Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
1 лв. 34 лв.

Без глутен

Показани са 1-20 от общо 110 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Глутенът е протеин, които го има в зърнените храни – пшеница, ръж, ечемик и др.  Има го в хляба и другите хлебни печива, зърнените закуски, пасти и спагети.

Някои родители смятат, че е вреден за децата им и за това ги подлагат на диета без глутен.  Това не е здравословно, нито е необходимо.  Уговорката тук е, че болшинството от хората нямат проблеми с приемането на глутен.  Той може да е вреден в случаите на алергии или на заболяването целиакия.  В случаите, когато подобни проблеми не са диагностицирани, не са необходими подобни хранителни ограничения.

Може да лишите детето си от важни хранителни елементи – пълнозърнестите храни съдържащи глутен имат множество важни хранителни елементи като витамин B, антиоксиданти, желязо, селен и магнезий. В тези храни има и много фибри, които са основа на доброто храносмилане. Разбира се със специални усилия и внимание е възможно да се набавят всички тези хранителни вещества по алтернативни пътища. Може да лишите детето си от необходимите му калории.  При диета е възможно детето Ви да приема по-малко калории от необходимото за неговото пълноценно израстване. Възможно е да увеличите нивото на арсен в организма – основата на безглутеновото хранене е ориза. Той е растение, което извлича много добре аресна от почвата. Възможно е да попаднете на храни с по-високо съдържание на арсен.  Този елемент е вреден и предразполага към различни заболявания.

Това се прави в случаите на алергии или целиакия.  Ако родителите на детето или близки техни роднини страдат от заболяването има риск за бебето.  Въпреки това решението за безглутеново хранене трябва да се вземе заедно с лекар.

Продуктът е добавен към желани продукти