Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

6 лв. 138 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Буйки

Показани са 1-20 от общо 93 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Развитието на детето се обуславя от движенията, които извършва. Движейки се постоянно , то само̀ ще усети кога е дошъл моментът да направи първите си стъпки. Мускулите на краката, ставните връзки и сухожилията постоянно се адаптират към нарастващото физическо натоварване и някъде между 8-ия и 12-ия месец детето вече чувства готовност да се отпусне и направи първите си крачки. Буйките са необходими точно в този момент, тъй като поддържат глезена и предпазват крачетата от нараняване.

В ранните етапи на прохождането е най-добре детето да ходи босо възможно повече време. Това му дава усещане за стабилност , тъй като усеща пода под себе си. За целта е важно да се уверите, че подът е чист, без остри предмети, които да причинят нараняване на нежните детски стъпълца.  При разходки навън може да ползвате обувки за прохождане . Щом детето се научи да ходи, върху крачетата му се разпределя по-голяма тежест и те започват да играят все по-значима роля. Затова е важно да бъдат защитени.

Още от раждането детските крачета се движат игриво и с лекота. Когато детето започне да пълзи, да се изправя и да върви, от ходилото и мускулите на краката започва да се изисква много повече. Затова е важно първите детски обувки да пасват идеално на крачетата , за да осигуряват нужната опора и подвижност, без да ограничават естественото им развитие. Здравите деца не се нуждаят от ортопедични, а от анатомични обувки , които да следват естествените очертания на стъпалото.

В момента, в който детето започне да изследва света в изправено положение, става изключително важно ходилата му да се развиват правилно. Голямата част от всички деца се раждат със здрави крачета. Повечето увреждания се причиняват още в най-ранна детска възраст от липсата на движение и… неподходящи обувки .  За да сме сигурни, че ходилата се развиват правилно, трябва да се погрижим те да се движат възможно по-свободно. Колкото повече играе детето ви , толкова по-здрави и силни ще станат крачетата му. 

Когато избирате буйки, първото важно изискване е те да бъдат меки и гъвкави . Това се постига най-лесно, когато са изработени от естествени материали , позволяващи на крачето да „диша“ и да се движи свободно. Гъвкавите обувки осигуряват едновременно свобода на движенията и стабилна опора.

Има няколко варианта за определяне размера на ходилото: Единият е да се измери с точност дължината му от петата до върха на палеца Другият е да си направите шаблон . Как става това? Нека детето стъпи на лист хартия, като пренесе тежестта върху дясното краче. Внимателно очертайте стъпалото и изрежете отпечатъка. Измерете с линия или шивашки метър дължината на детското ходило, прибавете 0,5 до 1 см аванс и ще получите точния размер на стелката на обувката

Изключително погрешно е да използвате детски обувки „втора ръка“ , независимо дали сте ги купили, или са ви подарени от близко дете. Специалистите предупреждават, че това е неправилно и може да доведе до деформация на детското краче . Причината е в това, че вече носената детска обувка е приела формата и извивките на крачето на другото дете и няма да обхваща и поддържа плътно крачето, както новите обувки за прохождане.

Ходилата на бебето са плоски и се променят постепенно в процеса на движение и растеж. Затова на буйките се пада важната задача да подпомогнат този процес на оформяне. Специалистите съветват, когато се избират обувки за прохождане , да заложим на естествените материали, за да може крачето да се движи спокойно и да „диша“. Подметката може да е от каучук, силикон или гума , но задължително с грайфери , за да се предотврати пързалянето по гладки повърхности.

Правилният избор зависи от това дали сте съобразили следните важни елементи:  вид на подметката наличие на грайфер материали, от който са изработени модел Препоръчително е буйките да бъдат с цип, връзки или регулиращи се самозалепващи се лепенки , които ще дадат допълнителна стабилност на все още крехкото детско глезенче.

Свързани блог публикации

По-принцип децата трябва да прохождат боси.  Обувките имат една задача - детското краче да е защитено.  При прохождане с несигурни движения детето по-лесно би могло да се нарани.  Обувките предпазват.  Много често детските буйки за прохождане са с подметка, която е завита така, че да защитава пръстите и петата на детското краче.  Така бебето предвид факта, че не контролира движенията си изцяло може да разхожда без да се притеснявате, че детето би могло да се нарани.  Костите, мускулите и сухожилията на детското краче не са укрепнали.  В ходенето, те тепърва ще се развиват.  По тази причина детските обувки са по-високи.  Така те обхващат глезена, подкрепят го и така детето е по-сигурно в първите си стъпки, за него е по-безопасно и крачето се изморява по-малко.

При по-ниски температури обувките държат детското краче топло.  При твърде топли подове отново обувката защитава.  Така детето не настива от загуба на температура презкраката.

При по-груби или хлъзгави повърхности (най-често на открито) буйките защитават детското ходило и правят първите стъпки по-безопасни.  Детското краче е много по-чувствително и неравните подове могат да се окажат препятствие.  Когато между основата и пода има подметка, неравностите не са толкова голяма трудност.  Подметките са еластични и те помагат на детето да се движи свободно и в същото време да е сигурно.  Основата на буйките е такава, че без да имат традиционните големи грайфери тези обувки не се хлъзгат – още една черта на тези обувки, която се грижи за сигурността на Вашето дете.

Доказано е, че прохождането най-добре се случва с боси крака.  Разбира се има много случаи в които това е невъзможно – заради температурата, при разходки навън и много други подобни случаи.  Тогава трябва да разполагаме с бебешки обувки и те максимално да се доближават до ходенето бос.  Съвременните бебешки обувки са ортопедично тествани и проектирани да следват формата на детското краче.  Техните подметки са еластични, олекотени и с ергономичен дизайн.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими