Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

4 лв. 6 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Чай за бебе

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

На бебетата може да се дава специален бебешки чай само ако са навършили 6 или повече месеци. В ранните бебешки месеци (от 6 до 12 месеца) давайте умерени количества чай. Преди бебето да навърши 6 месеца препоръчителните и гарантирано безопасни течности за него са кърма или адаптирано мляко.

Чайове или сокове са течности, които не са с балансирано електролитно съдържание и недоразвитите бебешки бъбреци не могат да ги обработят лесно. Не замествайте млякото (адаптирано или кърма) с чай. Това може да доведе до недостатъчно наддаване на тегло, както и небалансиран прием на желязо.

Билковите чайове са най-подходящият избор за малки бебета. Честата употреба на чай е полезна за децата и носи редица предимства след навършване на определена възраст. Билковата отвара може да успокои болките в корема, може да помогне за облекчаване на симптомите на кашлица и настинка. Чаят от билки като лайка и копър са подходящи за бебета с колики. Съблюдавайте дозата, която давате от чая за бебе – обичайно предлаганата доза е не повече от една супена лъжица между храненията. Винаги четете внимателно опаковката на тези продукти. В допълнение преди да започнете прием на бебешки чай се консултирайте с Вашия педиатър. Избирайте чай на основа на плодовите и шипкови екстракти, но поради леко киселия вкус на шипката трябва да се внимава с концентрацията при малките. Подходящи са био-сортовете специално за бебета . Чай от див копър в комбинация с анасон и кимион действа успокояващо и противовъзпалително.

От чай с бъз или липов цвят е добре да се избягва през първата година. Те тонизират кръвообращението и не са подходящи за бебета. Забранени са и черният, и зеленият чай. Също и ментовият чай не е подходящ за бебета заради етеричните му масла.

Нужно е да давате чай за бебе, който не съдържа захар или изкуствени консерванти или овкусители. Така гарантирате дентално здраве на детето. Захарта в напитките за бебе имат и други неприятни ефекти – бебетата се пристрастяват към вкуса на захарта и в допълнение сладкото води до чувство на жажда у децата. При това усещане се пробужда детски инстинкт за поемане на още течности (най – често вода или кърма), което от своя страна води до разширяване на стомаха на бебето.

Свързани блог публикации

На бебетата може да се дава специален бебешки чай само ако са навършили 6 или повече месеци. В ранните бебешки месеци (от 6 до 12 месеца) давайте умерени количества чай. Преди бебето да навърши 6 месеца единствените безопасни течности за бебето са кърма или адаптирано мляко.

Другите течности не са с балансирано електролитно съдържание и недоразвитите бебешки бъбреци не могат да ги обработят. Не замествайте млякото (адаптирано или кърма) с чай. Това ще доведе то недостатъчно наддаване, както и небалансиран прием на желязо.

Билковите чайове са най-подходящият избор за малки бебета. Честата употреба на чай е полезна за децата и носи редица предимства. Билковата отвара от може да успокои болките в корема, може да помогне за облекчаване на симптомите на кашлица и настинка.

Чаят от билки като лайка и копър са подходящи за бебета с колики. Съблюдавайте дозата, която давате от чая за бебе – обичайно предлаганата доза е не повече от една супена лъжица между храненията. Винаги четете внимателно опаковката на тези продукти.

В допълнение преди да започнете прием на бебешки чай се консултирайте с Вашия педиатър. Избирайте чай на основа на плодовите и шипкови екстракти, но поради леко киселия вкус на шипката трябва да се внимава с концентрацията при малките. 

Важно е да се купува чай без изкуствени аромати. Подходящи са био-сортовете специално за бебета. Чай от див копър в комбинация с анасон и кимион действа успокояващо и противовъзпалително.

От чай с бъз или липов цвят е добре да се избягва през първата година. Те тонизират кръвообращението и не са подходящи за бебета. Забранени са и черният, и зеленият чай.

Също и ментовият чай не е подходящ за бебета заради етеричните му масла. Добре е и кърмачките да избягват ментов чай, който потиска образуването на кърмата. 

Нужно е да давате чай за бебе, който не съдържа захар. Така гарантирате дентално здраве на детето. Захарта в напитките за бебе имат и други неприятни ефекти – бебетата се пристрастяват към вкуса на захарта и в допълнение сладкото води до чувство на жажда у децата.

При това усещане се пробужда детски инстинкт за поемане на още течности (най – често вода или кърма), което от своя страна води до разширяване на стомаха на бебето.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими