Филтриране по

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 49 лв.

Четки и пасти за зъби

Показани са 1-20 от общо 40 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Оралната хигиена стои в основата за белите и здрави зъбки. Стоматолозите препоръчват почистването да започне още с появата на първото зъбче, за да отстранявате остатъците от мляко и храна.

Не , формулата на детските пасти за зъби е по-нежна и деликатна от тази на възрастните. Съдържа до 60% по-малко флуорид и абразивни частици.  Пастите за възрастни са с повишена абразивна способност, за да премахват, например, зъбния камък при пушачите. Винаги се консултирайте със специалист, за да определите най-подходящата паста .

Детските пасти за зъби са в по-малки разфасовки , защото в тях се влагат по-скъпи и по-качествени съставки. За деца до 3 години пастата не бива да съдържа флуор, защото те не умеят да изплюват съдържимото.  Ментолът също не е подходящ в ранна възраст - децата не харесват лютивия привкус на мента. Стоматолозите препоръчват пасти със силициев диоксид или титан в състава, като щадящи зъбния емайл абразивни компоненти.  Ако пастата съдържа сгъстители – те трябва да са от естествен произход / например агар-агар, пектин, смоли /. Нивото на консервантите също трябва да е ниско. Ефективните пасти съдържат преобладаващо натурални вещества като ароматизиращи добавки без захарин / евкалипт, ванилин / .

Винаги избирайте паста според възрастта на детето. Някои стоматолози препоръчват пастата за зъби да се сменя на всеки 3-4 месеца, за да не привикват микроорганизмите към активните й съставки. За децата до 6 годишна възраст прецизирайте количеството паста за зъби върху четката – най-много колкото грахово зърно.

Всяко дете е различно. Обичайно, първите зъбки - „млечни“- се появяват на 6-7 месечна възраст, а всичките 20 зъбки порастват до 30 месеца . За децата до 4-годишна възраст пастите за с по-ниско съдържание на флуор и ксилитол, разработени специално за млечните зъби.  Пастите за различни възрасти имат индивидуални вкусове /малина, кола, дъвка и др/. Първите постоянни „възрастни“ зъби се появяват около 6-7 годишна възраст. Пастите за пораснали деца съдържат флуор в установените норми, подобряват минерализацията и защитата от кариес.

Два пъти на ден – сутрин след ставане и вечер след последното хранене. Най-ефективно е вечерното миене на зъбите преди лягане.

Препоръчително е децата да посетят зъболекар с родителите си възможно най-скоро , за да свикват с обстановката, шумовете, миризмите. Специалистите препоръчват с появата на първото млечно зъбче да се планира и първото посещение при дентален лекар.  Детският стоматолог ще Ви посъветва най-точно как да изберете най-точната паста и четка за зъби, как се прави почистването, как са облекчите симптомите при болезнено зъбоникнене и др. практични съвети . Два пъти в годината правете профилактични прегледи след като детето на върши 3 години, за да се лекуват навреме засегнатите зъбки.

Свързани блог публикации

Зъбната хигиена при децата в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвана. Дори при временните бебешки зъби ежедневната грижа трябва да бъде основен приоритет. Това е с цел да се установят навици от ранна възраст и най-вече да се даде възможност за правилното развитие на техните възможности за хранене и постоянни зъби.

Разбираме, че родителите искат да насърчат независимостта на малчуганите, но това трябва да се осъществява поетапно, за да може да се гарантира тяхната здравина и пълноценност. Преди да започне тяхната поява обаче е важно винаги да отстранявате частиците от храна внимателно с помощта на топла кърпа или специално създадена четка за венци.

След израстването на първите зъбчета е важно да започнете със същинското миене. За целта ще се нуждаете от мека четка и качествена паста. За ваша изненада точно такива ще успеете да откриете и на страницата върху която се намирате в момента. Магазинът на Кидсо е вашето спасение във всяка една ситуация.

Каталогът им с хигиенни пособия се състои от следните няколко на вид артикула :

  • Детска паста
  • Четки за зъби с капачета
  • Комплект четка и паста
  • Вода за уста
  • Гел-паста за зъбки
  • Органична крем-паста и много други

Изборът е прекалено обширен, за да бъде изброен единично, ето защо ви съветваме още сега да отделите няколко минути и да го разгледате обективно. Тук ще попаднете на най-различни световно известни марки, като – Kingfisher, Bilka, Naturaverde и BabyOno.

Всеки един производител предоставя напълно автентични приспособления. Тяхното качество и безопасност е оценено от престижни европейски сертификати,а от своя страна стандарта определено е висок и си заслужава инвестирането. С продуктите на Кидсо грижите за вашият малчуган ще бъдат, както приятни, така и лесни.

Предназначението им варира за малчугани от 2 до 13 годишна възраст, така че в това отношение няма за какво да се тревожите. Цените на които ще ги откриете са крайно задоволителни. Побързайте и се възползвайте от все още наличните бройки.

Ако евентуално имате някакво запитване не се притеснявайте да се свържете с нас директно. Професионалният ни екип винаги е в готовност да окаже коректно съдействие. Единствено е нужно да ни наберете от посочените номера в дъното на страницата.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими