Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

4 лв. 16 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Протектори за зърна

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Те са гъвкави силиконови аксесоари с дупки в края, които предпазват разранените или свръх чувствителни зърна по време на кърмене . След заздравяване на зърната, връщането към естествено сучене от гърдата е по-безпроблемно и плавно. Благодарение на изрязаната им част детето има постоянен контакт с аромата и кожата на мама. Протекторите за лесни за употреба и напълно безопасни . Въпреки това се те считат за временно решение и трябва да се използват под наблюдението на консултант по кърмене или лекар-специалист.

Протекторите за напукани, разранени или плоски зърна се предлагат в три основни размера според големината на зърното : M (16 мм) S (20 мм) L(24 мм) За успешно слагане на протектора е хубаво той да се обърне частично наопаки, след което да се притисне към ареолата, докато зърното стигне до 1/3-1/2 от височината му / препоръката е на консултанти по кърмене и специалисти/ .

При неправилно поставяне детето може да приема по-малко от необходимото мляко. Майката може да е в риск от образуване на мастит или запушване на млечните канали . Новороденото би привикнало към сучене през протектор, ако се използва продължително време.

Често силиконовите протектори се препоръчват в първите дни след раждането, при някои медицински и физиологични проблеми, като преждевременно раждане, трудности със засукването и др.

Има 2 вида силиконови зърна – обикновени / със сферична периферия/ и контактни. При тях формата е изрязана като пеперуда, триъгълник или по друг начин с цел да се осигури максимален контакт между кожата на бебето и майката.

Свързани блог публикации

Кърменето е естествен процес, който често изисква определено време, за да свикнат един с друг мама и бебко. Предварителната информация и подготовка помага на майката да се наслаждава на кърменето. Но съществуват и ситуации, в които процесът на хранене и взаимният комфорт майка – дете трябва да бъдат подпомогнати.

При разранени или възпалени зърна, специалистите препоръчват като временно решение използването на протектори. Това са изключително тънки и фини силиконови накрайници с отвори, които предпазват свръх чувствителните зърна и същевременно гарантират близкия контакт между майката и детето при кърмене. Запазване на допира кожа до кожа, вдишването на майчиния аромат стимулира лактацията, укрепва връзката между мама и новороденото съкровище, стимулира синтеза на хормоните, които отговарят за отделянето на кърма.

Правилно сложени, протекторите улесняват хранителния процес. Доказано облекчават майчиния дискомфорт. 

Изберете форма, която да пасне на размера на вашите зърна и нужди – ще намерите продукти с иновативна триъгълна форма или като пеперуда, които запазват директния контакт. 

Изработени са от ултра фин, чист и лек медицински силиконов материал, за да може бебето да усеща мириса на майчината  кожа, а така продължава да стимулира притока на кърма, докато суче.

Макар да са напълно безвредни и практични, протекторите за зърна са предназначени за временна употреба. 

Препоръчително е да се използват след консултация с лекар, а след завършване на успешното лечение, плавно и своевременно да се преустанови употребата им.

Ние от KIDSO грижливо сме подбрали протектори на световноизвестните марки Chicco  & Philips AVENT. За да сме сигурни в безкомпромисното качество на продуктите, произведени съгласно всички законови директиви за сигурност и безопасност на бебешките продукти и принадлежности в ЕС.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими