимание на безопасността, чашата да бъде изработена от нечуплив и устойчив материал. Отделете внимание и на това да бъде удобна за захващане и държане от детето, на пазара се предлагат различни варианти с дръжки или дупка в средата.

Преходните детски чаши имат основното предимство, че детето не може да разсипе течността. Защото са така проектирани, че изпускат течност, само когато детето засмуче. Те могат да бъдат без накрайник, с твърд или мек такъв.

Мекият накрайник е предпочитан от повечето майки, защото се приема, че е по близък, като усещане до биберона и майчината гърда. Той е подходящ в началото на приучаване към чаша. От друга страна твърдият накрайник осигурява на детето възможност за по-интензивен масаж на венците, в периода на поникване на зъбките. Също така твърдият накрайник е по-сигурен, за деца с поникнали зъбки, тъй като е по-труден за отхапване.

Чашата със сламка бива използвана от широк възрастов диапазон деца . Тя е изключително полезна, като последна стъпка преди приучаването за отпиване от обикновенна чаша. Обичайно чашите със сламка, са затворени с допълнително капаче, което осигурява допълнителна сигурност срещу намокряне.  Те са изключително подходящи, когато сте навън с детето и по време на път. Често чашите със сламка разполагат със затварящ механизъм за самата сламка , което от своя страна осигурява по-добра хигиена и предпазва сламката от замърсяване.

И двата материала има своите предимства и недостатъци, ето и някои от тях. Стъклените чаши имат основното предимство, че са по лесни за поддръжка и почистване и същевременно се износват по-бавно.  От друга страна имат два съществени недостатъка , първият от тях е масата на шишето, стъклените са осезаемо по тежки, също така при използването им се изисква по-голямо внимание от страна на родителя, защото са чупливи и могат да доведат до нараняване на детето.  Пластмасовите от своя страна са изключително леки и по-трудно биха могли да бъдат повредени и счупени.  Недостатъка е, че се износват по-лесно , консумацията на сокове и чай с тях, често води до оцветяване на вътрешността на чашата и необходимост от по-често подменяне.

Изключително важно е старателно да бъдат почиствани и стерилизирани чашите и всички техни компоненти . Използването на чаша с накрайник или сламка, предполага задържане на течност и слюнка в тази област, което е добра среда за развитие на бактерии. Затова измивайте старателно и редовно чашите, като за оптимален ефект спазвайте инструкциите на производителя.

Свързани блог публикации

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими