Филтриране по

Брандове

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 6 лв.

Години

Виж още Виж по-малко

Сухари и бисквити

Показани са 1-10 от общо 10 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

В никакъв случай не давайте сухари на детето си преди да е навършило шест месеца.  Нормалната възраст, в която детето може да яде сухари е около девет –десет месеца.  Тогава малки парчета сухар, които се топят в устата на детето са подходящи.  Те са от първите храни, които детето приема самостоятелно.  Учат го да се храни само и подобряват координацията му.

Първоначално сухарите се дават на попара – натрошавате ги на малки парчета и ги заливате с малко топло мляко или чай .  Възможно е да се добавя малко сирене или краве масло.  Всичко това се смачква до гладко и относително хомогенно пюре.

Сухарите имат високо съдържание на захар и наситени мазнини. Те съдържат много празни калории. За това следете внимателно опаковките и съдържанието им. Избирайте продукти, при които тези недостатъци “ са ограничени. Сухарите имат прилично съдържание на желязо и витамини. Сухарите са и по-калорични от нормален хляб. В 100 грама сухар има около 400 калории, докато в 100 грама нормален хляб има около 280 калории.

Възрастта, в която детето може да започне да приема бисквити е около навършването на осем месеца. Тогава малки парчета бисквита , които се разтварят в устата на детето са подходящи за ядене. Те са от първите твърди храни, които детето приема самостоятелно. Учат го да се храни само и подобряват координацията му.  Много често стимул за приемането им е, че успокояват венците по време на никнене на зъбите.

Те не са задължителни.Ако все пак искате да давате бисквити на детето си, избирайте пълнозърнести, с по-ниско съдържание на захар и мазнини.

Сухарите и бисквитите са една от първите храни, които детето започва да приема само.  Те са приятни за него и въпреки, че не са задължителни за неговия питателен хранителен режим са неразделна част от храненето в ранна детска възраст.

Сухарите и бисквитите са от първите храни, които детето приема самостоятелно.  Учат го да се храни само и подобряват координацията му.  

Сухарите имат прилично съдържание на желязо и витамини.  Сухарите са и по-калорични от нормален хляб.

Често приемането на сухари и бисквити е част от терапията за успокояване на венците.  Докато детските зъби растат детето има нужда да дъвче неща, които да масажират венците.  В този период сухарите и бисквитите помагат.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими