Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

16 лв. 190 лв.

Номер

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бебешки обувки за прохождане

Показани са 1-20 от общо 24 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Развитието на детето се обуславя от движенията, които извършва. Движейки се постоянно , то само̀ ще усети кога е дошъл моментът да направи първите си стъпки. Мускулите на краката, ставните връзки и сухожилията постоянно се адаптират към нарастващото физическо натоварване и някъде между 8-ия и 12-ия месец детето вече чувства готовност да се отпусне и направи първите си крачки. Буйките са необходими точно в този момент, тъй като поддържат глезена и предпазват крачетата от нараняване.

В ранните етапи на прохождането е най-добре детето да ходи босо възможно повече време. Това му дава усещане за стабилност , тъй като усеща пода под себе си. За целта е важно да се уверите, че подът е чист, без остри предмети, които да причинят нараняване на нежните детски стъпълца.  При разходки навън може да ползвате обувки за прохождане .Щом детето се научи да ходи, върху крачетата му се разпределя по-голяма тежест и те започват да играят все по-значима роля. Затова е важно да бъдат защитени.

Още от раждането детските крачета се движат игриво и с лекота. Когато детето започне да пълзи, да се изправя и да върви, от ходилото и мускулите на краката започва да се изисква много повече. Затова е важно първите детски обувки да пасват идеално на крачетата , за да осигуряват нужната опора и подвижност, без да ограничават естественото им развитие. Здравите деца не се нуждаят от ортопедични, а от анатомични обувки , които да следват естествените очертания на стъпалото.

В момента, в който детето започне да изследва света в изправено положение, става изключително важно ходилата му да се развиват правилно. Голямата част от всички деца се раждат със здрави крачета. Повечето увреждания се причиняват още в най-ранна детска възраст от липсата на движение и… неподходящи обувки .  За да сме сигурни, че ходилата се развиват правилно, трябва да се погрижим те да се движат възможно по-свободно. Колкото повече играе детето ви , толкова по-здрави и силни ще станат крачетата му. 

Когато избирате буйки, първото важно изискване е те да бъдат меки и гъвкави . Това се постига най-лесно, когато са изработени от естествени материали , позволяващи на крачето да „диша“ и да се движи свободно. Гъвкавите обувки осигуряват едновременно свобода на движенията и стабилна опора.

Има няколко варианта за определяне размера на ходилото: Единият е да се измери с точност дължината му от петата до върха на палеца Другият е да си направите шаблон . Как става това? Нека детето стъпи на лист хартия, като пренесе тежестта върху дясното краче. Внимателно очертайте стъпалото и изрежете отпечатъка. Измерете с линия или шивашки метър дължината на детското ходило, прибавете 0,5 до 1 см аванс и ще получите точния размер на стелката на обувката

Изключително погрешно е да използвате детски обувки „втора ръка“ , независимо дали сте ги купили, или са ви подарени от близко дете. Специалистите предупреждават, че това е неправилно и може да доведе до деформация на детското краче . Причината е в това, че вече носената детска обувка е приела формата и извивките на крачето на другото дете и няма да обхваща и поддържа плътно крачето, както новите обувки за прохождане. 

Ходилата на бебето са плоски и се променят постепенно в процеса на движение и растеж. Затова на буйките се пада важната задача да подпомогнат този процес на оформяне. Специалистите съветват, когато се избират обувки за прохождане , да заложим на естествените материали, за да може крачето да се движи спокойно и да „диша“. Подметката може да е от каучук, силикон или гума , но задължително с грайфери , за да се предотврати пързалянето по гладки повърхности.

Правилният избор зависи от това дали сте съобразили следните важни елементи:  вид на подметката наличие на грайфер материали, от който са изработени модел Препоръчително е буйките да бъдат с цип, връзки или регулиращи се самозалепващи се лепенки , които ще дадат допълнителна стабилност на все още крехкото детско глезенче.

Свързани блог публикации

По-принцип децата трябва да прохождат боси.  Обувките имат една задача - детското краче да е защитено.  При прохождане с несигурни движения детето по-лесно би могло да се нарани.  Обувките предпазват.  Много често детските буйки за прохождане са с подметка, която е завита така, че да защитава пръстите и петата на детското краче.  Така бебето предвид факта, че не контролира движенията си изцяло може да разхожда без да се притеснявате, че детето би могло да се нарани.  Костите, мускулите и сухожилията на детското краче не са укрепнали.  В ходенето, те тепърва ще се развиват.  По тази причина детските обувки са по-високи.  Така те обхващат глезена, подкрепят го и така детето е по-сигурно в първите си стъпки, за него е по-безопасно и крачето се изморява по-малко.

При по-ниски температури обувките държат детското краче топло.  При твърде топли подове отново обувката защитава.  Така детето не настива от загуба на температура презкраката.

При по-груби или хлъзгави повърхности (най-често на открито) буйките защитават детското ходило и правят първите стъпки по-безопасни.  Детското краче е много по-чувствително и неравните подове могат да се окажат препятствие.  Когато между основата и пода има подметка, неравностите не са толкова голяма трудност.  Подметките са еластични и те помагат на детето да се движи свободно и в същото време да е сигурно.  Основата на буйките е такава, че без да имат традиционните големи грайфери тези обувки не се хлъзгат – още една черта на тези обувки, която се грижи за сигурността на Вашето дете.

Доказано е, че прохождането най-добре се случва с боси крака.  Разбира се има много случаи в които това е невъзможно – заради температурата, при разходки навън и много други подобни случаи.  Тогава трябва да разполагаме с бебешки обувки и те максимално да се доближават до ходенето бос.  Съвременните бебешки обувки са ортопедично тествани и проектирани да следват формата на детското краче.  Техните подметки са еластични, олекотени и с ергономичен дизайн.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими