Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
7 лв. 79 лв.
Пол
Виж още Виж по-малко

Възглавници

Показани са 1-19 от общо 19 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това е спорен въпрос, без еднозначен отговор. Множество организации за бебешко здраве препоръчват до 12 месец бебето да спи без възглавница.  Те претендират, че тя не му е необходима.  Основният им аргумент срещу възглавниците е, че те увеличават потенциалния риск от задушаване. Аргументът за използването на възглавница е, че те намалява риска детето да стане с плосък череп отзад.  При честото лежане по гръб, главата на новородените става по-плоска отзад.  Този ефект изчезва с израстването на детето.

Децата не бива да спят на обикновена възглавница.  Тя е предвидена за човек с различни от техните килограми и размери.  Детските пропорции на тялото са различни и за това се нуждаят от различна възглавница.  Детските възглавници са с друг размер и са по-ергономични за детското тяло.

Възглавниците чиито пълнеж е обработен допълнително, за да не задържа акари и да не позволява развитието на микроорганизми и други алергени са подходящи за деца с такива проблеми.  Проверете внимателно сертификатите, които производителя притежава. Като правило перете редовно възглавницата при температура от 60 градуса.  Това е гаранция за добра хигиена и здраве на Вашето дете.

Повечето възглавници са с памучна калъфка.  Пожелателно е текстилът да е по-плътен – това позволява по-голяма здравина, а намалява възможността да минават твърди частици от пълнежа навън. Памукът е естествен материал и не предизвиква кожни раздразнения.

Най-често употребяваните пълнежи са на полиестерна основа.  Те са и доказали добрите си характеристики – издръжливи са, могат да се перат и не предизвикват алергии. Нов алтернативен материал са така наречените мемори пяни.  Възглавницата заема формата на главата и осигурява максимален комфорт.

Продуктът е добавен към желани продукти