Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

33 лв. 170 лв.

Инхалатори

Показани са 1-8 от общо 8 артикул(а)

Всяка грижовна майка се тревожи, когато, особено през зимния период на настинки и вируси, малкото съкровище започне да боледува. 

Инхалациите се прилагат за  профилактика и лечение на различни заболявания на горните и долни дихателни пътища. Една настинка, бронхит или ринит могат да предизвикат съществен дискомфорт на детето. В такива ситуации инхалациите могат да ускорят връщането към нормален ритъм на живот. 

Лечението с помощта на инхалатор е ефективен метод, който работи с разтвор или суспензия, като ги разпръсква до ситни капчици мъгла, готова за вдишване. 

През последните години терапията с инхалиране придоби осезаемо развитие, поради усъвършенстваните технологии и нарастването на пулмологичните и алергичните заболявания в световен мащаб. 

Хрема, кашлица, хрипове, учестено дишане и др. болезнени за детето състояния се повлияват успешно чрез правилно подбран инхалатор. 

Вдишването на разтвор с и без лекарство по преценка на специалист е бърз и лесен начин за лечение и минимизиране на усложненията при кърмачета и малки деца. Дихателните пътища при малчуганите / до 2 години/ са все още много тесни и всяко запушване бързо може да доведе до неприятно болестно състояние. 

Навременното използване на инхалатор помага да се предотвратят усложнения и подпомага лечението на редица заболявания.

Инхалатор без лекарско предписание може успешно да използвате при вирусни инфекции /настинка и грип/. Облекчете общото състояние на детето още с появата на кашлица. Така ще се справите по-бързо с течащото носле и слизащия надолу секрет, който дразни дихателните пътища.

Инхалаторите са особено полезни при внезапно настъпил задух особено през нощта. А ако нямате инхалатор под ръка, специалистите съветват да отворите прозореца, да направите пара в банята като пуснете течаща гореща вода, за да облекчите състоянието на детето.

Без лекарско предписание може да инхалирате само с физиологичен разтвор. 

Практически използването на инхалатор няма противопоказания, затова лечение е така разпространено, полезно, ефективно. 

За да прецените кой инхалатор е най-подходящ за нуждите ви, набързо ще опишем и видовете инхалатори според начина, по който превръщат разтвора в „мъгла“: компресорен, ултразвуков и mesh. 

Компресорният инхалатор работи на ток, издава повече шум и е обемен, използва се само в седнало положение.

Ултразвуковият модел е по-компактен и безшумен, но с него не може прецизно да се дозира лекарството, което го прави приложим основно за физиологичен разтвор. 

Меш-мембранните инхалатори се считат за най-високо технологичните. Работата им се базира на мембрана с много малки отвори, която чрез високочестотни вибрации преобразува лекарствения разтвор  аерозол. Те са малки, практични за пренасяне, безшумни, с икономичен разход на медикамент. Може да работят на ток и на батерии, позволява да се правят инхалации и в легнало положение.

Винаги избирайте инхалатор според възрастта и нуждите на детето. Ключово е правилното му използване. Например при деца с астма инхалаторът помага за пълноценното й контролиране.

За да са напълно адаптирани към различните състояние на децата, някои инхалатори са „маскирани“ като приказни герои, напълно безшумни, децата свикват бързо с тях и резултатността е на лице само след няколко дни правилна употреба. 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими