Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

22 лв. 281 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Мозайки

Показани са 1-6 от общо 6 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Научни изследвания доказват, че децата, които играят с конструктори и мозайки, подобряват своите умения в следните области: двигателни умения и координация между очите и ръцете пространствено мислене речеви и езикови умения нестандартно мислене социални умения (когато няколко деца играят заедно) логическо (математическо) мислене

Най-често тези занимания се препоръчва да започнат, когато детето е навършило 3-години. Съществуват обаче конструктори и мозайки, подходящи и за по-малките (на възраст от 2 до 3 години) . Прочетете внимателно какво пише на опаковката на продукта – там производителят е указал препоръчителната възраст.

Най-малките деца играят с конструктори и мозайки, чиито елементи са по-големи, по-малко на брой и със заоблени краища (без остри ъгли). Те се сглобяват и разглобяват по-лесно. При по-големите деца елементите стават повече и с по-малък размер, а сглобките изискват повече прецизност.

Дървените конструктори са по-екологични, с по-едри елементи и като цяло са предвидени за игра в по-ранна детска възраст. Тъй като дървото все пак е преминало обработка с бои, лакове и химикали, трябва да се внимава да бъдат безвредни. Пластмасовите елементи позволяват да се създават по-сложни форми и като цяло имат по-големи възможности. Те обаче се чупят по-лесно, затова родителят трябва да има грижата да ги проверява редовно.

По правило върху опаковката на всички конструктори е посочена препоръчителна възраст – това е един от ориентирите. От значение е и тематичната област на конструктора. Ако детето ви проявява интерес към природата, добре би било да изберете такъв, който съдържа фигурки или елементи с животни, дървета и т.н. Ако обича автомобили, изберете конструктор, с който се правят коли. Важно е да задържа интереса и вниманието на детето, тъй като по този начин то се увлича в играта и развива различни полезни умения. Не избирайте конструктори, които са твърде сложни или изискват умения, които детето все още не придобило. Твърде трудните задачи са неразбираеми за него и не го привличат.

Препоръчително е в първите игри с конструктор или мозайка да участва и родителят. Така детето научава какви са възможностите на играта, а след това го води собственото му въображение и го предразполага към следващи самостоятелни игри. Преди първата игра прочетете инструкциите за употреба на конструктора . Те ще ви покажат какви са неговите възможности и ще ви дадат ценни идеи за игри.

Свързани блог публикации

Тези чудесни съоръжения за развиване на креативното мислене ще доставят на децата незаменимо удоволствие. С помощта на цветни пинчета и мъниста децата ще имат възможността да нареждат и изобразяват различни фигури и форми, присъщи за детското въображение.

Може да заложите на атрактивни комплекти за редене на всякакви весели животни, принцеси, морски създания, кексчета, превозни средства, капани за сънища, митични същества и куп други забавни форми в 3d перспектива. А за допълнително забавление, някои от моделите могат да светят в тъмното, веднага щом ги сглобите.

Те съдържат различен на брой елементи, модулни основи, часовници, хартия за запечатване на създадената форма, чукчета  и други интересни аксесоари.

Децата мигновено ще се впечатлят от идеята за сглобяване като разполагат с индивидуалната възможност да създават свои модели на цветни форми. По този начин се развива творческото мислене на детето, както и неговата сръчност и изобретателност. Когато подрежда и сортира определени елементи детето ще подобри своите двигателни умения и координация. Под формата на чудесна игра ще има възможност да се запознава с различни геометрични форми и алгебрични зависимости, които в последствие ще прилага в училищните и предучилищни занимания. Когато се впусне в сглобяване с приятели, детето  ще подобри своите социални и речеви умения, ще се научи да изслушва и да споделя своето мнение и идеи.

За направата на комплектите са използвани висококачествени материали, безопасни за здравето на децата. Те са предоставени от SES Creative, Cars, Amaya и Game Movil, които дълги години изработват образователни играчки за деца по целия свят. Те произвеждат своите асортименти на базата на световните стандарти за безопасност като продуктите им са подходящи за деца над 1-годишна възраст.

Необходим е постоянен родителски надзор, поради наличие на дребни части и опасност от тяхното поглъщане.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими