Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

9 лв. 23 лв.

Слънцезащита

Показани са 1-13 от общо 13 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Слънцезащитните продукти се изработват по т.нар. SPF – Sun Protect Factor . Неговото число показва с колко се увеличава времето за излагане на слънце без да изгорите след нанасянето на крема/спрея/маслото. Слънчевата светлина, която достига до нас, включва 2 вида ултравиолетови лъчи: А (UVA) и В (UVB) . Слънцезащитните филтри също са два типа – неорганични и химически . Неорганичните отразяват А лъчите, които не проникват в дълбокия слой на кожата , а химическите филтри навлизат дълбоко в епидермиса и блокират действието на UV-B лъчите .

Това е строго индивидуално за всяко дете, като зависи от начина на отглеждане и дори от климата. Все пак дерматолозите препоръчват преди 6-8 месечна възраст да се избягва излагането директно на слънчева светлина, а от 24-36 месеца слънцестоенето да е за кратко и извън пиковите часове – 11-16ч. 

Слънцезащитният продукт е препоръчително да се нанася обилно върху всички части на кожата. Полагането на крема е от съществено значение за качествената защита. Едно нанасяне се равнява приблизително на 1 чаена лъжица за средностатистическо дете.  Или използвайте дланта си, за да прецените колко лосион да нанесете – дебел свой от продукта с дължината на средния ви пръст може да се смяна за една доза. За да е защитено детето от самото начало, винаги нанасяйте избрания продукт 20-30 минути преди интензивното излагане на слънчевите лъчи.

Децата имат по-нежна и чувствителна кожа. В сравнение с възрастните, горният слой на епидермиса при децата е по-тънък, тялото им не е така устойчиво на агресивното въздействие на слънцето .  Бебешката кожа е в пъти по-уязвима отколкото на възрастен, защото има много малко меланин – пигмент, който определя цвета на кожата, очите, косата . Меланинът предоставя естествена защита на кожата. За да гарантирате нивото на защита от слънцето колкото се може по-дълго, използвайте слънцезащитни продукти за деца , обогатени с естествени съставки като витамин Е, глицерин, пантенол и др.

Полагайте защитния продукт до 30 минути преди първоначалното излагане на слънце и винаги след продължителен престой във вода, подсушаване или потене . Правете го често, за да поддържате нивото на покритие. Не забравяйте, че UV лъчите могат да бъдат високи и опасни и в облачни дни.

Като най-плътно нанасящ се, кремът с физични филтри е сред най-често избираните продукти. Той осигурява добро покритие върху кожата и изисква по-старателно втриване.  Спреят е по-икономичният вариант , но бъдете внимателни детето да не вдиша от него при впръскването му. По начина на употреба плажното мляко наподобява спрея , изисква старателно втриване в кожата и е препоръчителна опция за малките деца .

В Европа има общоприет стандарт за „водоустойчивост“, одобрен от Cosmetics Europe . Според него повечето слънцезащитни продукти се тестват в независими институти, за да се провери тяхната готовност да отговарят на изискванията за водоустойчивост.  Участниците в тестовете се къпят след нанасяне на съответния продукт, следвайки стриктни инструкции . Целта е оставащата слънцезащита да бъде над 50% от първоначалната стойност . Т.е. водоустойчивостта не означава продължителна защита за неограничено време.

Не, не е препоръчително. Използваните продукти на плажа или сред природата неизбежно се замърсяват, като в тях могат да попаднат и бактерии. Ето защо при изтичане срока на годност след отваряне, продуктът е нехигиеничен , а често и с по-ниско качество на фотозащита за кожата.

Свързани блог публикации

Като признат производител на продукти за защита на бебешката кожа, магазинът залага на Бочко – българска марка с усет към създаването на правилните средства за нейната деликатна грижа. Предлаганите модели за слънцезащитен крем са създадени по висококачествени формули за предпазване в дълбочина и предотвратяване на нежелани ефекти от вредното слънчево влияние.

Чрез нежно нанасяне гладката консистенция оставя водоустойчив слой по кожата, който гарантира защита чрез активните си съставки от физични и химични филтри. Наличието на минерали с естествен произход и витамин Е са от основно значение, заради свойството да създават липиди в кожата.

Това се вещества, които я хидратират и поддържат нейната еластичност, стимулират растежа и обновяването на клетки. Чрез състава от безвредни химични филтри мазилата имат свойството да абсорбират UV  лъчите и да неутрализират техните вредни облъчвания.

Точното съотношение на тези съставки и наличието на глицерин задействат естественото овлажняване на бебешката кожа, служат за висока защита и имат успокояващо действие върху раздразнени места. Придават на кожата мекота, правят я гладка и мека.

Препоръчва се обилно количество от крема при нанасяне, защото при по-малко от необходимото може да се нарушат защитните и предпазни функции. Той се абсорбира бързо от кожата и не оставя неприятни следи. За по-сигурна защита продукта се нанася многократно след продължителен престой във вода или в следствие на изпотяване и изсушаване на кожата.

Той е базиран на дерматологични тествания и не оказва благоприятно влияние на бебешкия и детски организъм. Подходящ за външна употреба, продуктът е  наложително да се държи на недостъпни за децата места и да се съхранява по зададените от производителя указания.

Това весело, емблематично за марката животинче е познато на хиляди родители и деца, което е доказателство за неговата употреба и сигурен източник на качествена защита.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими