Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

6 лв. 190 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Обувки за бебе момиче

Показани са 1-20 от общо 132 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Няма обща стандартна регламентация за разделянето на типовете обувки за бебе. Следете дали определени обувки са предвидени за прохождане или не. Най-често на обувките, буйките за прохождане са изрично оказани „за прохождане“.

Единствената функция на обувките при прохождане е да предпазва детското краче от нараняване и контузии. Специалистите препоръчват бебетата да прохождат боси . Така детето развива по добра чувствителност към различните видове подове, координацията му и умението за балансиране се развиват много по-лесно и по-бързо на „бос крак“ .

Обувките за бебето имат защитни функции. Те топлят бебешкото краче, предпазват го от възможни наранявания и крепят глезена. Другата причина за носенето на бебешки обувки е, че родителите искат децата им да изглеждат добре. Модерните модели и цветове привличат родителите.

Повечето детски обувки имат номерация, която започва от 3 месеца.

Не обувайте обувки на детето ако не се налага. Обувките могат да забавят развитието на баланса и координацията на бебето.  Прохождащите трябва да почувстват всичко под краката си. Това им помага да балансират по-добре. Следете з наците, които показват, че детето е готово да проходи (това трябва да се случи между 7 и 18 месечна възраст).  Когато видите, че детето започва да се движи без чужда помощ, вече е време да преминете от бебешки обувки към обувки за прохождане. Бъдете сигурни, че обувките осигуряват добра опора на ходилото и глезена на детето. Избирайте противоплъзгаща подметка, която да е и достатъчно еластична. Винаги се стремете обувките да са олекотени. Обувките, които избирате е необходимо да позволяват на бебешкия крак да диша. Избягвайте изкуствените материи. Добрите материали са висококачествени мрежести материи или кожа.

Свързани блог публикации

По-принцип децата трябва да прохождат боси.  Обувките имат една задача - детското краче да е защитено.  При прохождане с несигурни движения детето по-лесно би могло да се нарани.  Обувките предпазват.  Много често детските буйки за прохождане са с подметка, която е завита така, че да защитава пръстите и петата на детското краче.  Така бебето предвид факта, че не контролира движенията си изцяло може да разхожда без да се притеснявате, че детето би могло да се нарани.  Костите, мускулите и сухожилията на детското краче не са укрепнали.  В ходенето, те тепърва ще се развиват.  По тази причина детските обувки са по-високи.  Така те обхващат глезена, подкрепят го и така детето е по-сигурно в първите си стъпки, за него е по-безопасно и крачето се изморява по-малко.

При по-ниски температури обувките държат детското краче топло.  При твърде топли подове отново обувката защитава.  Така детето не настива от загуба на температура презкраката.

При по-груби или хлъзгави повърхности (най-често на открито) буйките защитават детското ходило и правят първите стъпки по-безопасни.  Детското краче е много по-чувствително и неравните подове могат да се окажат препятствие.  Когато между основата и пода има подметка, неравностите не са толкова голяма трудност.  Подметките са еластични и те помагат на детето да се движи свободно и в същото време да е сигурно.  Основата на буйките е такава, че без да имат традиционните големи грайфери тези обувки не се хлъзгат – още една черта на тези обувки, която се грижи за сигурността на Вашето дете.

Доказано е, че прохождането най-добре се случва с боси крака.  Разбира се има много случаи в които това е невъзможно – заради температурата, при разходки навън и много други подобни случаи.  Тогава трябва да разполагаме с бебешки обувки и те максимално да се доближават до ходенето бос.  Съвременните бебешки обувки са ортопедично тествани и проектирани да следват формата на детското краче.  Техните подметки са еластични, олекотени и с ергономичен дизайн.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими