Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

4 лв. 10 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Термометри за вода

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

За нормално отглеждане на детето си Вие ще се нуждаете от: термометър за измерване на телесната температура термометър за измерване на стайната температура термометър за измерване на температурата на водата при къпане Термометърът за измерване на телесна температура е необходим, за да следите здравословното състояние на детето си. С термометърът за стайна температура ще сте сигурни, че сте осигурили най-добрите условия за отглеждане на детето си. Термометърът за вода Ви гарантира, че за нежния детски организъм сте осигурили подходяща температура на водата за баня.

За съжаление няма термометър, който да може да измерва точно телесна температура, стайна температура и температура на вода. За това ще са Ви нужни термометри за всяка отделна функция.  Те са различни. Освен това, използвани в неподходяща среда, термометрите могат да се повредят и да не са годни за следваща употреба или ще започнат да дават неверни показания.

Докато детето е все още малко, не може да говори то показва своя дискомфорт по различен начин. Понякога е раздразнително, друг път не се храни добре, в някои случаи е по-зачервено от обичайно. Всичко това може да са симптоми за здравословен проблем. Първа стъпка по откриването на подобен проблем е измерването на телесната температура. Температура над 37 градуса е ясен и недвусмислен сигнал за зараждащ се или за наличен здравословен проблем на датето.  Най-често високата температура на бебето говори за развитие на възпалителен процес организма.  Повишаването на телесната температура е естествената реакция срещу инфекцията. При ранна идентификация на подобен проблем и навременна консултация с педиатър е възможно относително лесно и бързо да се предотвратят усложнения или по-сериозни заболявания. По тази причина трябва да разполагаме с термометър вкъщи . Препоръчително е и да имаме два различни по марка и вид термометри, за да можем да сравняваме идентичността на данните от тях.

Препоръчва се да използвате цифрови термометри . Термометрите със скала и мерителен стълб са стар похват и са по-трудни за употреба. На много места те са и забранени, заради употребата на живак (в минали години) в мерителния стълб. В зависимост от възрастта на детето се определя кой е най-подходящия термометър: ректален безконтактен орален термометър за ухо Не всеки термометър е подходящ за употреба при малките бебета. До 3 (три) месечна възраст се препоръчва да се мери ректалната температура на детето с нормален дигитален термометър. Понякога детето е твърде раздразнително или твърде енергично, за да може да се измери лесно ректалната температура. В тези случаи се използва безконтакте термометър, тъй като това замерване е неинвазивно. След навършване на 3 (три) месеца родителите могат да преминат към използването на безконтактен термометър. Това е цифров термометър, който се доближава до челото или врата на детето на разстояние около 1 сантиметър и веднага посочва неговата моментна телесна температура. Съществуват и термометри за уши, които не са подходящи за деца под 6 (шест) месечна възраст. Те не дават точни показания. Причината е, че мерителната част е твърде голяма и не може да влезе добре в ушния канал и съответно отчетеното показание не е достатъчно надеждно. Нормален дигитален термометър може да се използва и за измерване на температура „под мишница“. Тези измервания имат два недостатъка – най-малко точни са и изискват детето да държи термометъра под мишница за няколко минути. Този метод на измерване се препоръчва, като втори „контролен“ метод за мерене на температура. Термометри за уста се препоръчват за деца над 4 години – когато те могат да задържат дъха си за известно време. Има термометър тип залъгалка за по-малки деца, но този метод за орално мерене на температура не е точен. Докато бебето смуче залъгалката влиза въздух и това прави замерването не съвсем точно.

Свързани блог публикации

Със сигурност в миналото е имало начини да се определи подходящата температура на водата за къпане на бебето или детето. Днес вече има безпроблемно решение, което ще ни осигури спокойствие и няма да ни позволява да се двоумим в преценката си.

Магазинът разполага със закачливи модели за измерване градусите на водата, които служат като идеален аксесоар за игра по време на къпане, тъй като са съобразени със стандарта за безопасност на играчките спрямо европейските норми. Могат да бъдат  дигитални за вода и стая, обикновени, без живак с термолента, която си променя цвета и показва температурата на водата, като оптималната й стойност за къпане на бебе е посочена на скалата им. Тя варира между 36-38 градуса, по мнението на специалисти по педиатрия и е необходимо да се спазва заради пълната безопасност и риска от изгаряния по деликатната бебешка кожа.

Затова идват на помощ тези необходими за родителите продукти. Те са водоустойчиви и прецизно отмерват градуса за максимален  комфорт, като някои модели се налага да се поддържат за 30-60 секунди за най-точно отчитане на температурата.

Подходящи са за употреба още в новородения период на бебето, като не съдържат вредни елементи. Изработени са от висококачествена, нетоксична пластмаса и други материали, които гарантират безопасната среда.

Дизайнът на термометрите съчетава заоблени, меки краища и весели цветове, а необичайната им форма ще привлече вниманието на всяко дете – патенца, рибки, подводници, коли, делфини и други невероятни форми. Моделите са компактни, лесни за употреба и поддръжка и заемат минимално пространство при съхранение.

Като лидери на пазара в производството на детски артикули, магазинът залага на световни марки, утвърдили своето многогодишно качество в лицето на  Canpol, Chicco, Inter Baby и Philips Avent.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими