Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

28 лв. 180 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Кенгура за бебе

Показани са 1-20 от общо 20 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Изборът на приспособление за носене тип „кенгуру“ ни дава възможност да бъдем неразделни със своето бебе по всяко време и навсякъде.  С негова помощ ръцете ни са свободни и нямаме ограниченията на детската количка и неподходящото време. Докато бебето стои спокойно или придремва, нежно притиснато към нашето тяло, можем да го изведем на чист въздух и едновременно с това да свършим голяма част от ежедневните си задачи , да минаваме през оживени места, без да се притесняваме от това, да се придвижваме по всякакъв терен, включително да използваме градския транспорт .  Специалистите твърдят, че носенето на бебето в кенгуру: допринася за успокояването на раздразнено или страдащо от колики дете намалява риска от следродилна депресия при майката засилва връзката между бебето и родителите Кенгуруто е изключително удобно още през първите месеци, но може да се използва и при деца с тегло над 6 – 9 кг . Такива са моделите, които могат да издържат до 30 килограма . Те са подсилени с ергономични подложки и ленти, които изместват тежестта на детето към бедрата, за да не се натоварват раменете и гърба на носещия го.

Моделите се различават основно по позицията, в която е поставено бебето : Когато е предвидено за носене отпред , кенгуруто има две раменни презрамки, които поддържат платнена седалка. Бебето се поставя с лице към вас, много близо до гърдите ви. Този модел е много подходящ за новородени , тъй като осигурява най-голяма близост между майката и детето В периода, когато бебето започва да държи главичката си изправена (около 3-ия месец) , можете да го носите в кенгуруто с лице навън , обърнато към посоката на движение Друг модел кенгуру позволява носене на гърба – по-удобен вариант, когато бебето е поотраснало и понатежало. Тази позиция дава възможност на вече поукрепналото дете да наблюдава света край себе си.

Един от недостатъците на това приспособление за носене е, че не може да се ползва за всички възрасти бебета Също така, ако не е сложено правилно, може да доведе до болки в кръста и гърба на възрастния, който го използва Като недостатък може да се изтъкне и това, че при някои модели не е предвидена възможност за кърмене ; при други пък липсва опция за обръщане на детето с гръб към нас Някои специалисти са на мнение, че продължителното използване на бебешко кенгуру не е добра идея, тъй като при носене крачетата на детето висят без опора , което създава напрежение в седалището и крехкия детски гръбнак.

Да, възрастта на бебето е от първостепенна важност , тъй като има пряко отношение към степента на развитие. При новороденото главичката и гръбчето трябва да бъдат допълнително поддържани , защото не са укрепнали достатъчно. Ако трябва да носите бебето, крачетата му трябва да са присвити към тялото, да има удобна опора на вратлето и плътна поддръжка по гръбнака. Задължителната позиция за тази възраст е с лице към вас.  Когато бебето поотрасне (на възраст 3+ месеца) и държи главичката си изправена, може да го сложите с гръб към вас, като му осигурите възможност да разглежда и изучава света наоколо. Трябва да изберете модел кенгуру, който да има стабилна опора както за главичката, така и за гърба и седалището . Крачетата трябва да са присвити, а седалката да обхваща дупето и бедрата до коленете.  Когато детето навърши годинка, се препоръчва да потърсите модел, който е подходящ за носене на гърба. Така ще облекчите натоварването за себе си и в същото време ще позволите на детето да има повече свобода да се движи и да разглежда света от друг, не по-малко интересен ъгъл.

Ако ви е трудно да понесете по-голяма тежест от 10 килограма , можете да използвате кенгуру, което е подходящо само за първите месеци от раждането на детето Ако ще носите бебето продължително време, потърсете модел, който позволява трансформации , т.е. има подвижни елементи, които могат да се използват с различно предназначение. Моделът на кенгуруто трябва да ви позволява носене както отпред (пред гърдите) , така и отзад, на гърба. 

Кенгуруто може да се ползва както от един човек, така и от няколко . Когато избирате модел само за себе си, моделът, естествено, трябва да бъде съобразен с вашите изисквания и да ви е по мярка. Ако обаче ще го ползват няколко души, обърнете повече внимание на презрамките – те трябва да могат да се регулират, за да паснат на всеки от бъдещите му ползватели.  

Можете да носите бебето в кенгуру в магазина, да излезете на дълга разходка навън , включително да се качите без никакви затруднения в градския транспорт, да бъдете мобилни по всяко време на годината (вкл. когато навън вали или е паднал сняг) . Можете също така да прибегнете до него, докато вършите домакинската си работа.

Когато поставяте бебето в кенгуруто, е добре да спазвате указанията на производителя . Така ще сте сигурни, че позицията му е правилна и се чувства спокойно и удобно. Положението , към което трябва да се стремите, когато носите бебето си в кенгуру, е:   широко разтворени и сгънати в коленете крака умерено извито гръбче (а не идеално право) лице, обърнато към възрастния (при новородено)   Има модели с допълнителни седалки , които се откачат от презрамките и ви дават възможност да ги използвате според нуждата и възрастта на бебето.

Бебето трябва да е нормално облечено , за да не се претопли в резултат от топлообмена при досега с вашето тяло.

Преди всичко е важно теглото на бебето да е равномерно разпределено и да щадите от излишно напрягане раменете, врата и горната част на гърба си. За целта е добре презрамките да са широки и добре подплатени, а тъканта, от която е изработено, да бъде здрава. Ако ползвате  кенгуруто с друг възрастен (напр. детегледачка) , презрамките трябва лесно да се регулират.  Приспособлението трябва да бъде подходящо за всякакви метеорологични условия , затова материята трябва да е съобразена. Цветове също трябва да са практични и подходящи със сезона (през лятото са препоръчителни по-светлите тонове и по-тънките платове) .

Когато говорим за бебешки приспособления, удобството и сигурността вървят ръка за ръка . При избора на кенгуру е добре отворите за краката да бъдат подплатени и достатъчно свободни, за да не притискат бедрата на бебето (в същото време не е желателно да бъдат твърде свободни, защото има риск да се изхлузи през тях) . Тъй като детето може да заспи в кенгуруто, важно е облегалката за глава да поддържа добре главичката и вратлето му , особено през първите месеци, когато все още не са укрепнали.  Подвижната качулката също е важна, тъй като предпазва нежната детска главичка от слънцето и вятъра. Моделите, които са с подвижна (сваляща се) ивица плат са практичен избор за летните месеци, като с това допринасят допълнително за комфорта на бебето. Необходимо е също така да се уверите, че седалката и ремъкът са здрави и ще поддържат правилно бебето, както и че всички катарами, клипсове и колани са добре поставени и достатъчно издръжливи .

Въпреки че е снабдено с видове презрамки, катарами, ципове и джобове и на пръв поглед изглежда сложно и неудобно, всъщност кенгуруто се използване всеки ден и е една от незаменимите вещи при отглеждането на бебе . Заради честата употреба на този вид приспособление, тук правилото „Колкото по-лесно, толкова по-добре“ е приложимо в особена степен. Затова бъдете внимателни при покупката, като приоритизирате сигурността, удобството и лесната поддръжка.

Свързани блог публикации

Търсите начин да се придвижвате удобно със своето дете?

Кенгурутата за бебета предлагат перфектна възможност за удобно носене на бебе както у дома, така и из града. Не правете компромис с качеството на продуктите за своето бебе.

В онлайн магазин Kidso ще откриете богат избор от кенгура, които се предлагат в разнообразни удобни и компактни дизайни, разновидности и цветови комбинации, които са практични за употреба в ежедневието.

Кенгуругага са подходящи за бебета от 0+ месеца до 9 кг. като има и някои модели с допустимост на теглото до 15кг. Те се предлагат в различни видове в зависимост от килограмите на бебето. Кенгуратата имат опция за смяна на посоката на бебето като то може да бъде с лице или гръб към родителя. Главното предимство на кенгуратата е, че те могат да бъдат носени в различни позиции, което носи допълнително комфорт както за детето, така и за родителя. Моделите кенгурута е проектиран по такъв начин, че да осигурява правилно положение на краката на бебето в М-положение.

Другото им основно предимство е, че те значително намаляват напрежението в гърба и кръста за родителя дори при продължително носене. Кенгурата разполагат с различни видове и позиции на презрамките. Това допринася за създаването на максимален комфорт за бебето, както и по-голяма безопасност, тъй като презрамките предлагат максимална здравина.

Кенгурата са с ергономична форма и са изработени от издръжливи и здрави материали, които осигуряват комфорт и проветривост през всички сезони. Самите кенгурута са с леко тегло-0,2 до 1 кг. Имат допълнителна опора за главата на бебето, която осигурява удобна позиция за врата на бебето, както и опора за краката на бебето, която му дава допълнителна стабилност. Също така имат допълнителна вградена качулка, закопчаваща се удобно с тик-так копчета, която осигурява защита от слънце, вятър и дъжд, което прави кенгуруто подходящо за носене при различно време. Материята на качулката е с UV защита. Кенгурата имат също така подплатени регулиращи се колани за раменете и кръста, които разпределят равномерно теглото на бебето, което прави носенето на бебето още по-удобно.

Предлаганите кенгурута от магазина са с вносен произход, те са от утвърдени марки като Chipolino,Lorelli, Chicco, Tuc Tuc, които са се специализирали в производството на висококачествени кенгурута за бебета.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими