Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

2 лв. 18 лв.

Пол

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Аксесоари за безопасност

Показани са 1-15 от общо 15 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Има много видове предпазители , които можете да използвате, за да предотвратите инциденти и наранявания на вашето дете. Най-често използваните видове предпазители са следните: за контакти за ъгли и ръбове за шкафове за врати за легла

За да предпазите децата от травми и инциденти, като например защипване и нараняване на пръстите, използвайте в дома си предпазители за вратите. Те предоставят ефективна защита, тъй като са изработени от здрав материал с гумирано покритие против плъзгане . Така няма вероятност да се откачат или да паднат сами от вратата. Предпазителите също така ограничават възможността детето да се заключи в стаята си. Друг вид предпазители, които се поставят между вратата и пода, са стоперите. Стоперите за врата блокират движението ѝ, като по този начин предотвратяват инциденти, свързани със затръшването на вратата.

Предпазителите за врата се поставят на рамката на вратата и блокират плътното ѝ затваряне. Има и предпазители за плъзгащи се врати и прозорци , които се монтират лесно чрез залепване, без допълнителни инструменти. Тяхната функция е да ограничават отварянето им, което е изключително важно за безопасността .

За да се избегнат инциденти, има специални обезопасяващи средства. Предпазителите за прозорци са няколко вида, като най-често се използват следните: Блокираща заключваща система – монтира се в долната част на профила и не допуска завъртането на блокиращия механизъм . По този начин можете спокойно да оставите прозореца открехнат в горната част и той може да бъде отключен само с ключ Ограничително въже – дължината му може да варира според желания ъгъл на отваряне. Монтира се в долната част на прозореца и ограничава отварянето му само до определеното от вас разстояние Протектор за прозорци – поставя се в долната вътрешна част на отварящото се крило на прозореца и ограничава отварянето му

С предпазителите за шкафове и чекмеджета ще бъдете спокойни, че вашето дете няма да защипе пръстите си и ще ограничите достъпа му до опасни за здравето и живота му неща , като лекарства и препарати за пране, почистване и дезинфекция. Повечето предпазители се монтират чрез самозалепващи се ленти . Предлага се широка гама от видове, които да осигурят необходимата защита. Някои се залепват от външната част на шкафа , при което се ограничава отварянето му, а други се монтират отвътре и изискват двойно отключване. Важно е също така да се обезопасят и ъглите на мебелите, тъй като детето би могло да се нарани на тях. За целта се поставят силиконови тапи , които скриват ъгъла и го правят мек и объл.

В контактите се поставят предпазни тапи , които не могат да се отстранят с по-настойчиво дърпане, а само със специално ключе.

Ето няколко съвета как да предпазите детето си у дома: За да сте сигурни, че няма да има достъп до кабели и да си играе с тях, ги приберете в специални пластмасови улеи за кабели. Ако имате стълби или камин а, добре е да преградите достъпа до тях с помощта на преграда със заключващ се механизъм или ситна решетка. Ако имате тераса , също трябва да помислите за сигурността на детето. Трябва да имате предвид, че невинаги ще виждате какво прави и за по-голямо ваше спокойствие трябва да я обезопасите с предпазна мрежа , която ограничава достъпа на детето до парапета.

С тези приспособления можете да ограничите достъпа на децата до потенциално опасни места и стаи , като също така служат и за защита от влизане на домашни любимци в стаята или в детското легло . Когато избирате прегради, предвидете къде и в какви условия ще се ползват. Преградата за легло предпазва детето от падане. Това е един удобен и сигурен начин да ограничите детето в съответното помещение. Поставянето ѝ става лесно – завива се за рамките на леглото . Освен това е сгъваема и лесно преносима. Това ще ви позволи да я носите навсякъде със себе си и да осигурите спокоен сън както за детето, така и за себе си. Преградата за врата е важно приспособление, което не позволява достъпа на детето до врати, стълби или други пространства в дома ви, които могат да бъдат опасни. Механизмът се монтира лесно и няма да ви се наложи да използвате инструменти. Продуктът е напълно обезопасен и не може да бъде разхлабен от дете.

С помощта на защитните прегради за врата могат да се избегнат много наранявания на децата , които се случват, ако те са оставени без надзор. Този вид преграда м оже да се монтира и на стълбища. Така ще можете да ограничите достъпа на детето до тях, като сведете до минимум вероятността да падне и да се нарани сериозно. Повечето производители предлагат и удължители . Така, независимо от големината на отвора, който искате да обезопасите, можете да намерите точния за вас продукт.  Преградите за врати се отварят лесно от възрастен, като се повдигне дръжката нагоре. Монтажът им се извършва лесно и бързо.

Свързани блог публикации

Безопасността на бебето е свързана с много притеснения у родителите. Като източник на наранявания може да бъде всяка мебел, пространство или уред в дома. Магазин Kidso предлага решения на този проблем. В тази графа могат да бъдат намерени:

 • различни предпазители за контакти, ъгли, за чекмеджета
 • стопери за врата
 • регулиращи заключалки за прозорец
 • заключващи механизми за хладилници и фурни
 • възглавници с ограничител
 • прегради за врата и легло и др.

Те са съобразени с нуждата за сигурност, като се поставят лесно посредством двойнозалепящи лепенки, винтчета или други средства върху различни повърхности като дърво, стъкло, метал и пластмаса, стандартни размери врати и др. Чрез заключващите си механизми служат за следните цели:

 • предотвратяване на издърпване и падане на предмети
 • затискане на ръчички
 • удари по остри повърхности
 • нежелано заключване в стая
 • отваряне на прозорци
 • ограничава достъпа до потенциално опасни помещения
 • пази самите мебели от игривото блъскане от децата

А предпазителите за легло и възглавници с ограничител служат за предпазване  на бебето от изпадане по време на сън, осигурявайки нужния комфорт. Родителите сами ще контролират диапазона на отваряне на прозореца или под техен контрол ще позволяват децата да достигат и отварят места, чрез лесното отстраняване на предпазните средства.

Изградени са от безопасни по съдържание силикон, пластмаса и др. материали, които не оказват вредно влияние за детското здраве. Имат разнообразни дизайни, приложими за всякакви повърхности и мебели, както и модели с форма на интересни животни.

Като протекция на майчината гръд по време на кърмене, магазинът предлага и силиконови протектори, предотвратяващи появата на рани и раздразнения, а също така предлага и табелки за кола, алармиращи наличието на дете в автомобила.

Изработени чрез тестове за сигурност и безопасност, придържащи се към европейските  и международни стандарти, като са предоставени от марките BabyOno, Mycey, Chicco и Lorelli.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими