Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
0 лв. 14 лв.

Без мляко

Показани са 1-20 от общо 69 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Когато бебето прояви алергия към млякото се прибягва към подобен режим.  В голяма част от случаите се проявява алергия към протеина в кравето мляко.  Подобна алергия не изключва подобни симптоми и при приемането на други млека в това число и соево мляко.

Най-честите симптоми са:

  • диария
  • подуване на корема
  • газове
  • метеоризъм
  • кожни раздразнения
  • възможно е бебето да бъде неспокойно
  • повръщането е друг възможен синдром
  • много характерен синдром е копривната треска и обриви
За диагностициране на състоянието, задължително се обърнете към лекар!

В някои случаи те се преодоляват във възрастта около 3 години.  В други случаи симптомите им отшумяват до 6-7 годишната възраст на детето.  В много редки случаи остават за цял живот.

Бебето е много малко вероятно да прояви алергия към майчиното мляко.  По скоро то реагира към протеини на животинско мляко, които са преминали в кърмата на майката през храната, която тя е приемала.  В този смисъл кърмачките следва да имат строга диета. Ако това не е решение е възможно да се стартира хранене на бебето със специални адаптирани млекахидролизирани млека за кърмачета.  При тях протеинът на млякото е разграден на по-малки части и имунната система на детето не го разпознава като алерген.

Макар и симптомите да са сходни, двете състояния се различават:

  • При „лактозната непоносимост“ става дума за смущение в храносмилателната система – организмът не произвежда достатъчно лактаза, за да разгражда лактозата
  • При „алергията към млякото“ има непоносимост към протеините в млякото и организмът реагира с имунната си система
При състоянието „лактозна непоносимост“ имаме по-краткотрайна реакция и бебетата „надрастват“ проблема относително бързо.  При „алергията към млякото“ имаме по-продължителна и упорита реакция на организма и преодоляването на състоянието типично става около 3 годишна възраст.  За диагностициране на кое да е от тези две състояния задължително трябва да се обърнете към медицински специалист.

В състава на безмлечните храни, приспособени за бебета над 4-месечна възраст, влизат натурални съставки, важни витамини за костната система и хипоалергични формули за здравословния растеж.

Продуктите за безмлечни каши и пюрета са с фина консистенция и приятен ненаситен вкус, който е адаптиран към сетивните органи и се възприема лесно от всяко бебе. Снабдени с витамин С, естествено съдържащи се захари, мастни киселини и други благоприятни елементи, продуктите са сигурен източник на важни хранителни стойности. Те са съобразени с растежа и функциите на хранителната система, като с това се добавят според възрастта съставки като глутен и по-едро смлени парчета за развитието на дъвкателните мускули.

С помощта на тези храни може да вкарвате в правилен ред видовете храна в менюто на малкото бебе, започвайки от зеленчуци и плодове. Те са био вегетариански пюрета, които са първите стъпки към новия начин на хранене. Чрез консултация с педиатър следва пропорционален ред на захранване и с месни продукти, които са в разнообразни съчетания със зеленчуци.

Състава на продуктите е от биологично производство, като може да  съдържа помощни био вещества за лесна смилаемост като оризов грис.  В състава им влизат глутен и други елементи, които са предпоставка за нежелани алергични реакции, затова са необходими профилактични консултации с медицинско лице.

Храненето може да става директно от бурканчето само за захранване или като цялостно меню. За целта съдържанието е съобразено като порция спрямо възрастта, а кашите разполагат с мерителна лъжица за правилно пропорциониране на грамажа.

Въз основа на качествени продукти и непрестанен контрол на състава според международните стандарти, безмлечните бебешки храни са сигурен източник на здравословно и безпроблемно развитие. Изработени са от марки, които имат дългогодишен опит в направата на здравословна детска кухня като немски производители Bebevita, Hipp и други, неотстъпващи в качеството си за здравословен живот и развитие.

Продуктът е добавен към желани продукти