Филтриране по

Пол

Виж още Виж по-малко

Възраст

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 46 лв.

Вид

Виж още Виж по-малко

Четки и пасти за зъби

Показани са 1-20 от общо 46 артикул(а)

Да научим детето да си мие редовно зъбките е сред ключовите фактори за красива и здрава усмивка, а посещението при „лекаря на зъбките“ да е основно за профилактика. Поддържането на добра устна хигиена може да гарантира в значителна степен здраве и да спести много страдания и средства.

За да осигурите механично почистване още след появата на първите няколко млечни зъбки, стоматолозите съветват да се използват напръстници за многократна употреба. След стерилизация, с тях се масажират новопоникналите зъбки, а и облекчават доказано чувствителните венци.

Бебетата се успокояват от премерения натиск в устната кухина в следствие на зъбния пробив. След 9-10я месец, когато малкото човече е в състояние да седи стабилно, е време за почистване с подходяща паста и четка.

Детските четки са с мек косъм и малка глава / до 1 см за децата до 3 год./, за да се поберат в ограниченото пространство на устата и да щадят венците.

Пастата за зъби задължително се съобразява с възрастта на мъника, като до 3 годишна възраст не бива да съдържа флуор, за да не поглъща детето излишно количество. Специалните формули с ниска абразивност нежно почистват зъбките, а натуралният ксилитол, възпрепятства развитието на бактерии, причиняващи кариес, и предпазва венците от възпаления. Ксилитолът е полезен подсладител – вид природен продукт, извлечен от растения, който подпомага профилактиката срещу кариеси.

Изберете паста без изкуствени консерванти и оцветители. Важно е продуктът да е с антибактериални свойства, да защитава крехките млечни зъбки и да не дразни венците.

Затова в състава на ефективните детски пасти за зъби се включват най-често: силициев диоксид, който намалява образуването на зъбна плака, пшенични трици за нежно почистване, различни растителни екстракти / невен, розмарин, смирна/, които действат антисептично и противовъзпалително.

Здравите бебешки зъби са важни, за да може детето да се научи да говори чисто и правилно. Красиво изглеждащите зъби подобряват самочувствието и увереността на малчуганите. Създаването на навик за почистване на устната кухина от най-ранна възраст предразполага детето само да проявява желание да го прави, когато навърши 3-4 години.

Опитайте  да си миете зъбите заедно с мъника – децата обожават да подражават на родителите си. По време на игра покажете на детето как миете зъбките на любимите му играчки – на мечо или зайко. Чрез играта малчуганите развиват здравословни навици и изграждат умения, които ще са им полза през целия живот.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими