Филтриране по

Цена

18 лв. 78 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Duplo

Показани са 1-5 от общо 5 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите.  От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н.  Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Тези комплекти са чудесен вариант за разширяване на детските знания. Конструкторите Lego Duplo съдържат:

  • модерни фигури Duplo
  • различните животни по света за малките любители
  • семейни къщи
  • първи колички и камиони
  • влакови композиции
  • конюшни и други познати на децата забавни машини

С помощта на цветните и интересни елементи, децата сами ще изграждат и проектират света на Lego, който ще концентрира своите образователни способности върху тях. Подходящи за деца над 2-годишна възраст и за всякакъв пол, конструкторите ще развият всестранно и творческо мислене. Чрез самостоятелно сглобяване и изучаване на определени форми, децата ще придобият математическа представа за геометричните форми и ще усъвършенстват своите двигателни умения.

Развивайки когнитивната гъвкавост, игрите са особено подходящи за деца в училищна и предучилищна възраст, тъй като са добра предпоставка за аналитично мислене и обогатяване на речевата комуникация. В случаите на екипна игра, децата създават хармонично общуване помежду си, както и чувство за съобразителност, съпричастност към съотборника и трайни приятелства.

Децата могат да се забавляват с интересните пристанища, кафенета и кораби. Могат да изтеглят допълнителното приложение, за да отключат повече възможности за игра, включително функция дистанционно управление и забавни състезания. Налични са и светещи тухлички, които чрез натискане на бутон, създават вълшебна обстановка.

Елементите са изградени от обезопасени, пластмасови форми, които са подходящи за малките, любознателни ръчички. Съвместяват различен брой тухлички и фигури, които се комбинират помежду си, за да създадат прекрасни подводници, полицейски патрули, тропически острови и други, които насърчават строителните умения на децата и нуждата от съвместни занимания.

Чрез ръководството за сглобяване, малчуганите ще съумяват да се справят с конкретни задания, които водят до ефективно изграждане на лидерски качества и добре структурирано и обосновано мнение.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими