Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

13 лв. 14 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Моделин

Показани са 1-1 от общо 1 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Децата харесват заниманията с пластилин. Те често избират тази игра пред други на пръв поглед по-забавни, шумни и шарени забавления.  Децата обичат да го мачкат и размазват по различни повърхности, но това им помага да опознаят материала. При работа с ръце (каквото е заниманието с пластилин) у малките деца по-бързо се активизират речевите способности и те започват по-лесно да говорят по-пълноценно. Разнообразните цветове и възможностите за самостоятелно създаване на нови форми пък провокира фантазията и творческото мислене и дава възможност за развитие на абстрактното мислене при децата. Пластилинът е подходяща игра, защото не ограничава децата в определени правила и позволява безкрайни творчески интерпретации за създаване на форми и композиции. С помощта на този игрови метод децата се научават да разпознават цветове и форми. Този подход може да бъде надграден до разучаване на букви и цифри, направени от пластелин. В голяма част от децата се развиват социални умения - обръщат повече внимание на връстниците си при общи занимания. За да се развива хармонично и правилно мисленето на малкото дете е от важно да му се предлагат нови и различни занимания, които да провокират изследователски дух. Важното е да провокираме подрастващите със занимания, които да дразнят любопитството им и да ги карат да откриват сами нови факти за обкръжаващия ги свят. Заниманията с пластелин карат децата да станат активен изследовател. Освен това, децата имат невероятна фантазия, а пластилинът им дава възможност да я развихрят като не използват посредник като четка , молив или друго средство, а директно действат с ръце. Така се а ктивират и важни центрове в мозъка , на базата на тактилните усещания при допир с материала. Работата с ръцете способства за активизирането на важни механизми в централната нервна система, отговорни за физически и психологически процеси.

Пластилинът е направен от глина, раздробена на фини частици , добавки към глината са пчелен восък и мазнина и други вещества, които предотвратяват изсъхването. Вариант на пластилина съществува във синтетичен вариант: полиетилен ПВЦ каучук силикон багрила

Както полимерните пластилини, така и Play-dough са нетоксични материали , които се използват за моделиране. Основната разлика е, че при малките деца, които могат да лапнат полимерен пластилин, не трябва да играят с него. Play-dough е търговска марка на пластелин, който е направен от брашно, сол, и вода. Създаденото с Play-dough може да бъде запазено и да се остави на открито, за да изсъхне. Заради състава на Play-dough е възможно при съхненето му да се пропука . Този материал е подходящ за създаване на малки модели и след това да бъдат развалени.

Свързани блог публикации

Децата са най-прекрасното нещо, което може да се случи на някого. Освен, че носят неописуема радост, малките могат да бъдат и доста впечатляващи. Те започват да приемат всякакъв вид информация още от съвсем малки, именно поради което е важно да ги обучавате винаги с голямо внимание.

Имайки в предвид този факт е нужно да дадете всичко от себе си, за да постигнете финалната цел. От друга страна не всичко пък зависи и от самите вас, тъй като по време на процеса ще се нуждаете от подобаващи играчки. С тях малкият ще може още по-добре да усъвършенства своите умения.

Много родители не знаят или не обръщат внимание на това, но съществуват редица предимства при изучаването на изкуство. Някои от тях включват придобиването на добра памет заедно с емоционално и психическо развитие чрез себеизразяване.

Моделирането на глина е типичен пример и всъщност това е един забавен начин, чрез който можете да ги накарате да създадат нещо от нищо. Така те ще могат да активират своето въображение и да създадат собствени форми предназначени за забавление.

Компанията Play-Doh разбира по перфектен начин това и неслучайно нашият каталог в Кидсо предлага точно тях. Все пак ние искаме да ви предоставим възможно най-доброто на пазара, а то реално вече се намира точно пред вас.

С тях детето ви ще може да се наслади на следните преимущества :

  • Подобрение във фината моторика.
  • Развитие на творчеството и въображението.
  • Подобряване на координацията между ръцете и очите.
  • Поддържане на възможността за четене и броене.
  • Придобиване на високо самочувствие и спокойствие.

На конкретната страница ще откриете няколко вида комплекти. В зависимост от предпочитанията на детето можете да изберете този, който ще му носи най-много вълнение. За успокоението на всички ви уверяваме, че продуктите са изградени според Европейските норми и стандарт.

Те са напълно безопасни за употреба, тъй като използваните материали в тях са от високо качество. Без значение дали са на 2 или 8 годинки, приспособленията ще им бъдат винаги от задоволяваща полза.

Цените на които ще ги откриете са напълно приемливи, така че ви препоръчваме да закупите не един комплект, а цели два. По този начин забавата никога няма да приключи и детето ви ще бъде по-щастливо от всякога.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими