Филтриране по

Цена

149 лв. 150 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Minecraft

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

С комплектите на Lego Minecraft ще се впуснете в пиратски приключения на острова на черепите, ще си конструирате ферма от  Minecraft с животни и посеви или обстановката от Ада с чакъл и пъклени, кварцови блокове. Може да създавате епични модели на Stive Bigfit и да се впуснете в приключенията на Alex или да си създадете ролеви игри с Creeper.

Включените емблематични фигурки със снабдени лостове за трансформиране и въртене ще ви доставят удоволствие в незаменимата, авантюристична игра. Интересните Minecraft играчки включват и допълнителни Lego тухлички за творческо строене, както и:

  • цветни тухлички за построяване на ферма
  • огради
  • потоци
  • дървета
  • готварски печки
  • наковални
  • фигурки на животни и куп други декоративни елементи за създаване на конкретна обстановка в духа на Lego

Лесни за сглобяване, Лего конструкторите се дефинират и като специално средство за разгръщане на когнитивните умения у децата. Създадени са с целесъобразно значение, което да подтиква децата в отборни игри.

По този начин те ще съобразяват своите маниери на поведение като предоставят възможност на другите играчи да изразяват своето мнение. Индивидуалното редене на елементите ще осигури опознаване на разстоянията в пространствата и ще затвърди двигателните умения на децата.

Множеството възможности за създаване на определени форми ще помогне за разгръщане на въображението и ще илюстрира в съзнанието на децата геометрични познания. Тази материя ще бъде от огромно значение в предучилищна и училищна възраст, където децата ще имат вече обособени знания за формите.

Унисекс комплектите са подходящи за деца над 7-годишна възраст с налични над 800 броя Lego елемента, които ще донесат на децата един съвсем различен начин на забавление под формата на приключенска, образователна игра.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими