Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

226 лв. 227 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Овлажнители и пречистватели

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Определено е, че здравословните нива на влажност варират в границите между 30% и 50%. Когато максималната стойност е надскочена (над 50%), се появява мухъл и започва размножаване на голям брой бактерии . Ниво под минимума от 30% подпомага разпространението на вируси и провокира появата на неприятни респираторни усещания.  Идеалните нива на влажност в един дом или офис са между 45% и 50%. За да следим в какви граници се движи влажността, можем да си закупим най-обикновен влагомер (хидрометър) .

С топла пара – работи чрез загряване на водата; особено подходящ за студените месеци; Със студена пара – работи на принципа на изпарението; много търсен през горещите месеци;  Ултразвуков – работи на принципа на високочестотните звукови вълни; може да произведе и топла, и студена пара;  Овлажнител с въртящ се диск (роторен) – работи чрез въртящ се диск, който разпръсква водните пари; произвежда само студена пара.

Овлажнителят с топла пара е по-подходящ, защото е по-тих . Въпреки това винаги съществува опасност от изгаряне, ако бъде бутнат по невнимание. Децата може да се опарят и ако допрат лицата или ръцете си до дюзата, от която излиза парата. Въпреки че овлажнителят със студена пара е по-безопасен от гледна точка на изгаряния, повечето педиатри препоръчват модела с топла пара, наричайки го „по-чист“. Мотивът за това определение е, че горещата пара убива голяма част от бактериите, които са във водата и може да се разпръснат във въздуха .

Добре е овлажнителят да бъде поставен на не по-малко от метър-два от леглото, в което спите. Ако е в непосредствена близост, той не би могъл да разпръсква влагата по подходящ начин и рискувате да се появи мухъл. Освен това през нощта винаги има риск от инциденти ( например да бутнете по невнимание овлажнител с топла пара и така да предизвикате изгаряния ). Звуците, издавани по време на работа, също могат да бъдат дразнещи, когато се опитваме да заспим.

Да, може. Освен това действат добре, особено при моделите с топла пара. Преди да изберете етерично масло, би било добре да се консултирате с личния си лекар за риска от евентуални нежелани реакции или алергии.

Свързани блог публикации

За да се погрижим за здравословната обстановка в дома или стаята на детето, не винаги е достатъчно да се поддържа само проветрива среда. В повечето случаи ние не можем да усетим малките вредни частици, които се носят във въздуха и които ние вдишваме, следствие на което може да възникнат различни здравословни проблеми и алергии.

Магазин Kidso се е погрижил това да не се превръща в кошмар и със своите налични модели гарантира чистотата на въздуха и благоприятната среда за отглеждане на здрави деца. Може да изберете „2 в 1” продукт, който представлява пречиствател и овлажнител за въздух. Той има усъвършенствана система на филтриране. Има висока степен на абсорбация чрез комбиниране на НЕРА филтър и филтър с активен въглен. Може да улавя ултрафини частици, бактерии и вируси, като се справя на 99% с тях.

Има функция да регулира потока на въздух чрез 3-степенния си вентилатор, както и светлинен индикатор, който показва нивото на качество на въздуха. Може да заложите на модел, който контролира влажността на въздуха и има йонизираща функция. Също така излъчва минимален шум и има 16 л. капацитет на резервоара. Чрез настройка може да се контролира желаната стойност на влажността. Някои модели работят при крайно ниски температурни условия и имат функция на размразяване.

Разграничават се спрямо мощността и размера – някои работят на мощност 210 W, 350 W , те са по-тежки, но лесно преносими с колелца и подходящи за по-големи помещения. Други, като овлажнителите, достигат само няколко килограма тежест и работят на много по-малка мощност – 30, 35 W, а вместимостта на резервоара им достига до 5л. Всеки един от тях е дигитализиран, показващ параметрите в цифров вариант. Всеки може да избира според нуждите на собствения си уют и здраве и може да го постави на удобно за него място, като се има предвид, че близостта до продукта е напълно безвредна.

Дизайнът е усъвършенстван така, че да пести място. Има заоблени, леки линии, които са съобразени с безопасността на детето, ако то изпитва интерес към предмета и иска да се запознае с него. На базата на лабораторни проучвания и прототипни тестове, тези модели са абсолютно изправни спрямо стандартите за сигурност.

За помощни средства по време на работа моделите си служат, както с HERA филтър и филтър с активен въглен, така и с керамичен филтър за омекотяване и пречистване и имат гаранционен период от порядъка на 24 месеца.

Сериозни брандове в технологията на различни машини доставят предлаганите от нас модели. Това са Philips, Gorenje, Singer, Rohnson, Lanaform, които гарантират несъмнени резултати. Имат налична схема за употреба и поддръжка, предоставени от производителя. Държи се далече от огън.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими