Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

226 лв. 227 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Пречистватели и овлажнители за въздух

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Овлажнителят за въздух осигурява необходимото ниво на влажност в помещението . Уредът е много полезен за облекчаване на респираторни заболявания при децата, както и за улесняване на дишането. Овлажнителят произвежда пара и повишава нивото на влажност на въздуха в помещението.

През зимния сезон парното и всички останали отоплителни уреди изсушават въздуха в дома. Този уред овлажнява въздуха и поддържа идеалното му ниво , като едновременно с това помага да се освободите от симптоми като сухота в гърлото, носа и очите .

Няма опасност за уреда, ако помещението се отоплява с камина. Единствено има вероятност пречистващият филтър (ако уредът има такъв) да се замърсява по-често.

Филтърът е важен елемент от уреда, тъй като предотвратява освобождаването на котлен камък, елиминира микробите, вирусите и плесените и по този начин гарантира, че вие и вашето семейство дишате здравословен въздух. Повечето модели имат звукова сигнализация , която ви предупреждава, че е време за смяна на филтъра.

Няма данни филтрирането да води до понижаване на температурата на въздуха.

Съществуват различни модели овлажнители . Всеки от тях има своите предимства и недостатъци , които е добре да познавате, за да вземете информирано решение, преди да пристъпите към покупка: Овлажнител с топла пара (парен овлажнител) – Принципът на работа на този овлажнител е чрез изпаряване на водата в резервоара , която се нагрява до  точката  на кипене и излиза в помещението под формата на гореща струя. Към водата могат да се добавят медицински разтвори , които имат допълнителни ползи за здравето Овлажнител със студена пара (парен овлажнител) –Както предполага името му, този овлажнител използва принципа на изпарението, за да освободи студена пара във въздуха. Заради своя охлаждащ ефект той е един от най-използваните видове. Тази система използва филтър със специален тампон, който абсорбира водата, и вентилатор , който издухва сух въздух, предизвиквайки изпаряване на водата. Филтърът улавя минерални прашинки и бактерии , което е допълнително предимство, тъй като въздухът е не само овлажнен, но и чист от замърсявания Ултразвуков овлажнител – Този вид овлажнител може да произведе според предпочитанията и топла, и студена пара.При него се използва вибриращ пулверизатор , който кара високочестотните звукови вълни да изпратят водната пара във въздуха под формата на фина мъгла Роторен овлажнител – Този модел също произвежда студена пара, като в случая се използват въртящи се дискове (ротори), които задвижват водата в резервоара . Те действат и като пречиствали на въздуха, като улавят прах и други замърсители вместо филтрите, които използват другите овлажнители Преносим овлажнител – Този овлажнител е един от най-евтините и е особено подходящ за малки до средни помещения (с площ до 50 кв. м) Конзолен овлажнител – Разполага с капацитет да овлажни въздуха в няколко помещения или дори в целия дом. Използват се конзоли, които са идеални за площи от порядъка на 100 кв. м. 

Препоръчително е овлажнителят да разполага с филтър , тъй като е по-безопасен.

Изборът зависи от точната квадратура на помещението, чийто въздух искате да овлажните. Имайте предвид, че уредът работи най-ефективно, ако е подходящ за размера на стаята.

Препоръчителните нива на влажност на въздуха са между 30 и 50% . Ако нивото е твърде ниско , е възможно да получите сърбеж по кожата или очите. Твърде високата влажност (над 50%) от своя страна е идеална среда за разпространение на бактерии и плесени. Най-безопасните овлажнители разполагат с вградени нива на влажност , които служат за автоматично включване и изключване на устройството, за да се поддържат здравословни стойности .

Едно от предимствата на овлажнителя е, че безпроблемно може да бъде преместен от една стая в друга.

Овлажнител с топла пара: Предимства: Нисък шум при кипенето и изпускането на пара; Ниски разходи , тъй като няма заменяем филтър; Кипенето пречиства парата , която ще бъде изпусната във въздуха; В някои модели е предвидено с пециално място за поставяне на лекарство , което увеличава полезните ефекти за здравето. Недостатъци: Висока консумация на енергия; Риск от изгаряния , особено при деца. Овлажнител със студена пара: Предимства: Най-чистият тип овлажняване; Включва абсорбиращ тампон за пречистване на излизащата пара. Охлажда стаята. Недостатъци: По-шумен е от други видове овлажнители поради вградения вентилатор. Изисква редовна подмяна на тампона на филтъра , което е свързано с допълнителни разходи; Тампоните са податливи на замърсяване с бактерии и др. Ултразвуков овлажнител: Предимства: Безшумно действие; Изгоден от гледна точка на разходите , тъй като няма заменяем тампон или филтър; Предоставя избор – може да произведе и топла, и студена пара; Деминерализиращите касети улавят бактерии и микроби. Недостатъци: По-висока цена; Изисква редовна смяна на касетите; Подходящ е за по-малки площи. Роторен овлажнител: Предимства:   Ниска консумация на електричество; Изгоден по отношение на поддръжката – няма допълнителни разходи за заместващ тампон или филтър; Охлажда стаята. Недостатъци: Въртящият се диск произвежда повече шум от другите видове овлажнители; Необходимо е редовно почистване на роторите.

Не разглобявайте, ремонтирайте или модифицирайте този уред Поддръжката и почистването на уреда следва да се извършва точно както е указано от производителя Не излагайте устройството на пряка слънчева светлина или в близост до обекти, излъчващи висока температура Не допускайте попадането на чуждо тяло в устройството – високото напрежение може да причини токов удар Не позволявайте на деца да пипат или да си играят с устройството Не поставяйте уреда в мокри помещения , за да избегнете проникването на вода в него Не покривайте устройството Запушените входящи и изходящи въздушни отвори ще компрометират нормалната работа на уреда, което може да доведе до възпламеняване или други инциденти Ако захранващият кабел е повреден , трябва да бъде подменен от оторизиран сервиз, за да се избегне токов удар или опасност от пожар Никога не докосвайте с мокри ръце мрежовия щепсел и контакта Уредът може да бъде използван от деца над 8 години, ако са инструктирани за безопасната му употреба и разбират възможните опасности или са под надзора на възрастен Изключвайте уреда и издърпвайте мрежовия щепсел преди всякакви дейности по неговото почистване и поддръжка

Свързани блог публикации

Овлажнителите и пречиствателите за въздух бавно и сигурно се превръщат от екзотика в
абсолютна необходимост, особено в домовете на семейства с малки деца, разположени в по-
големи и силно замърсени градове. Комбинираните професионални уреди за контролиране на
качеството на въздуха осигуряват една по-здравословна жизнена среда, подобряват състоянието
на организма и служат за превенция на редица „модерни“ заболявания като алергии, астма и
различни респираторни проблеми.

Филтрирането на въздуха у дома разрешава някои от най-належащите проблеми, причиняващи
заболявания и дискомфорт на най-малките. Битовите пречистватели улавят и задържат
ултрафините прахови частици, бактериите и вирусите от въздуха, като по този начин минимизират
риска от заразяване между самите членове на семейството, в случай на заболяване. Тази опция е
особено примамлива в домове, където се отглеждат новородени бебета, заедно със своите по-
големи и по-често боледуващи братя и сестри.

Овлажняването на въздуха, от своя страна, има подчертан положителен ефект върху цялостния
комфорт на бебетата и децата, особено по време на сън. Симптоми като суха кашлица, неспокоен
сън и болки в гърлото нерядко се дължат чисто и просто на раздразнения в лигавицата, причинени
от сухотата на въздуха в помещението. Съвременните битови овлажнители за въздух са
изключително тихи и ефективни, което ги прави идеални за използване в помещението за сън на
бебето.

В онлайн магазин Kidso.bg можете да намерите селекция от пречистватели, овлажнители и
комбинирани уреди с най-високо качество, предлагани от водещи световни производители и
използвани от стотици хиляди здрави и доволни семейства по цялото земно кълбо.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими