Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 42 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Пастели,моливи,флумастри

Показани са 1-12 от общо 12 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

В ранна детска възраст децата нямат силата и умението да държат молива правилно. В този период те го държат с цяла ръка. Нормалния захват трябва да бъде овладян като умение на възраст от около четири години.

Детската ръка е различна от тази на възрастния – тя е с по-малък контрол , пръстите са по-малки и силата е по-малко. За това моливите, с които се пише трябва да са с по-дебел корпус. Тогава децата го захващат и контролират по-лесно. Когато детето расте и развие уменията си може да се премине към по-стандартни по размер моливи.   Тогава е препоръчително да изберете за детето моливи, които да са с ергономична форма. Така детето ще може да ги използва по-дълго бе да се изморява ръката му. Дебелината на писеца е различна при детските моливи. При стандартните моливи използвани от възрастен диаметърът е 0,5 мм до 0,7мм. Децата не могат да пишат с такъв писец. Освен това те ще го счупят много бързо.  Детските моливи започват с писец с дебелина около 3 мм .  Такъв молив възпроизвежда дебела линия и трудно се чупи. Когато двигателните умения на децата напреднат, най-честия диаметър на писеца е около 1,4мм. Следващата стъпка е преминаването към писец с дебелина 0,7 мм.

Препоръчва се да дадете на детето пастели, когато то прояви интерес към тях. След 12 (дванадесет) месеца децата могат да държат пастел и да имат относителен контрол над движенията си. Реалистичната възраст, от която биха могли да започнат да рисуват върху лист хартия е между 15 (петнадесет) и 18 (осемнадесет) месеца.

Около четири и половина до пет години децата започват да използват флумастери.  В тази предучилищна възраст те започват да копират форми и рисуват свои картини.

В началото децата не могат да рисуват съвсем точно. В този период често те надраскват масата, върху която рисуват, дрехите си, ръцете си, дори и стените. За да няма проблем с такива „инциденти“ е необходимо флумастерите да са миещи се. Следете дали оцветителят или мастилото във флумастрите е безопасно за деца. Тези, които са тествани са споменати от производителите им. Избирайте флумастери с достатъчен брой цветове – те са по-занимателни за децата и стимулират тяхната креативност. Флумастерите трябва да са удобни за хващане с детска ръка.

Повечето малки деца ще посегнат да лапат тебешира . След възраст от 18 месеца децата проявяват интерес да рисуват с тебешир по земята. Тогава това се превръща в забавление и развива творческото мислене у децата.

Свързани блог публикации

Всяко дете е привлечено от идеята за рисуване, оцветяване и всякакъв друг вид творческо изразяване. За да провокираме креативността на децата и да им дадем възможност за личностно развитие, ние залагаме на различни творчески комплекти като моливи, пастели и флумастери.

С тяхна помощ децата ще се сблъскат с интересни техники и методи за рисуване, които ще подобрят цялостните им двигателни и координативни умения. Освен всичко с тях децата ще заложат на своето въображение, ще заобичат изобразителното изкуство и ще разберат сами на какво са способни.

С помощта на пособията децата ще имат възможността да импровизират не само върху листа, но и върху различни видове текстил и върху коса, като ще творят без всякакво ограничение. Прекрасните восъчни пастели имат добра покривност и наситеност на цветовете, а пастелите за коса ще придадат на външния вид на вашето дете артистична визия, като прекрасно допълнение за карнавален костюм или за някое екстравагантно парти. За да изрисувате вашите любими дрехи може да заложите на ярките цветове на флумастерите, с които може да рисувате, оцветявате и създавате различни произведения. С предложенията за моливи на водна основа ще можете да създавате картини на съвсем друго ниво.

Комплектите са снабдени с различни на брой пособия със заоблени върхове за безопасност, удобни корпуси за захващане, вентилиращи капачки за запазване на влажността на мастилото и други аксесоари. Изработени са от безвредни бои, висококачествена дървесина, графит и други материали, без съдържание на вредни  съставки. Цветовете са покривни в атрактивни и искрящи тонове и се отстраняват лесно при поддръжка, подходящи за офиса, училище и детската градина, както и за интригуващи занимания у дома.

Моделите са създадени от Faber Castell, Eberhand Faber, Stabilo, SES и други производители със засилен интерес в областта, като предоставят пособия за развиване на креативното мислене, за иницииране на въображението и за изготвянето на прекрасни произведения.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими