Филтриране по

Зеленчукови пюрета

Не са открити продукти

С навършването на шест месеца детето постепенно трябва да премине към обща храна.  След въвеждането на зеленчуците в неговото меню, идва време за захранване с месни пюрета.  Ако детето Ви има апетит, най-ранната възраст за захранване с месни пюрета е около шест месеца.  Осигуряването на пълноценно хранене и организирането на пълноценен хранителен режим гарарнтира набавянето на всички витамини и хранителни вещества.

Около шести месец след раждането естествените запаси от желязо, с които бебето се ражда, намаляват, а нуждите му се покачват. Кърмата не променя състава си и няма как да покрие тази потребност.  В един литър кърма има около 0,35 мг. желязо, а между 6-и и 12-и месец бебето се нуждае от 11 мг. на ден.  Друг фактор е че желязото от майчината кърма взаимодейства с някои храни (най-често на оризова основа) и по този начин не се усвоява пълноценно от бебешкия организъм.  Като резултат е нужно да се въведат алтернативни храни богати на желязо.

Липсата на желязо в ранна бебешка възраст значително повишава вероятността от здравословни проблеми в следващите етапи на растеж на детето.  Трудности с проговарянето, движението, фината и груба моторика могат да бъдат причинени от анемия в бебешка възраст.  Ето защо навременното включване в менюто на бебето на източници на желязо е важно.  Добър източник на желязо са месните пюрета.  Промените в храненето на детето и представянето на нови храни и напитки следва да се прави с режим предоставен от педиатър и под негово наблюдение.

Месото е основният източник на лесно усвоимо желязо и основен източник на белтъчини. В него се съдържат важни минерали (калий, калций, магнезий, натрий), микроелементи (мед, цинк, фосфор, желязо) и витамини (В1, В2, В6, В12, РР, фолиева киселина).  Това го прави задължителна част от храната на детето.  В същото време не бива да се прекалява с него.  В началото на захранването на детето месото се дава през ден.  В деня без месо се дава жълтък от яйце.  След навършване на една година детето може да приема месо до 5 пъти в седмицата.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими