Филтриране по

Цена

156 лв. 163 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Creator

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

С тези модели на конструктори ще имате възможността от творчески съчетания като разменяте модулите за построяване.  С цветните „3 в 1” Lego Creator ще съумеете да управлявате двувитлов хеликоптер, включващ модел на хеликоптер с огромни синхронизирани витла, двуместна кабина с товарно пространство. Може да създадете космическа въртележка, с включени звездни компоненти или да си изработите впечатляваща сладкарница с тераси и големи витрини, в която да нагостите вашите гладни клиенти. После може да я трансформирате в почивна станция с басейн и атрактивно кафене на ъгъла.

С тези предложение децата ще се научат бързо да превключват на различни теми и да се фокусират върху определена цел. Съобразени с нуждите от развитие на когнитивните умения, Lego подарява възможността на всяко дете да създаде свое собствено изделие, чрез което да надгражда аналитичното си мислене. С възходящата подредба на цветове и форми, детето ще придобие съществена представа за геометричните съчетания и ще генерализира своите знания и умения под формата на забавна игра.

Подходящи за момичета и момчета над 8 и 9-годишна възраст, Lego Creator ще подобри съсредоточаването към самостоятелно изготвен план. Това със сигурност ще се принесе като умения в училищните и извънкласни занимания. Ще създаде чувство за отговорност у децата и представата за съвместна работа в екип. Така съотборниците ще  имат възможност да предлагат своите идеи, но и ще приемат и обмислят чуждите мнения и забележки. Креативността и творческите заложби ще могат да се развихрят и ще намерят нужното приложение в тези атрактивни конструктори.

С разнообразието на различен по брой елементи, Lego гарантира будно интерпретиране на математически закономерности и дизайнерско съчетание на цветове и форми. Така пламенните привърженици на строенето ще се сдобият с цял свят от възможности.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими