Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

130 лв. 150 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Инхалатори

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

В днешно време все повече деца страдат от дихателни проблеми. Инхалаторът е съвременният уред, който облекчава успешно симптомите на кашлица, сенна хрема, астма, синузит и др. Ефект се наблюдава до 2-3 дни, ако симптомите са „хванати“ навреме, убедени са специалистите. Резултатността се определя от директното постъпване на лекарства – микрочастици, които проникват в носа, устната кухина, трахеята, белите дробове.

Компресорните инхалатори действително издават шум в работен режим и някои деца могат да се разстроят. На пазара има и т.нар. меш инхалатори (AGU) , които са: с много ниски шумови нива абсолютно комфортни безкабелни безопасни за бебета и малки деца

Специализираните за деца инхалатори са особено полезни при заболявания на горните и долните дихателни пътища – астма, бронхити, запушен нос, ринит, ларингит и др. Инхалациите облекчават бронхиалните спазми, лекуват отлично хрема и кашлица.

Да, инхалаторите – според технологията и модела, са специално разработени за безопасна употреба в домашни условия, за да облекчават състоянието на малчугана и да минимизират стресовите усещания.

Съвременните инхалатори преобразуват /“вмъгляват“/ течните разтвори във фина мъгла, която може да се инхалира. Лекуващият лекар - пулмолог ще Ви консултира какъв тип инхалатор да си вземете , за да е максимално съвместим с лекарствата, които ще използвате. Правилният избор може да Ви улесни в справянето с редица проблеми като спадане на гласа, кашлица, хрипове, синузит, ХОББ и други респираторни заболявания. А най-общо инхалационните системи биват два вида: настолни и ръчни. Настолните работят с адаптери на ел.ток , маски, филтри, контейнерчета за медицинския разтвор и др. Ръчните /портативните/ са по-компактни , с ултразвукова технология на разпрашаване, работят както с адаптери, така и на батерии . Доброто поддържане на инхалатора увеличава неговия живот и ефективност

Под струя с топла вода внимателно измивайте маската, накрайниците за уста и носле след всяка употреба, дезинфекцирайте всички части след последното използване в края на деня, за да избегнете изсъхване на останалото количество разтвор , което може да предизвика неефективна работа на инхалатора. Ако компресорът се е замърсил , изтрийте го с мека тъкан, навлажнена леко с вода или вода и меко почистващо вещество.

Не се държи вертикално изправен разпрашителя на компресорните инхалатори. Това практически увеличава времето, необходимо за терапията, и не позволява правилно да се образува „мъгла“. За да си гарантирате максимално вдишване на лекарството, дръжте прилепнала маската плътно до лицето на детето. Пулмолозите са установили, че до 2 см разстояние от лицето намалява дозата до 80%. Не правете инхалация, ако детето е неспокойно или плаче. В този случай намалява количеството „мъгла“, което децата вдишват.

Свързани блог публикации

Всяка грижовна майка се тревожи, когато, особено през зимния период на настинки и вируси, малкото съкровище започне да боледува. 

Инхалациите се прилагат за  профилактика и лечение на различни заболявания на горните и долни дихателни пътища. Една настинка, бронхит или ринит могат да предизвикат съществен дискомфорт на детето. В такива ситуации инхалациите могат да ускорят връщането към нормален ритъм на живот. 

Лечението с помощта на инхалатор е ефективен метод, който работи с разтвор или суспензия, като ги разпръсква до ситни капчици мъгла, готова за вдишване. 

През последните години терапията с инхалиране придоби осезаемо развитие, поради усъвършенстваните технологии и нарастването на пулмологичните и алергичните заболявания в световен мащаб. 

Хрема, кашлица, хрипове, учестено дишане и др. болезнени за детето състояния се повлияват успешно чрез правилно подбран инхалатор. 

Вдишването на разтвор с и без лекарство по преценка на специалист е бърз и лесен начин за лечение и минимизиране на усложненията при кърмачета и малки деца. Дихателните пътища при малчуганите / до 2 години/ са все още много тесни и всяко запушване бързо може да доведе до неприятно болестно състояние. 

Навременното използване на инхалатор помага да се предотвратят усложнения и подпомага лечението на редица заболявания.

Инхалатор без лекарско предписание може успешно да използвате при вирусни инфекции /настинка и грип/. Облекчете общото състояние на детето още с появата на кашлица. Така ще се справите по-бързо с течащото носле и слизащия надолу секрет, който дразни дихателните пътища.

Инхалаторите са особено полезни при внезапно настъпил задух особено през нощта. А ако нямате инхалатор под ръка, специалистите съветват да отворите прозореца, да направите пара в банята като пуснете течаща гореща вода, за да облекчите състоянието на детето.

Без лекарско предписание може да инхалирате само с физиологичен разтвор. 

Практически използването на инхалатор няма противопоказания, затова лечение е така разпространено, полезно, ефективно. 

За да прецените кой инхалатор е най-подходящ за нуждите ви, набързо ще опишем и видовете инхалатори според начина, по който превръщат разтвора в „мъгла“: компресорен, ултразвуков и mesh. 

Компресорният инхалатор работи на ток, издава повече шум и е обемен, използва се само в седнало положение.

Ултразвуковият модел е по-компактен и безшумен, но с него не може прецизно да се дозира лекарството, което го прави приложим основно за физиологичен разтвор. 

Меш-мембранните инхалатори се считат за най-високо технологичните. Работата им се базира на мембрана с много малки отвори, която чрез високочестотни вибрации преобразува лекарствения разтвор  аерозол. Те са малки, практични за пренасяне, безшумни, с икономичен разход на медикамент. Може да работят на ток и на батерии, позволява да се правят инхалации и в легнало положение.

Винаги избирайте инхалатор според възрастта и нуждите на детето. Ключово е правилното му използване. Например при деца с астма инхалаторът помага за пълноценното й контролиране.

За да са напълно адаптирани към различните състояние на децата, някои инхалатори са „маскирани“ като приказни герои, напълно безшумни, децата свикват бързо с тях и резултатността е на лице само след няколко дни правилна употреба. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими