Филтриране по

Цена

76 лв. 101 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Disney

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Играчките са приспособления за децата, които им гарантират забава и развитие. От няколко десетилетия насам най-успешният и актуален до момента бранд за детски играчки е именно – Lego.

Той е разпознаваем, както сред възрастните, така и сред децата и това се дължи на неговата иновативност и изобретателност. Приспособленията на компанията се базират основно върху конструкторната тематика.

Конструкторите им притежават удивителни дизайни и предимно високо качество. С тях детето ви ще може да се весели през целия ден, докато същевременно развива своите ключови умения. Те могат да бъдат свързани с координацията, креативното мислене, сръчността и много други.

Продуктите които в момента се разполагат пред вас са пряко съсредоточени да заемат образи на герои и обекти от популярните анимационни филми на – Disney, когато бъдат напълно построени. Те са любими сред подрастващите деца, така че определено бихте ги зарадвали с тях.

При нуждата от подарък, който да бъде, както полезен, така и страхотен винаги може да се обърнете към конструктора – Замъкът Аръндейл. Конструкцията е вдъхновена от анимацията – Frozen. Иновативният продукт е напълно подходящ за вашето момиче и се състои от 521 на брой части.

С тяхна помощ малчугана ще може да построи целият замък заедно с всички негови принадлежности. Огромният набор от компоненти не трябва да представлява тревога, тъй като по този начин гарантирано ще накарате детето ви да се замисли.

Ако това е първата подобна  играчка в колекцията на вашето дете е препоръчително да започнете с по-елементарен комплект с цел да свикне. Можете да гласувате доверие на конструктора – Олаф. Той се състои от 112 части на брой, но въпреки това пристига с упътване, което спомага при самият строеж на героя.

Като цяло продуктите на – Lego,  са специално пригодени за деца между 2 и 8 годишна възраст. С тях те ще могат да строят на воля и същевременно да се забавляват истински. Препоръчително е по време на игра винаги да присъствате до тях, тъй като дребните елементи биха били опасни, ако бъдат неволно погълнати.

Важно е да споменем, че продуктите са изградени от висококачествена пластмаса, която е доста издръжлива и дълготрайна. Така че по отношение на стабилността им не трябва да се тревожите.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими