Филтриране по

Цена

19 лв. 145 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Batman

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите.  От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н.  Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Lego създава цяла серия за любимия анимационен персонаж, спасител на града и преследвач на злодеи Батман. Тези екшън комплекти ще внесат в играта на всяко дете начини и предпоставки  за създаване на стратегически план и изпълняване на конкретна мисия като предотвратяване на обир или епична битка с Mr Freeze, The Riddler, както и с вечния антипод The Joker.

Може да се впуснете в забавни ролеви игри, в които ще спасите Готъм, ще  върнете спокойствието и безопасността на гражданите. С помощта на Батмобила и хеликоптера на Батман, гонките ще се превърнат в яростни и скоростни преследвания, носещи адреналин и върховна забава. Върнете супер злодеите в затвора като ги победите със своите героични способности, но се пазите от техните подли капани.

Всеки комплект включва различен брой части, изработени от пластмаса и метал и  са подходящи за деца над 4-годишна възраст. Тъй като целта на комплектите е да развива когнитивните детски умения, те са подходящи за предучилищна и училищна възраст за деца на 5, 6 или 7 години.

Възможността от съвместна игра намира своето приложение сред децата, като ги социализира и подобрява речевите и комуникативни умения. Децата могат да вземат смелото решение да създадат нещо сами със своя геометрична форма и функция. Тази възможност от лично структуриране довежда до самобитни геометрични познания, помага за определяне на разстоянията и позициите в пространството, както и за ориентацията.

Сортирането по цветове и форма на частите от децата ще подобри техните умения за фокусиране и справяне със ситуацията. Освен, че ще подобри техните двигателни умения, конструкторите ще послужат като инициатор на отборна игра. Тази предпоставка изгражда добри лидерски способности, уважение към съотборника и приемане на различни от собственото мнения и идеи

Своенравният Батман ще гарантира на децата ви много забавление, съчетано с перспективата за личностното развитие.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими