Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

17 лв. 274 лв.

Килими за игра

Показани са 1-12 от общо 12 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Не .  Уговорката е, че килимът трябва да е чист и изисква регулярна поддръжка.  Килимът трябва да се пере периодично един или два пъти в годината и да се чисти с прахосмукачка поне веднъж седмично .  Тези препоръки са относителни, тъй като различните места имат различна запрашеност и съответно различна нужда от почистване. В помещения с климатизация е измерено, че съдържанието фини прахови частици е по-ниско в помещения с килим, от колкото в помещения с твърд под.  Причината за това е, че килимът действа като филтър на въздуха.

Килимът дава топлина и комфорт.  При прохождане на детето се препоръчва то да се среща с различни повърхности, за да свиква да се справя и движи както по твърд, така и по мек под.  Килимът е подходяща „подложка“ за сядане на пода, пълзене и игра .  При падане върху килима, детето няма да се нарани.

Най-често това са килими изработени от полипропилен (PP) .  Тази нишка е изкуствена, но не позволява развитието на бактерии и акари .  Тя е здрава и прави килима по-износо-устойчив.  В болшинството от случаите е обработена химически и не позволява попиването на замърсявания в дълбочина Вълната е естествен материал и също е добра алтернатива.  Внимавайте за качеството на вълнените килими .  По-ниското качество има т. наречения peeling ефект – от килима излизат постоянно влакна.  Това може да доведе до раздразнения в дишането на детето.

Не .  Колкото по дебел е килимът толкова по-трудно е почистването му.  При дебелите килими по-трудно се достига в дълбочина до основата , следователно по-трудно се почиства проникналата прах в дълбочина.  Дебелите килими са по-трудни за пране, по тежки са и по-трудно съхнат след пране. Дебелите килими могат да се окажат препятствие за детето – особено в периода на прохождането му.

Максималната дебелина за килим, докато отглеждате малко дете се препоръчва да не надвишава 15 мм.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими