Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 3 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Без мляко

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Когато бебето прояви алергия към млякото се прибягва към подобен режим.  В голяма част от случаите се проявява алергия към протеина в кравето мляко.  Подобна алергия не изключва подобни симптоми и при приемането на други млека в това число и соево мляко .

Най-честите симптоми са: диария подуване на корема газове метеоризъм кожни раздразнения възможно е бебето да бъде неспокойно повръщането е друг възможен синдром много характерен синдром е копривната треска и обриви За диагностициране на състоянието, задължително се обърнете към лекар!

В някои случаи те се преодоляват във възрастта около 3 години .  В други случаи симптомите им отшумяват до 6-7 годишната възраст на детето .  В много редки случаи остават за цял живот.

Бебето е много малко вероятно да прояви алергия към майчиното мляко.  По скоро то реагира към протеини на животинско мляко , които са преминали в кърмата на майката през храната , която тя е приемала.  В този смисъл кърмачките следва да имат строга диета. Ако това не е решение е възможно да се стартира хранене на бебето със специални адаптирани млека – хидролизирани млека за кърмачета .  При тях протеинът на млякото е разграден на по-малки части и имунната система на детето не го разпознава като алерген .

Макар и симптомите да са сходни , двете състояния се различават: При „лактозната непоносимост“ става дума за смущение в храносмилателната система – организмът не произвежда достатъчно лактаза, за да разгражда лактозата При „алергията към млякото“ има непоносимост към протеините в млякото и организмът реагира с имунната си система При състоянието „лактозна непоносимост“ имаме по-краткотрайна реакция и бебетата „надрастват“ проблема относително бързо.  При „алергията към млякото“ имаме по-продължителна и упорита реакция на организма и преодоляването на състоянието типично става около 3 годишна възраст.  За диагностициране на кое да е от тези две състояния задължително трябва да се обърнете към медицински специалист.

Свързани блог публикации

Една от най-честите хранителни алергии при децата е тази към белтъка на кравето мляко /АБКМ/. Изследванията показват, че между 5% и 15% от бебетата са с непоносимост към протеина на кравето мляко, а между 2% и 7.5% са с алергия / АБКМ/. След диагностициране от специалист, се налага следване на специален режим и метод на захранване, включващ използването на хидролизирано мляко. При АБКМ бебешкото стомахче е неспособно да преработи дългата молекула на млечния протеин до прости аминокиселини, на които се разгражда всяка храна.  

Полезни и щадящи, специализираните безмлечни храни - млека, каши и пюрета могат да бъдат по-лесно усвоени от незрялата храносмилателна система на малкото човече.

Протеинът в тези продукти е разграден до по-дребни части - пептиди, затова съществува по-малък риск от появата на алергична реакция. Диетичните млека задоволяват специфичните нужди на кърмачетата, защото са обогатени с витамини, минерали  и аминокиселини в подкрепа на пълноценното  детско развитие. Всеки продукт е създаден, за да осигури точната комбинация от  хранителни вещества, гарантиращи здравословния растеж на бебето.

Безмлечните каши и пюрета са перфектни за хранене на деца с различни стомашно-чревни проблеми и алергии. Тяхната фина консистенция ги превръща в лесно смилаема, разтворима храна с добра поносимост и естествено сладък вкус, без консерванти и оцветители. Гарантират здравословното развитие и балансиран растеж на детето. Съдържат висококачествени растителни протеини, които стимулират развитието на  чувствителната бебешка чревната флора и доказано минимизират риска от хранителен дискомфорт.

Храните на безмлечна основа са питателна и важна част от режима на малчугана, идеален източник на енергия благодарение на високото насищане с мазнини, витамини, захари /обикновено царевичен сироп/.

Кашите и пюретата с безмлечно съдържание  също са обогатени с калций, желязо, микроелементи, лактобацили, спомагащи развитието на храносмилателния тракт и естествените защитни сили на детето.

За да сте сигурни и спокойни, че осигурявате всичко необходимо за пълноценното развитие на детето, винаги се консултирайте  със здравен специалист.

 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими