Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

43 лв. 52 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Слингове за бебе

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)
Слинг, сив Sevi Baby 285841
Trustpilot stars

Слинг, сив

Sevi Baby
Редовна цена
-17%
55,99 лв Цена 46,47  лв
В наличност
Слинг Isla Blue Kikkaboo 334584
Trustpilot stars

Слинг Isla Blue

Kikkaboo
Редовна цена
-12%
49,99 лв Цена 43,99  лв
В наличност

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Бебето може да се носи в слинг още от раждането , тъй като в него позицията на тялото му е ергономична, каквато се препоръчва за профилактика на опорно-двигателния апарат и здравословното развитие . Това приспособление за носене също така осигурява: лесен и ефективен начин за успокояване и приспиване на бебето овладяване на проблема с коликите стабилизиране на жизнените показатели непосредствено след раждането

Бебето може да се носи в слинг без ограничение, стига и вие, и то да чувствате добре. Когато дойде моментът, в който вече не желаят да бъдат носени, бебетата ясно изразяват това.  Все пак, ако сте родили наскоро , съветът ни е да не прекалявате с използването на слинга, тъй като е възможно да се получи натиск върху тазовото дъно или върху разреза при цезарово сечение. Принципно можете да използвате слинга до навършване на 3 години , а и след това (до 4-годишна възраст, или до 16 кг) , стига това да е удобно и приятно за двете страни.

Да, това не е проблем, макар че вероятно ще трябва да проявите търпение, за да може бебето да привикне към тази нова, различна от познатата му близост. За целта започнете да го носите първо само няколко минути и постепенно увеличавайте продължителността. Това ще бъде полезно и за самите вас, тъй като мускулатурата ви ще се нуждае от време, за да  укрепне , и да започнете да се чувствате уверени. 

Когато използвате слинга, той трябва да бъде толкова стегнат , че да не усещате необходимост да поддържате бебето с ръце . От особена важност е да поставяте мъничето с лице към вас . За да се научите колко точно да затягате слинга, са необходими  само няколко повторения.  За новородените и по-малките бебета е важно да се избере такъв вариант на връзване , който да позволява различно затягане в зависимост от нуждите както на бебето, така и на носещия го. Ако имате близнаци може да използвате двоен слинг , преминаващ през двете рамена. Той, разбира се, е значително по-скъп, така че ако искате да избегнете този разход, може просто да ползвате два единични слинга едновременно.

Най-разпространената дължина, считана за стандарт, е 450 см . Тя е подходяща както за жени, така и за мъже. При всички положения подберете такъв размер, който да е удобен на човека, който ще го използва най-често.

Когато носим бебето в слинг , трябва да внимаваме нослето му да е открито , за да диша спокойно. Ако носите слинга под връхната си дреха, имайте предвид, че бебето ще поема от топлината на тялото ви, така че, за да не го претоплите, не го обличайте твърде много. 

Честото използване на слинг не води до разглезване ! В повечето култури носенето на бебето или на подрастващото дете е разпространена практика , която се счита за нещо нормално. Голяма част от света продължава да отглежда децата си по този начин. Първоначално бебето има само едно изразно средство – плача , чрез който ни приканва да му обърнем внимание. Но кой не иска да бъде забелязан и обгрижен?! Чувството на близост и сигурност са основни човешки нужди и ние ги задоволяваме, когато носим бебето си в слинг.

Когато носите бебето в слинг, вие му помагате да: развие своите моторни, когнитивни и емоционални способности улеснява се дишането подобряват се храносмилателните функции рефлуксът и коликите намаляват Физическият контакт и чувството за сигурност са налице, което помага на бебето да се чувства спокойно. Позицията му в слинга допълнително допринася за правилното му физическо развитие. Специалната тъкан, от която е изработен, помага на детето да заеме оптималната позиция , следвайки тялото на човека, който го носи, като  така получава надеждна подкрепа.

Може да се използва навсякъде и по всяко време . С него си осигурявате така необходимата мобилност и чувство за близък физически контакт с любимото ви същество. Можете да използвате ръцете си свободно, без да се налага да оставяте бебето.  Слингът е изключително полезен за родители, осиновили дете , тъй като ускорява процеса на сближаване. Също така, използвайки това приспособление за носене, вие разбирате по-бързо нуждите на детето си. Специално внимание заслужават ползите за бащите – с помощта на слинга те създават много по-близки взаимоотношения с детето си и са по-съпричастни към  неговото отглеждане.

Слингът с халки представлява неразтеглив плат с дължина 2,5 м и широчина 0,7 м ., който се поставя на едното рамо. В единия му край са пришити две халки, с които се стяга и нагласява в удобна за бебето позиция.  С лингът тип „шал“ се носи на двете рамене. Когато е в по-къс вариант, може да се завърже и на едното рамо (така наподобява слинга с халки). Това е дълъг шал с размери до 5 м и широчина 50 – 70 см , като платът може да бъде еластичен или нееластичен: Еластичният слинг тип „шал“ е по-удобен, тъй като се поставя  по-лесно и обхваща по-добре тялото на бебето Нееластичният вариант е по-подходящ за поотраснали и понатежали бебета. Шалът се поставя в зависимост от позицията на носене на бебето, върху  което минават три слоя плат, които надеждно го придържат до тялото на възрастния.  Слинг „Май Тай“ се поставя  на двете рамене , като бебето е в изправена позиция отпред или на гърба. Крачетата са широко разтворени, а самото дете е плътно прилепено към тялото на носещия го. В тази позиция не се натоварва гръбнакът на детето и тежестта му се разпределя равномерно. Недостатъкът на този модел е, че не позволява носене в легнала позиция.

За новороденото най-подходящ е слингът тип „шал“ и до известна степен моделът с халки, тъй като и двата позволяват бебето да бъде поставено в легнала позиция (поза „люлка“) , включително по време на кърмене. Ако желаете да го държите изправено, шалът ще поддържа най-добре неукрепналото му вратле и главичка Трикотажният слинг шал е подходящ за носене на бебето от раждането до 8 – 9-месечна възраст . Имайте предвид, че при поотрасналите бебета разтегливостта на плата ще доведе до провисване и изместване на центъра на тежестта при носене. Тъканият слинг шал е удобен за носене на по-тежко и поотраснало бебе Моделът „Май Тай“ ви позволява да носите бебе над 1 месец , но най-удобен е за след 3 – 4-месечна възраст В периода, когато бебето започва да се движи, но все още не е проходило , най-удобният вариант е слингът тип „шал“ , тъй като в него бебето е добре обезопасено, а тежестта му се разпределя между двете рамене на носещия, за разлика от модела с халки, при който тежестта пада само върху едното рамо и се налага да придържаме детето с една ръка За периода от 6 до 10-месечна възраст е подходящ т.нар. азиатски тип („Май Тай“) , защото при него тежестта е равномерно разпределена между двете рамене на възрастния, а подвижното бебе е добре обезопасено Над 1 годинка слингът с халки е най-удобен, тъй като позволява бързо и лесно поставяне и изваждане на бебето от него, както и лесна промяна на позицията.

Да, важно е! Моделът с халки е за предпочитане при по-леките бебета, а при тегло над 10 – 12 кг най-подходящи са тъканият слинг тип „шал“ и „Май Тай“. Позицията, която се препоръчва при носене на едро бебе, е на гърба на възрастния.

В домашни условия е най-добре да ползвате варианта с халки – в него можете да кърмите и приспивате бебето, след което лесно да го свалите и оставите в легълцето му, без да се събуди Ако искате да не се разделяте с бебето си, докато вършите домакинските си задължения, изберете варианта шал или „Май Тай“ , тъй като позволяват носене и на гърба Шалът е подходящ за бебета , които обичат да бъдат носени постоянно и часове наред да стоят сгушени в прегръдките ви. Той е подходящ и за продължителни разходки навън, особено в по-прохладно време Ако ви се налага често да слагате и вадите бебето от слинга , най-добър е вариантът с халки. Той е за предпочитане и когато времето е топло, тъй като бебето е покрито само с един слой плат. 

Слагането на слинговете с халки и „Май Тай“ е лесно и бързо , ако спазвате на инструкциите на производителя. Нужни са ви само няколко повторения, за да добиете увереност. При слингът тип „шал“ поставянето се различава според това дали е трикотажен, или от тъкан плат . Трикотажният се слага по-лесно, тъй като е еластичен и приляга удобно към тялото на възрастния.  

Тежестта на бебето се регулира най-лесно, когато го носите със слинг с халки – трябва само да ги отпуснете или пристегнете Ако сте предпочели типа шал , трябва да развържете възела и да отпуснете или затегнете презрамките Принципно трябва да се придържате към правилото да носите бебето си така, че да не е нито твърде високо, нито да провисва – така тежестта му ще се  разпредели равномерно.

Да, можете да променяте позицията на бебето, за да се чувства комфортно – да стои изправено, легнало, отпред или на гърба на носещия . Когато искате това да става бързо и лесно, изберете варианта с халки. Той ви дава възможност да променяте позицията, без да се налага да изваждате бебето от слинга.

Да, възможно е. Независимо какъв вид слинг използвате, можете да нахраните детенцето си дори на обществено място . Това е възможно, защото бебето и гърдите ви са дискретно прикрити в слинга . Все пак, ако държите на удобството, по-добре се спрете на варианта с халки или шал (в сравнение с тях „Май Тай“  ще ви затрудни ).

Когато използваме слинг през зимата , трябва да подберем подходящите дрехи както за детето, така и за себе си. Идеалният вариант е възрастният да е облечен със специална връхна дреха за бебеносене . Ако не разполагате с такава, можете да я замените с по-голям размер.  Правилото е слингът да не се слага върху връхните дрехи , защото може да се отпусне и това да се отрази неблагоприятно както на удобството на бебето, така и на носещия. Ако все пак го поставите върху връхната си дреха, погрижете се да не е твърде обемна и да е от нехлъзгаща се материя .

Свързани блог публикации

Слинговете и шаловете са едни от най-древните методи за носене на бебето и придвижване с него, използван буквално по всички краища на земното кълбо. С напредването на технологиите и широкото разпространение на бебешките колички, бебеносенето преживява известен спад в популярността, до степен в която изглежда като екстравагантност и опортюнизъм. Това обаче не може да промени факта, че бебеносенето се отличава с удобство, бюджетност, гъвкавост и не на последно място - топлината на споделената прегръдка. 

 

Слинговете и шаловете за носене на бебе са интелигентно решение, превъзхождащо кенгурата по ергономичност, а бебешките колички - по цена, пространство за съхранение и подвижност. Бебеносенето е опция за родителите с едно дете, но абсолютна необходимост за тези с повече деца, особено ако те са с малка разлика във възрастта. Използването на слинг ще ви позволи да разхождате и двете си деца, без да се налага да правите компромис с комфорта на едно от тях, малкото бебе може спокойно да спи на гърдите ви, докато помагате на голямото да се качи на пързалката, както и обратното - можете да носите по-голямото си дете на гръб, докато бутате количката на по-малкото. Разбира се, първия вариант е далеч по-лесен и удобен за родителите, както впрочем и за самите деца.

 

Според вида и плътността си слинговете и шаловете са подходящи за носене на деца с различно максимално тегло. Тези специфики са ясно указани в инструкциите за употреба, предоставени от производителя - винаги ги четете внимателно и при нужда търсете консултация със специалист, в случаи че имате колебания от какъвто и да било характер. 

 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими