Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 47 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Чаши и бутилки

Показани са 1-20 от общо 220 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Използването на чаша от детето е изключително индивидуално, но е препоръчително да започне около десетия месец . Важно е, когато дадете чаша на детето, то да може да седи стабилно, в седнало положение.  При избора на първата чаша на детето е необходимо да обърнете внимание на безопасността, чашата да бъде изработена от нечуплив и устойчив материал. Отделете внимание и на това да бъде удобна за захващане и държане от детето, на пазара се предлагат различни варианти с дръжки или дупка в средата.

Преходните детски чаши имат основното предимство, че детето не може да разсипе течността. Защото са така проектирани, че изпускат течност, само когато детето засмуче. Те могат да бъдат без накрайник, с твърд или мек такъв.

Мекият накрайник е предпочитан от повечето майки, защото се приема, че е по близък, като усещане до биберона и майчината гърда. Той е подходящ в началото на приучаване към чаша. От друга страна твърдият накрайник осигурява на детето възможност за по-интензивен масаж на венците, в периода на поникване на зъбките. Също така твърдият накрайник е по-сигурен, за деца с поникнали зъбки, тъй като е по-труден за отхапване.

Чашата със сламка бива използвана от широк възрастов диапазон деца . Тя е изключително полезна, като последна стъпка преди приучаването за отпиване от обикновенна чаша. Обичайно чашите със сламка, са затворени с допълнително капаче, което осигурява допълнителна сигурност срещу намокряне.  Те са изключително подходящи, когато сте навън с детето и по време на път. Често чашите със сламка разполагат със затварящ механизъм за самата сламка , което от своя страна осигурява по-добра хигиена и предпазва сламката от замърсяване.

И двата материала има своите предимства и недостатъци, ето и някои от тях. Стъклените чаши имат основното предимство, че са по лесни за поддръжка и почистване и същевременно се износват по-бавно.  От друга страна имат два съществени недостатъка , първият от тях е масата на шишето, стъклените са осезаемо по тежки, също така при използването им се изисква по-голямо внимание от страна на родителя, защото са чупливи и могат да доведат до нараняване на детето.  Пластмасовите от своя страна са изключително леки и по-трудно биха могли да бъдат повредени и счупени.  Недостатъка е, че се износват по-лесно , консумацията на сокове и чай с тях, често води до оцветяване на вътрешността на чашата и необходимост от по-често подменяне.

Изключително важно е старателно да бъдат почиствани и стерилизирани чашите и всички техни компоненти . Използването на чаша с накрайник или сламка, предполага задържане на течност и слюнка в тази област, което е добра среда за развитие на бактерии. Затова измивайте старателно и редовно чашите, като за оптимален ефект спазвайте инструкциите на производителя.

Свързани блог публикации

Бебето ни расте всеки ден. То с всеки изминат ден открива нови неща за света, придобива нови умения и става все по – пълноценен човек. С храненето на бебето процесите текат по подобен начин – първоначално детето бозае от майчината гръд, постепенно то обогатява храненето си и с приема на други течности и така постепенно еволюира.

Първия аксесоар за хранене, който бебето ще има е бутилката за хранене.  Без значение дали тя ще се появи, когато кърмата на майката не достига или когато приемът на вода и други течности започне, то тя е еднакво важна.

Основните критерии, които ни помагат при избора на пипе се формулират интуитивно от всеки родител – колко да е голяма бутилката, какъв да е материалът, от който да е направена, какви допълнителни функции ще има.

Най – важното за бутилката е и нейният накрайник – биберона. Избирате такива биберони, които имат ортодонтска форма, удобни са за бебето и отговарят съвсем точно на възрастта на детето.  Внимателно и стриктно следете биберона на шишето да е точно този, който е необходим. 

Всеки производител е написал на самия биберон за каква възраст е. Неспазването на тези предписания може да доведе до редица нежелани ефекти, свързани с Вашето бебе – недохранване, преяждане, задавяне, поглъщане на въздух заедно с храната и появата на колики в следствие от това. Всичко това може да бъде лесно избегнато с правилен избор на накрайник.

Допълнителните характеристики на едно шише са много различни и специфични – размерът на бутилката определя до каква степен тя ще е удобна за Вашето дете. Избирайте бутилка, с размер близък до количеството мляко или друга течност, която Вашето бебе приема на този етап.

Така ще Ви е по – удобно. Изборът на материал е индивидуално предпочитание, в зависимост от начина Ви на живот и битовите Ви навици – някои родители предпочитат стъклени бутилки, защото не се драскат, материалът не потъмнява в хода на употреба и те не могат да прехвърлят към храната никакви вредни вещества.

За съжаление стъклените бутилки са по – тежки,чупят се и това може да е опасно. Някои родители ги заменят с пластмасови по тази причина. За тях е достатъчно бутилките да не съдържат фталати (BPA free). Друг подход при избор на бутилка е да се следи дали производителят предвижда тя да се мие в съдомиялна машина или не.

Много от съвременните бутилки за хранене имат всякакви допълнителни „екстри“ – някои от тях притежават системи за отвеждане на въздух и не предизвикват колики, други имат термочувствителна повърхност и предупреждават майката, когато съдържанието им е твърде горещо.

Трети бутилки са част от цялостна система за хранене на детето и бихте могли само със смяна на накрайниците да ги използвате в целия ход на израстването на детето Ви. Всичко това е въпрос на индивидуален избор.

Следващата стъпка е, когато детето Ви започна на използва чаша за пиене. Това е процес, който протича на етапи и не може да бъде с рязък преход. Около 18 месечна възраст се счита, че детето Ви трябва да е „преходило“ от бутилка с биберон, през чаша с накрайник до нормална чаша за пиене.

Разбира се има и деца, които не желаят да се разделят с бутилката си. Това обаче трябва с внимание и постоянство да бъде постигнато, защото твърде дългото използване на биберон може да доведе до нежелани последствия – прехранване, дентални и ортодонтски проблеми.

Стъпките по прехода от шише към чаша могат да се очертаят така:

  • Около 4 месец (или когато детето може да е седнало) се дава шише с дръжки. Тогава бебето Ви ще се научи да държи шишето самостоятелно.
  • Около 6 месец – бебето започва да пие с накрайник, различен от биберон. Тогава то вече може да суче и преглъща. Първоначално се използват меки накрайници (най-често силиконови), с които детето няма да нарани венците, небцето или устните си. Когато започнат да никнат зъби, този накрайник се заменя с по – твърд и устойчив.
  • Около 9 месец – детето се учи да пие със сламка. Все още то няма усъвършенствани двигателни умения и по тази причина сламката е най-често в чаша с капаче.
  • Около 12 месеца дето може да пие от чаша, но заради все още развиващата се фина моторика, то или използва специална чаша или пие с помощ от родител. Така то не се задавя, не се залива и се предотвратяват инциденти.

При нас ще намерите разнообразие от чаши и бутилки за деца от всички възрасти.  Предлагаме аксесоари за хранене предназначени всякакви нужди и отговарящи на много и различни специфични предпочитания на родителите.

Наред с утвърдените и познати сред родителите брандове, ние доставяме и специфични, много по – различни и качествени марки, които са се фокусирали върху много високото качество и специфични бебешки нужди.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими