Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

51 лв. 269 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Триколки

Показани са 1-20 от общо 31 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Децата започват да използват триколка на възраст между 1 (една) и 3 (три) години .  Най-често 3 (три) годишните деца са активни на триколка.

Триколката развива двигателните умения на детето .  Децата се забавляват с триколката и в допълнение привикват към активен начин на живот и игра навън.  Докато карат децата придобиват чувство за пространсво и се научават да маневрират.  Докато карат триколка децата се научават на посоките „ляво: и „дясно“.  Д руго важно умение е въртенето на педали. Умението да се движи на собствен ход и едновременно с това да маневрира е важно двигателно съчетание, което детето ще използва и по-късно – с нормален велосипед , с мотоциклет и т.н.

Размерът на триколката трябва да е съобразен с ръста на Вашето дете.  Седалката трябва да позволява регулиране, така че когато детето е седнало на нея, краката му да опират земята с цяло стъпало. Теглото е от голямо значение.  Най-добри са триколките от алуминий.  Те са леки и не ръждясват.  Има и пластмасови триколки.  Те са предназначени за по-малки деца и лесно се карат и в домашни условия. Гумите трябва да са надуваеми.  Това дава по-добър комфорт и стабилност на триколката.  Гумите от т.н. EVA материал са по-твърди .  След износване там се сменя цялото колело, а не само гумата. Седалката на колелото за баланс трябва да е достатъчно голяма и удобна.

Свързани блог публикации

Триколките са първа стъпка да се кара велосипед.  За да се овладее карането на велосипед има два елемента, които следва да се усвоят – балансирането и въртенето на педали.  Триколката изисква въртене на педали и така децата се фокусират само върху движението на „собствен ход“.  Така ученето става по-лесно.

Децата развиват сила и координация.  Децата използват своите рамене и крака, за да се движат.  Така те развиват своята сила, координация и двигателни способности.

Триколките са с по-нисък център на тежестта.  Детето е по-близко до земята.  Дори и детето да падне, това се случва от ниско.  Детето „засилва“ колелото на три гуми със собствените си крака.  Така детето определя „комфортната“ си скорост само и вероятността от сблъсъци и падания с висока скорост намалява.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими