Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

66 лв. 425 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Изофикс столчета

Показани са 1-10 от общо 10 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

По закон ползването на столче за кола е задължително до навършване на 4-годишна възраст. За деца от 4 до 8 години може да се използва и седалка за кола без облегалка.

По международните стандарти е прието да се счита, че при тегло над 22 килограма и ръст над 125 см е безопасно да не се използва столче за кола.

ISOFIX е международна стандартизирана система за бърз и лесен монтаж на детски столчета в автомобила. Задните седалки на повечето съвременни автомобили са снабдени с тази система.

Това са столчета, подходящи за деца от раждането до 12 месеца или с тегло 13 килограма. Тогава детето се вози в посока, обратна на движението. Столчето позволява да се носи и на ръка, след като пътуването приключи. Специално предимство е, че ако детето спи, можете да го пренесете извън автомобила, без да го будите. Това са столчета, подходящи за деца от раждането до 12 месеца или с тегло 13 килограма. Тогава детето се вози в посока, обратна на движението. Столчето позволява да се носи и на ръка, след като пътуването приключи. Специално предимство е, че ако детето спи, можете да го пренесете извън автомобила, без да го будите.

Това са столчета, подходящи за деца от раждането до 48 месеца или с тегло 18 килограма. Повечето столчета са постоянно фиксирани в автомобила. Те позволяват няколко позиции на наклон на седалката, което в ранната възраст осигурява допълнителен комфорт.

Това са столчета, подходящи за деца на възраст от 9 месеца до 12 години или с тегло от 9 до 36 килограма . Повечето столчета са постоянно фиксирани в автомобила. Позицията на подглавника се регулира в зависимост от височината на детето. Столчето има собствени колани за деца с тегло до 15 кг, след което се използват коланите на автомобила.

Това са столчета, предназначени з а деца от 4 до 12 години или с тегло от 15 до 36 килограма. Повечето столчета са постоянно фиксирани в автомобила. Моделите са олекотени, за да могат да се местят лесно от едно превозно средство в друго. Позицията на подглавника се регулира в зависимост от височината на детето. Безопасното пътуване в столчето се осигурява от предпазния колан на автомобила.

Това са столчета,предназначени за деца от 4 до 12 години или с тегло от 22 до 36 килограма. Безопасното пътуване в столчето се осигурява от предпазния колан на автомобила. Детето е повдигнато до височина, която осигурява ефективна сигурност от предпазния колан на автомобила. Столчето е лесно за съхранение и местене.

Свързани блог публикации

Магазин Kidso разполага със столчета за кола с иновативни подсигуряващи системи, които ще осигурят нужната защита на всяко дете по време на път. Моделите са разнообразни и са преминали редица Crash тестове, съобразени с  Европейските стандарти за сигурност.

  • Артикулите са снабдени с така наречената Изофикс (isofix) система, която осигурява най-лесния и бърз монтаж на седалката в автомобила, без необходимостта от използване на коланите в него. Състои се от два стандартни конектора и горна система за заключване, която се намира зад облегалката на столчето. По този начин се осигурява неподвижно закрепване към седалката на самия автомобил, като някои разполагат и с Top tether анти-ротационна система, отговаряща  също за правилния монтаж
  • Моделите разполагат с допълнителни система за странична защита на седалката от евентуални удари и с иновативна система, която регулира вибрациите чрез омекотител от специфична пореста материя
  • Облегалките им имат регулираща функция за няколко позиции, включително полулегнала за деца в новородена възраст. За допълнително удобство, облегалката за главата също има възможност от регулиране, като е съобразена с растежа на детското тяло
  • Седалките са подсигурени с 5-точкови защитни колани, като имат катарама за тяхното придържане, когато са разкопчани
  • Моделите могат да бъдат монтирани различно спрямо възрастта на детето в обратна или по посока на движението посока
  • Тапицерията  се отстранява лесно за поддръжка и е изработени от качествени, меки и дишащи материи, които осигуряват комфорт на детето при возене
  • Дизайнът е окачествен от висок клас пластмаса и текстил в унисекс модели, както и специално предназначени за конкретен пол

За да се използва Изофикс системата е необходимо да се провери дали има монтирани халки между облегалките и седалките на автомобила. Продуктите  са предоставени от марки, гарантиращи сигурността със сертификат като MORE, 5DOT, Lorelli, BABYAUTO и други, като артикулите са приспособени за използване от всички възрастови групи.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими