Филтриране по

Цена

13 лв. 189 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego City

Показани са 1-11 от общо 11 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Lego city е „грандомантската” представа на Lego за разнообразната възможност от реденето на всякакви бази, участъци и съоръжения.

Създадете чудовищна машина камион, ледоход, космическа совалка и куп други привлекателни и иновативни съоръжения. Участвайте в мисии под ледовете, в джунглата или сред огъня като създадете прототипи на пожарни и полицейски участъци, на космически бази и станции, на спасителни превозни средства и ракети.

Тази всестранната визия за игра, посредством редене и сглобяване на части, гарантира на вашето дете усъвършенстване на двигателните функции, съобразява координативните способности с пространствената ориентация и спомага за изграждане на съдържателно и идейно мнение. Като качествено занимание сред децата, конструкторите са възможност за абстрахиране от банална обстановка, която може да се окаже скучна. Чрез запълване на времето с подобен тип забавление, децата усвояват способността за анализиране и разрешаване на възникнали задачи, както и съотборно равенство и уважение.

Интересните ски курорти или възможността от създаването на увеселителен парк или магазин, ще бъде забележително проектиране според собствените виждания на вашето дете. Ще се запознае с много интересни геометрични форми и тяхното съотношение. Ще надгради своите когнитивни умения и подсъзнателно ще ги прилага в социалните си контакти в училище, вкъщи и сред приятели.

За различните възрасти на децата, Lego предлага конструктори с различно на брой съдържание на елементи и фигури, като достигат до над 800 елемента в комплекта. Подходящи за деца над 4- годишна възраст, моделите могат да конструират всякакви форми, по желание на децата и тяхната представа. Те са изработени от пластмасов материал, който не оказва вредно влияние за детското здраве. 

Конструкторите са важни за изграждане на поведенческите модели у децата, защото са интересен подход за създаване на художествено мислене, самоувереност и благоразположение към събеседника.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими