Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Цена

41 лв. 829 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Тротинетки

Показани са 1-20 от общо 43 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Карането на тротинетка развива двигателните умения, подобрява значително координация и чувството за равновесие .  Под формата на игра детето развива по-бързо пространственото си мислене и не на последно място – носи му удоволствие да се придвижва на нея.

Препоръчителната възраст, под която не бива да се започва, е 12 месеца .  Тротинетките за най-малките са по ниски и със седалка.

Първата тротинетка е със седалка и има специално, по-лесно за хващане кормило. Тя се препоръчва за деца на възраст от 12 до 18 месеца Втората тротинетка е без седалка, но отново е с по-лесно за хващане кормило. Подходяща е за деца на възраст от 18 до 24 месеца След 2-годишна възраст тротинетката се променя само по размер (височина на кормилото) и товароносимост (килограми, които може да издържи) .

Няма задължителни ограничения.  Ако детето ви балансира умело, развило е двигателните си умения и се чувства уверено, можете да използвате тротинетка на 2 колела.  Като цяло производителите препоръчват тротинетките с 3 колела до 5-годишна възраст .

Тротинетката трябва да бъде с регулираща се височина на кормилото – така тя ще „расте“ заедно с детето Колелата ѝ трябва да са от мека и еластична гума.  Проверете дали не оставят следи по пода, тъй като детето ви ще я кара често у дома Ако искате да можете да я транспортирате лесно, добре би било да изберете сгъваем модел Каква е платформата , върху която се стъпва, също е от голямо значение.  Тя трябва да бъде еластична и да позволява компенсирането на леки неравности.  Повърхността ѝ трябва да бъде с покритие против хлъзгане По-леката тротинетка улеснява детето, като му позволява да борави без затруднение с нея

Карането на тротинетка има стимулиращ и тонизиращ ефект Укрепва мускулите - натоварва равномерно мускулатурата, като по този начин спомага за правилното развитие на детското тяло Стимулира дихателната и сърдечносъдовата система- докато кара тротинетка, детето диша активно – положителен ефект, поради който този вид двигателна активност се препоръчва при деца, които имат проблеми с дихателната система , включително астма Влияе положително на вестибуларния апарат, вниманието, сръчността - развива вестибуларния апарат и чувството за баланс; увеличава концентрацията и вниманието на детето З асилва имунитета - спомага за укрепване на детския имунитет. Активното движение с тротинетка предотвратява преохлаждането, активно почиства лигавиците на носа и носоглътката и има общо тонизиращо действие Укрепва нервната система - оказва благотворно влияние върху нервната система. Карането на тротинетка има енергизиращо действие, отнема стреса и зарежда с положителни емоции

Малки размери, компактност, лекота Не изисква голямо място за съхранение Не се нуждае от поддръжка Достъпна цена и изключителна здравина Безопасна експлоатация и минимален риск Лесно управление, поддръжка и контрол Позволява движение по тротоара Липсата на педали улеснява управлението Моделите за най-малките са подходящи за използване в домашни условия Силно препоръчваме на вашето дете да кара тротинетка, след като е овладяло ходенето. След 2-годишна възраст координацията е развита достатъчно добре. Чудесен подарък за всеки човек, независимо от неговата възраст, пол и начин на живот . Изберете тротинетка за себе си и децата си и се насладете на възможността да съчетаете удобното придвижване в града със забавлението и грижата за здравето!

При сериозен удар каската вече е компрометирана, дори да не се виждат външни пукнатини . В повечето случаи обаче подобни инциденти водят до счупване на корпуса поне на едно място (не забравяйте, че това е нейната функция!) . Затова, когато това се случи, най-добре е да подмените каската на вашето дете, за да сте спокойни, че при евентуално следващо падане ще бъде добре защитено. Материалът, от който е изработен корпусът на повечето такива аксесоари, обикновено запазва качествата си за период от 3 до 5 години . Би било чудесно, ако малчуганът ви не е имал инциденти през този период, но колкото и да си я харесва, по-разумно ще е да я смените, когато това време изтече.

Свързани блог публикации

Тротинетката е един супер подарък за дете, защото тя му помага отлично да развие своята координация, баланс и двигателни умения. Препоръчваме ви да разгледате различните модели тротинетки в онлайн магазин Kidso, които разполагат с различни забавни екстри и се предлагат в красиви цветове и весел дизайн, който се харесва от децата. Видовете предлагани троинетки включват тротинетки 2-в-1, тротинетки с родителски контрол, тротинетки с LED колела и други в различни размери и функции. LED колелата пък осигуряват повече забавление и сигурност за децата, защото LED светлините правят тъмните пътища по-безопасни.

Тротинетките спомагат за развиването на умения като балансиране, завиване и пазене на равновесие.Тротинетките предлагани на страниците на магазина се предлагат с регулируема височина на кормилото и са подходящи за деца с височина от 91 см до 118 см. и максимално тегло до 60 кг. Привижването с тях е посредством оттласкване. Една от супер екстрите на тротинетките е, че свирят мелодии от популярни детски филми, което е забавно за децата. Тротинетките работят със сменяеми батерии, както и имат спирачка на задното колело. Сгъват се лесно, което ги прави лесни за съхранение. Имат специална основа за стъпване, която е подсилена, еластична и противоплъзгаща с цел осигуряване на по-голяма сигурност за детето. Дръжките на кормилата им са от специално силиконово покритие, което осигурява по-голяма дълготрайност. В конструкцията на тротинетките не влизат опасни компоненти, които биха могли да навредят на детското здраве. Тротинетките са направени от висок клас безвредни материали, които са издръжливи на износване и гарантират сигурност при интензивно ползване . Към комплектите им се предлагат допълнителни аксесоари и консумативи, а също и упътване за безопасно ползване.

Препоръчва се поне в началото карането на тротинетка да се осъществява под надзор на възрастен и детето винаги трябва да носи защитна екипировка - каска, наколенки и налакътници. Произведени са от водещата марка ZIZITO, чийто продукти се характеризират с иновативен швейцарски дизайн и надеждност.Всички продукти с марката Zizito са произведени съгласно критериите за качество и безопасност при детските продукти. Всички продукти с марката ZIZITO са произведени съгласно изискваните критерии за качество.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими