Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

76 лв. 102 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Играчки за возене (Ride-on)

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са всички играчки на колела, върху, които детето се движи със собствените си крака, а не с педали.  Това най-често са: камиончета коли велосипеди на три колела без педали и други подобни

Децата започват да използват играчки за яздене на възраст около 1 (една) година.  Най-често около 3 (три) годишни децата са активни на триколка или велосипед за баланс и са изоставили играчката за яздене.

Тези играчки развиват двигателните умения на детето.   Децата се забавляват с тях.  Докато ги карат децата придобиват чувство за пространсво и се научават да маневрират.  С тези играчки развиват чувството за равновесие и се научават как да заобикалят препятствия по пътя си.

Размерът на играчката за яздене трябва да е съобразен с ръста на Вашето дете.  Седалката трябва да позволява регулиране, така че когато детето е седнало на нея, краката му да опират земята с цяло стъпало. Теглото е от голямо значение.   Най-често играчките за яздене са пластмасови.  Те са предназначени за по-малки деца, не са тежки и лесно се карат и в домашни условия. Гумите трябва да са меки.   Това дава по-добър комфорт и стабилност на триколката.  Гумите от т.н. EVA материал са по-твърди.  След износване там се сменя цялото колело, а не само гумата. Управлението на играчката за яздене трябва да е лесно и интуитивно.  Много често това е първото „превозно средство“ на детето и то трябва да му създава удоволствие, а не да го затруднява. Често играчките за яздене имат лост за родителски контрол .  Необходим е, защота децата не са опитни в маневрирането и им е необходима помощ.  Ако възрастният може да помага за това без да е постоянно наведен, това е голямо облекчение за родителите. Тези играчки имат много често музика и светлини .  Това е допълнително забавление за детето, а и често от него малките деца научават песен или нещо друго.

Свързани блог публикации

Играчките за яздене са първа стъпка към двигателнната култура на детето.  За да се овладее карането на велосипед, количка и т.н. по-късно има два елемента, които следва да се усвоят – балансирането и въртенето на педали.  Играчките за яздене фокусират детето върху балансирането.  Така ученето става по-лесно.

Децата развиват сила и координация.  Децата използват своите рамене и крака, за да се движат.  Така те развиват своята сила, координация и двигателни способности.

Играчките за яздене са по-ниски.  Детето е по-близко до земята.  Дори и детето да падне, това се случва от ниско.  Детето „засилва“ играчката със собствените си крака.  Така детето определя „комфортната“ си скорост само и вероятността от сблъсъци и падания с висока скорост намалява.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими