Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

32 лв. 90 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Скейтборд

Показани са 1-4 от общо 4 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Приема се, че едно дете може да опита да се качи на скейтборд веднага след като е проходило. По-късно, между 3 и 5 години, то научава основните оттласквания и как да балансира върху дъската. Все пак е прието да се счита, че възрастта между 5 и 10 години е най-подходяща, тъй като тогава е постигната увереност в движенията и са формирани нужните умения за пазене на равновесие. Като цяло обаче никога не е късно да започнете занимания със скейтборд.

Скейтбордовете основно са два вида: лонгборд (по-голям и по-дълъг) и традиционен (съответно по-къс). За начинаещи е препоръчително да се избере предварително сглобен борд без грип лента. Това е важно, защото в първите уроци се упражнява спускане по наклон в седнало положение. В този случай, ако е поставена грип лента (чиято функция е да осигурява по-добро сцепление с подметките на обувките), има риск от протриване на дрехите. Затова, ако вече сте купили борд с грип лента, преди да седнете, постелете върху нея хавлиена кърпа.

Качественият скейтборд със стандартни размери може да служи добре както на 4-годишни, така и на 40-годишни. По-важното е да сте наясно къде ще го карате – на улицата, в парка или на специално пригодените площадки – и да се посъветвате със специалист за подходящия в конкретния случай модел. Когато става дума за начинаещи, първото и най-важно условие е осигуряването на добър баланс. Лонгбордът като цяло се справя по-добре с тази задача, също така осигурява по-меко каране по неравни повърхности и развиване на висока скорост. Не се препоръчва за изпълнение на фигури. Традиционният скейтборд е по-компактен и много по-подходящ за изпълнение на сложни фигури, но пък за него е характерно по-твърдото каране по неравни терени и това, че по-лесно се преобръща.

По-широката дъска осигурява повече стабилност, но това не означава, че не можете да се научите да карате и върху по-тясна дъска. Когато става дума за начинаещ скейтбордист, чувството за стабилност е правопропорционално на увереността, а това е важна предпоставка за по-лесното овладяване на специфичните движения и позиции на тялото.

Цената, разбира се, има значение. Малко вероятно е да намерите качествен скейтборд на ниска цена. Имайте предвид, че по-нискокачествените бордове ще затруднят баланса и ще забавят усвояването на характерните движения.

Да, обувките са от значение, като тук не говорим за конкретни марки, а за вид на подметката. Обувките за скейтборд са изработени така, че да усещате дъската под ходилата си; подметката им е по-широка и осигурява по-добро сцепление. Особено при начинаещите не се препоръчва използването на обикновени обувки, предназначени за ходене. Потърсете такъв модел, който поддържа добре петата и глезена.

Скейтбордингът е спорт, който крие риск от сериозни наранявания, ако не са взети съответните предпазни мерки. Качествените шлем, наколенки, налакътници и обувки намаляват значително риска от падане или нараняване при падане. Шлемът е задължителен при заучаването на фигури. Особено важно е да не се купува употребяван шлем, тъй като е възможно да е понесъл много удари и здравината му да е значително намалена.

Най-важното е, че скейтбордингът е спорт на откритите пространства и тези, които го практикуват разумно, прекарват много време на чист въздух, а не пред компютъра или телевизора. Колкото и странно да звучи, този спорт дава възможност за себеизява. Характерът на всеки практикуващ си проличава в цялостния стил на каране, в избора на фигури и начина, по който се изпълняват. Този вид спорт създава чувство на принадлежност и обединява хората, които го практикуват, независимо от тяхната възраст, професия и социални различия. Като физическо занимание скейтбордингът подобрява функциите на мозъка, баланса и гъвкавостта на тялото, тъй като практикуването му изисква участието на множество мускулни групи. Тъй като е активен спорт, той намалява стреса, пренасочвайки вниманието към конкретните действия, които се извършват в момента.

Свързани блог публикации

Магазин Kidso разполага с превъзходни превозни средства за придвижване и спорт. Това са атрактивните скейтборди с дизайнерски  визии и интересни детайли, които се задвижват посредством оттласкване.

Те разполагат със стабилни  PU и PVC колела с лагери, здраво прикрепени към дъската с алуминиеви елементи, които гарантират максимална устойчивост . Шасито също е изработено  от алуминиева сплав, която осигурява дълъг живот на скейтборда. Дъските им са изработени от PP високоустойчив материал с неплъзгаща повърхност, което прави възможно изготвянето на всякакви трикове, скачания и забавни подхвърляния на уреда.

Продуктите са изработени от висококачествени материали като полиуретан, дърво и метал, които правят цялостната конструкция много издръжлива при сериозни натоварвания.

Подходящата възраст за използване на тези средства за спорт са за деца над 8-годишна възраст и е препоръчително поне в началото на практикуване да се осъществява родителски надзор. Той е прекрасно решение за подарък, с който ще впечатлите вашия малък любител на уличните спортове.

Дизайнът на моделите е цветен, весел и подходящ за всеки пол. Може да заложите на едноцветни модели с разноцветни колела или на Cartoon модели, които имат атрактивни рисунки и визии. Към скейтборда може да включите необходимото предпазно облекло, намиращо се на страницата на магазина.

Чрез тези креативни пособия за забавление децата ще развиват своята атлетичност и ще се интегрират към конкретен вид спорт, който да ги научи на дисциплина и спортен дух.

Моделите са произведени в Испания от Amaya, бранд, ангажиран със създаването на детски пособия за спорт и игра. Те целят качествен продукт с образователни и възпитателни цели, който да служи за моментите на приятна игра и забавление.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими