Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

4 лв. 12 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Моливи

Показани са 1-4 от общо 4 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

В ранна детска възраст децата нямат силата и умението да държат молива правилно. В този период те го държат с цяла ръка. Нормалния захват трябва да бъде овладян като умение на възраст от около четири години.

Детската ръка е различна от тази на възрастния – тя е с по-малък контрол , пръстите са по-малки и силата е по-малко. За това моливите, с които се пише трябва да са с по-дебел корпус. Тогава децата го захващат и контролират по-лесно. Когато детето расте и развие уменията си може да се премине към по-стандартни по размер моливи.   Тогава е препоръчително да изберете за детето моливи, които да са с ергономична форма. Така детето ще може да ги използва по-дълго бе да се изморява ръката му. Дебелината на писеца е различна при детските моливи. При стандартните моливи използвани от възрастен диаметърът е 0,5 мм до 0,7мм. Децата не могат да пишат с такъв писец. Освен това те ще го счупят много бързо.  Детските моливи започват с писец с дебелина около 3 мм .  Такъв молив възпроизвежда дебела линия и трудно се чупи. Когато двигателните умения на децата напреднат, най-честия диаметър на писеца е около 1,4мм. Следващата стъпка е преминаването към писец с дебелина 0,7 мм.

Препоръчва се да дадете на детето пастели, когато то прояви интерес към тях. След 12 (дванадесет) месеца децата могат да държат пастел и да имат относителен контрол над движенията си. Реалистичната възраст, от която биха могли да започнат да рисуват върху лист хартия е между 15 (петнадесет) и 18 (осемнадесет) месеца.

В началото децата не могат да рисуват съвсем точно. В този период често те надраскват масата, върху която рисуват, дрехите си, ръцете си, дори и стените. За да няма проблем с такива „инциденти“ е необходимо флумастерите да са миещи се. Следете дали оцветителят или мастилото във флумастрите е безопасно за деца. Тези, които са тествани са споменати от производителите им. Избирайте флумастери с достатъчен брой цветове – те са по-занимателни за децата и стимулират тяхната креативност. Флумастерите трябва да са удобни за хващане с детска ръка.

Повечето малки деца ще посегнат да лапат тебешира . След възраст от 18 месеца децата проявяват интерес да рисуват с тебешир по земята. Тогава това се превръща в забавление и развива творческото мислене у децата.

Свързани блог публикации

Магазин Kidso осъществява желанието си да подкрепи всяко дете в неговите креативни занимания. Затова ние предоставяме продукти, с които вашия малък творец ще се насити на собственото си въображение и ще развие своите вродени заложби.

Качествените моливи и комплекти с моливи, предоставени на страницата, съединяват ръката и листа в едно индивидуално изкуство, което да бъде изпълнено с емоции и много веселие. Изработката от мек графит не позволява неговото начупване по време на рисуване и натискане. Заоблените върхове са специално изработени за малките творци, а формата на моделите са особено удобни за захващане, дори ако вашето дете за пръв път се сблъсква с това пособие. Качествено оцветения графит се отстранява с лекота от дрехите, мебелите и всякакви други повърхности, напълно безопасен за здравето без съдържание на вредни съставки. Някои модели разполагат с атрактивен флуоресцентен кормус и гумичка и са особено подходящ за рисуване, писане и скициране.

Важни за развитието на фината моторика, моливите ще стимулират сръчността и координираните движения на децата, докато те се опитват да чертаят правилни форми, да запълват отделни елементи с цвят или просто да визуализират своите абстрактни представи.

Комплектите пъстри моливи съдържат различни на брой цветове като основни тонове и може да изберете „Моите първи моливи”, Рисувателни комплекти, Акварелни цветни моливи, които са разтворими във вода и превръщат новите техники на рисуване във великолепна забава и много други предложения.

Съставени от висококачествена дървесина и първокласен, безопасен графит, моливите са съобразени за използване от деца, подходящи за употреба след 1-годишна възраст. Те са предназначени за училище, детска градина и за всякакви творчески изяви у дома.

Техните създатели Faber Castell и Stabilo са немски производители, спазили нивото на качество, стил и невероятен усет за перфектно оръдие за развитие на способностите и уменията още в ранна възраст.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими