Филтриране по

Пол

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

12 лв. 19 лв.

Гърнета

Показани са 1-5 от общо 5 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Няма точно определено време, с което трябва да се съобразявате – това зависи от индивидуалните нужди и физиологични особености на всяко дете . Някои родители започват да поставят детето си на гърнето още от 6-месечна възраст, когато вече седи самостоятелно, докато други смятат, че трябва да е навършило 2 – 3 години . Според специалистите най-доброто време е между 1,5 и 3 години , т.е. когато нервната система вече функционира достатъчно добре. На тази възраст детето може да контролира отделителните процеси и постепенно започва да осъзнава, че не е особено приятно да си „върши работата“ в гащите или памперса .  Също така е за предпочитане да поставите началото през летните месеци . Когато започнете да оставяте детето по-дълго време без гащички или пелена, то ще развие по-голяма сетивност и ще разбере, че изпускането води до намокряне.

Не би следвало просто да влезете в магазина и да купите някакво гърне. За да направите най-подходящия избор , трябва да сте наясно с основните видове гърнета, които се предлагат на пазара, както и с техните характеристики .  Формата на гърнето е много важна, тъй като, ако не е удобна и като цяло подходяща за вашето дете, то ще откаже да го ползва или пък, когато задоволява физиологичните си нужди, ще започне да „пръска“ извън него.

Има класически кръгли гърнета , които са много подходящи за момиченцата, тъй като, когато седнат, могат да съберат или дори да изпънат краченцата си, което е много удобно за тях Предлагат се също така анатомични елипсовидни гърнета , които са много подходящи за момчетата. Този вид гърне прилича малко на седло, има стабилен гръб, но най-важното е, че отпред е с леко издадена нагоре част, която позволява краката на детето да стоят раздалечени Гърнето тип „трон“ или „тоалетна чиния“ допада много на децата, тъй като прилича на тоалетната чиния, която ползват възрастните Гърнетата тип „столче“ са предпочитани от много родители, когато започват приучването на детето към гърне Гърнето играчка е забавно и се харесва, но трябва да внимавате, тъй като е възможно детето да го възприеме като играчка и да не иска да сяда на него Музикалните гърнета са доста забавни за децата, тъй като издават различни звуци и светят (някои модели) . От една страна, това ги насърчава да използват гърнето, но от друга, може да им създаде рефлекс да се опитват да се изходят винаги щом чуят музика (независимо дали са седнали на гърнето) .

Размерът на гърнето трябва да е съобразен както със самото дете, така и с вашите нужди и навици. Например ако пътувате често и при всяко оставяне на детето при баба и дядо трябва да местите и гърнето, добре би било да изберете такъв модел, който позволява лесно и безпроблемно пренасяне .

Като допълнителен елемент е добре гърнето да има капак . Така не само ще ви е по-лесно да го пренесете до тоалетната , когато е пълно, но и ще ви позволи да отложите почистването му , ако нещо ви възпрепятства да го направите на момента. Добре е, когато търсите подходящото гърне, да обърнете внимание дали продуктът има „стъпки“ . Ако има, детето ви ще може лесно да става от него, без да се притеснявате, че ще го обърне. Не е задължително да има дръжка , но е улеснение, особено когато трябва да го вземете от пода, за да го почистите.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими