Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
6 лв. 82 лв.
Номер
Виж още Виж по-малко
Пол
Виж още Виж по-малко
Сезон
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Буйки

Показани са 1-20 от общо 94 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Развитието на детето се обуславя от движенията, които извършва. Движейки се постоянно , то само̀ ще усети кога е дошъл моментът да направи първите си стъпки. Мускулите на краката, ставните връзки и сухожилията постоянно се адаптират към нарастващото физическо натоварване и някъде между 8-ия и 12-ия месец детето вече чувства готовност да се отпусне и направи първите си крачки. Буйките са необходими точно в този момент, тъй като поддържат глезена и предпазват крачетата от нараняване.

В ранните етапи на прохождането е най-добре детето да ходи босо възможно повече време. Това му дава усещане за стабилност , тъй като усеща пода под себе си. За целта е важно да се уверите, че подът е чист, без остри предмети, които да причинят нараняване на нежните детски стъпълца.  При разходки навън може да ползвате обувки за прохождане . Щом детето се научи да ходи, върху крачетата му се разпределя по-голяма тежест и те започват да играят все по-значима роля. Затова е важно да бъдат защитени.

Още от раждането детските крачета се движат игриво и с лекота. Когато детето започне да пълзи, да се изправя и да върви, от ходилото и мускулите на краката започва да се изисква много повече. Затова е важно първите детски обувки да пасват идеално на крачетата , за да осигуряват нужната опора и подвижност, без да ограничават естественото им развитие. Здравите деца не се нуждаят от ортопедични, а от анатомични обувки , които да следват естествените очертания на стъпалото.

В момента, в който детето започне да изследва света в изправено положение, става изключително важно ходилата му да се развиват правилно. Голямата част от всички деца се раждат със здрави крачета. Повечето увреждания се причиняват още в най-ранна детска възраст от липсата на движение и… неподходящи обувки .  За да сме сигурни, че ходилата се развиват правилно, трябва да се погрижим те да се движат възможно по-свободно. Колкото повече играе детето ви , толкова по-здрави и силни ще станат крачетата му. 

Когато избирате буйки, първото важно изискване е те да бъдат меки и гъвкави . Това се постига най-лесно, когато са изработени от естествени материали , позволяващи на крачето да „диша“ и да се движи свободно. Гъвкавите обувки осигуряват едновременно свобода на движенията и стабилна опора.

Има няколко варианта за определяне размера на ходилото: Единият е да се измери с точност дължината му от петата до върха на палеца Другият е да си направите шаблон . Как става това? Нека детето стъпи на лист хартия, като пренесе тежестта върху дясното краче. Внимателно очертайте стъпалото и изрежете отпечатъка. Измерете с линия или шивашки метър дължината на детското ходило, прибавете 0,5 до 1 см аванс и ще получите точния размер на стелката на обувката

Изключително погрешно е да използвате детски обувки „втора ръка“ , независимо дали сте ги купили, или са ви подарени от близко дете. Специалистите предупреждават, че това е неправилно и може да доведе до деформация на детското краче . Причината е в това, че вече носената детска обувка е приела формата и извивките на крачето на другото дете и няма да обхваща и поддържа плътно крачето, както новите обувки за прохождане.

Ходилата на бебето са плоски и се променят постепенно в процеса на движение и растеж. Затова на буйките се пада важната задача да подпомогнат този процес на оформяне. Специалистите съветват, когато се избират обувки за прохождане , да заложим на естествените материали, за да може крачето да се движи спокойно и да „диша“. Подметката може да е от каучук, силикон или гума , но задължително с грайфери , за да се предотврати пързалянето по гладки повърхности.

Правилният избор зависи от това дали сте съобразили следните важни елементи:  вид на подметката наличие на грайфер материали, от който са изработени модел Препоръчително е буйките да бъдат с цип, връзки или регулиращи се самозалепващи се лепенки , които ще дадат допълнителна стабилност на все още крехкото детско глезенче.

Меките и удобни буйки, които предлагаме с голяма грижа за финото бебешко краче, са подходящи за ежедневна употреба по време на различните сезони. Идеята на дизайна е съобразен с нежното ходило на вашето бебе като разполага с разширена предна част. Тя създава удобно пространство на пръстчетата, без да ги притиска.

Служат за прекрасно допълнение към тоалета на всяко бебе и дете и могат да се съчетават с различни стилове на облекло. Чудесни са за различните поводи от ежедневието на бебето, свързани с разходка, занимания у дома и за празнични поводи и моменти.

Изработени са от естествени материи като памук и кожа и от висококачествени изкуствени текстили, които осигуряват свобода на крачето, с помощта на подплати и стелки, изработени от дишащи материи.

Подметките им са меки, съобразени с незкрепналото все още ходило и осигуряват лекота по време на носене. Пригодени са за лесно обуване и събуване с помощта на велкро лепенки, ластични и текстилни връзки и гайки в задната част за безпроблемно нахлузване.

Разнообразието от различни модели като кецове, ботушки, елеганти обувки или тип балерина, ще създават наистина завършен и приветлив вид и ще защитят бебешките крачета по време на студените месеци.

Атрактивната им визия съчетава различни животински мотиви, спортни емблеми, закачливи панделки, капси и куп други орнаменти и детайли. Цветовата им гама е необятна от искрящи и деликатни тонове, за които е използвано безвредно оцветяване.

Изработени са от брандове, целящи да въведат стил и максимална защита за детското ходило като италианския бранд Chicoo, турския представител Tuc tuc и много други производители на детски и бебешки аксесоари. Употребата им може да започне от първите месеци на раждане на бебето, като размерите са разнообразни, съдържащи се в указана таблица.

Продуктът е добавен към желани продукти