Филтриране по

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 8 лв.

Маски и гел

Показани са 1-14 от общо 14 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Преди разпространението на коронавирус инфекцията геловете съществуваха и бяха използвани по-рядко. Тяхната функция не е била по-различна и тогава, и сега. Те почистват ръцете от бактерии и ограничават разпространението на вируси. Това решение не е най-ефективното. Измиването на ръцете под течаща вода със сапун в продължение на 20 секунди е метод, който дава много по-добри резултати.

За да бъде един дезинфектант работещ се изисква да има минимално съдържание от 60% алкохол и алкохолът да е етилов.

Честата употреба на дезинфектант може да се окаже вредно за кожата и ноктите. При децата тези ефекти са по-силни. Следете състоянието на кожата и ноктите и ако са налице проблеми използвайте хидратиращи и подхранващи кремове. Препоръчва се дезинфектантите да НЕ са достъпни за деца под 6 години . Основният риск е от поглъщане на дезинфектант поради незнание.

Децата които нямат оплаквания или симптоми на заболяване могат да носят немедицински или текстилни маски.  В техния случай такава маска ще има роля за неразпространение на вируси, ако те са приносител без да знаят.

СЗО препоръчва да се спазват следните мерки: Деца до 5 години не трябва да носят маски. При деца на възраст между 6 и 11 години властите във всяка държава трябва да приложат анализ на риска и преценят дали е наложително носенето на маска. За деца и подрастващи над 12 години се прилагат разпоредбите в съответната държава, които важат и за възрастни. За учителите и помощен персонал в учебни заведения се налага носенето на маски в случаите на пандемия и невъзможност да се гарантира дистанция от един метър.

Свързани блог публикации

Имаше времена, когато маските бяха използвани само в болничните операционни. Когато гледахме жителите на азиатския континент ние смятахме, че това е странност, културно различие и че те се предпазват от поглъщането на малки частички замърсявания от въздуха, който дишат.

За съжаление действителността се промени и маските понякога са ни наложени и като задължителни. Със сигурност те имат роля в ограничаване разпространението на вируси, но в никакъв случай не са и гаранция за превенция.

Световната Здравна Организация е дала и свои предписания, които в частта си за детските маски са доста по-либерални. Те препоръчват децата под 5 години да не носят маски.  Децата между 6 и 11 години да носят маски, когато пандемията се разпространява агресивно и не е възможно да се спазва дистанция от един метър. При децата от 12 години и нагоре изискванията за носене на маска трябва да са същите както и при възрастните. Основният аргумент за носенето на маски от деца е те да не разпространяват вируси, тъй като много често те са приносители без да знаят за това.

Използването на дезинфекциращи гелове за ръце е известен начин за поддържане на хигиена много преди разпространението на коронавируса. Идеята им винаги е била това да е решение за добра хигиена на ръцете в скучаите, когато няма налична течаща вода и сапун – в парка, по време на игри или при пътуване.

Иначе многократно е казвано, че измиването на ръцете с вода и сапун за 20 секунди е много по-ефективно отколкото използването на дезинфектант. Ефективно действие имат дезинфектантите, които съдържат поне 60% алкохол и се търкат по цялата повърхност на дланите в продължение на 20 до 30 секунди.

За съжаление по-агресивното съдържание на алкохол оказва негативно влияние върху кожата на детските ръце.  По тази причина децата следва да използват такива препарати само в краен случай. Докато ръцете са все още мокри с гела не бива да се докосват очите, тъй като това може да доведе до раздразнения.

В Кидсо за Ваше удобство ще намерите разнообразие от маски и дезинфектанти. Така вярваме, че ще Ви улесним. Бъдете здрави!

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими