Филтриране по

Цена

38 лв. 135 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Lego Star Wars

Показани са 1-6 от общо 6 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения ( когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки , чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер , а сглобките изискват повече прецизност .

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създава т по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора . Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли . Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения . Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения , които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри .

Свързани блог публикации

Атрактивните модели на Lego Star Wаrs ще ви главозамае със зашеметяващи изпълнения на космически битки и завоевания, на приключенски мисии и съревнования. Поведете скутера на Han Solo и използвайте емблематичния бластер срещу хищната корелианска хрътка, отидете на лов с Moloch, избягайте от мощните оръдия на пилота на TIE Fighter или от мините на Kessel, след това се отправете на по питие с Han и приятелите му или пътувайте със най-бързия кораб в галактиката Millennium Falcon.

Конструкторите включват всякакви емблематични мини фигури на героите от поредицата за междугалактическите войни и размирици, като Yoda, Obi-Wan Kenobi, очарователни дроиди, които имат специален датчик, интерактивен двигател и се задвижват с помощта на Bluetooth управление и много други едноименни герои. Включени са също така специфичните светлинни мечове и бластерни пистолети, скутери и съоръжения за придвижване в космическото пространство.

Изработените Lego елементи се сглобяват и съчетават помежду си чрез нуждата от различно по сила натискане. С това действие децата ще си осигурят развитие на двигателните функции и способности. Чрез възпроизвеждане на ролеви игри в динамични схватки и космически престрелки, децата ще се интегрират помежду си без проблем.

Ще наложат приятелски, поведенчески маниери и ще се научат да изчакват своя ред. В хода на битката ще обособят стратегически прийоми, с които да излезнат от дадена ситуация и да победят Злите сили.

Това несъмнено ще задобри и раздвижи аналитичното и многостранно мислене. Съзнателното изграждане на модели по определени схеми от указанията гарантира у децата представата за геометрични конфигурации. Ефектът от това действие се пренася в училищните занятия и формира по-експлицитни знания и представи по темата.

Атрактивните модели на Лего конструктори съдържат над 1000 елемента, подходящи за деца в предучилищна и училищна възраст и за всички любители на Star Wаrs. Ще стават екшън битки, а вие трябва да се присъедините към едната страна. Коя ще изберете?

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими