Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

32 лв. 72 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Играчки за возене (Ride-on)

Показани са 1-5 от общо 5 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Това са всички играчки на колела, върху, които детето се движи със собствените си крака, а не с педали.  Това най-често са: камиончета коли велосипеди на три колела без педали и други подобни

Децата започват да използват играчки за яздене на възраст около 1 (една) година.  Най-често около 3 (три) годишни децата са активни на триколка или велосипед за баланс и са изоставили играчката за яздене.

Тези играчки развиват двигателните умения на детето.   Децата се забавляват с тях.  Докато ги карат децата придобиват чувство за пространсво и се научават да маневрират.  С тези играчки развиват чувството за равновесие и се научават как да заобикалят препятствия по пътя си.

Размерът на играчката за яздене трябва да е съобразен с ръста на Вашето дете.  Седалката трябва да позволява регулиране, така че когато детето е седнало на нея, краката му да опират земята с цяло стъпало. Теглото е от голямо значение.   Най-често играчките за яздене са пластмасови.  Те са предназначени за по-малки деца, не са тежки и лесно се карат и в домашни условия. Гумите трябва да са меки.   Това дава по-добър комфорт и стабилност на триколката.  Гумите от т.н. EVA материал са по-твърди.  След износване там се сменя цялото колело, а не само гумата. Управлението на играчката за яздене трябва да е лесно и интуитивно.  Много често това е първото „превозно средство“ на детето и то трябва да му създава удоволствие, а не да го затруднява. Често играчките за яздене имат лост за родителски контрол .  Необходим е, защота децата не са опитни в маневрирането и им е необходима помощ.  Ако възрастният може да помага за това без да е постоянно наведен, това е голямо облекчение за родителите. Тези играчки имат много често музика и светлини .  Това е допълнително забавление за детето, а и често от него малките деца научават песен или нещо друго.

Играчките за яздене са първа стъпка към двигателнната култура на детето.  За да се овладее карането на велосипед, количка и т.н. по-късно има два елемента, които следва да се усвоят – балансирането и въртенето на педали.  Играчките за яздене фокусират детето върху балансирането.  Така ученето става по-лесно.

Децата развиват сила и координация.  Децата използват своите рамене и крака, за да се движат.  Така те развиват своята сила, координация и двигателни способности.

Играчките за яздене са по-ниски.  Детето е по-близко до земята.  Дори и детето да падне, това се случва от ниско.  Детето „засилва“ играчката със собствените си крака.  Така детето определя „комфортната“ си скорост само и вероятността от сблъсъци и падания с висока скорост намалява.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими