Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 3 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Без глутен

Показани са 1-2 от общо 2 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Глутенът е протеин , които го има в зърнените храни – пшеница, ръж, ечемик и др.  Има го в хляба и другите хлебни печива, зърнените закуски, пасти и спагети.

Някои родители смятат, че е вреден за децата им и за това ги подлагат на диета без глутен .  Това не е здравословно, нито е необходимо.  Уговорката тук е, че болшинството от хората нямат проблеми с приемането на глутен.  Той може да е вреден в случаите на алергии или на заболяването целиакия .  В случаите, когато подобни проблеми не са диагностицирани, не са необходими подобни хранителни ограничения .

Може да лишите детето си от важни хранителни елементи – пълнозърнестите храни съдържащи глутен имат множество важни хранителни елементи като витамин B, антиоксиданти, желязо, селен и магнезий . В тези храни има и много фибри , които са основа на доброто храносмилане. Разбира се със специални усилия и внимание е възможно да се набавят всички тези хранителни вещества по алтернативни пътища. Може да лишите детето си от необходимите му калории .  При диета е възможно детето Ви да приема по-малко калории от необходимото за неговото пълноценно израстване . Възможно е да увеличите нивото на арсен в организма – основата на безглутеновото хранене е ориза . Той е растение, което извлича много добре аресна от почвата. Възможно е да попаднете на храни с по-високо съдържание на арсен .  Този елемент е вреден и предразполага към различни заболявания.

Това се прави в случаите на алергии или целиакия .  Ако родителите на детето или близки техни роднини страдат от заболяването има риск за бебето .  Въпреки това решението за безглутеново хранене трябва да се вземе заедно с лекар.

Свързани блог публикации

Много деца имат чувствителност към определени хрании получават доста тежки медицински състояния поради тях. Целиакията е типичен пример и всъщност е едно доста сериозно състояние, което в никакъв случай не бива да бъде пренебрегвано.

То е причинено от постоянната непоносимост към глутен. Това е вид протеин, който по принцип се открива в пшеницата и ечемика. Ако детето ви страда от това консумацията на глутен може да причини тежки увреждане на лигавицата на неговите тънки черва.

Състоянието обикновено е за цял живот, но въпреки това е управляемо чрез постоянни модификации на диетата. С други думи казано всеки страдащ от цилиакция трябва да се придържа задължително към безглутенова диета.

В началото процеса може да изглежда доста обезсърчителен, особено за малките деца, но въпреки това не трябва да се оказвате. С течение на времето ще осъзнаете и откриете, че съществуват множество храни, които могат да бъдат добавени към диетата, включително плодове, яйца и месо.

При някои случаи обаче е напълно възможно да откриете, че вашето бебе страда от този проблем. Решението на проблема на този етап би било да закупувате винаги безглутенова бебешка храна.

На пръв поглед звучи лесно, но от къде да се сдобиете с такава, която наистина да бъде подходяща за него и да не му предостави допълнителни проблеми. Посещавайки Кидсо вие ще откриете точно това от което се нуждаете.

В асортимента им от продукти ще откриете :

Най-забележителното обаче е, че тези продукта са безглутенови, а и все пак вие се нуждаете точно от такива.

Начинът им на приготвяне е описан подробно в указанията, които се предоставят заедно с продукта. По отношение на качеството няма за какво да се тревожите, тъй като храните са създадени от водещи компании.

Ако се нуждаете от повече информация относно тях винаги може да се посъветвате с екипът на Кидсо. Те са водещи експерти в тази сфера и със сигурност ще могат да ви помогнат за всичко. 

Доставките се извършват в кратък срок и е напълно възможно да поръчате повече от един продукт. Разбира се и за храните важни специалната безплатна доставка, от която можете да се възползвате, ако се доверите на Кидсо.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими