Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 34 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Без глутен

Показани са 1-20 от общо 70 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Глутенът е протеин , които го има в зърнените храни – пшеница, ръж, ечемик и др.  Има го в хляба и другите хлебни печива, зърнените закуски, пасти и спагети.

Някои родители смятат, че е вреден за децата им и за това ги подлагат на диета без глутен .  Това не е здравословно, нито е необходимо.  Уговорката тук е, че болшинството от хората нямат проблеми с приемането на глутен.  Той може да е вреден в случаите на алергии или на заболяването целиакия .  В случаите, когато подобни проблеми не са диагностицирани, не са необходими подобни хранителни ограничения .

Може да лишите детето си от важни хранителни елементи – пълнозърнестите храни съдържащи глутен имат множество важни хранителни елементи като витамин B, антиоксиданти, желязо, селен и магнезий . В тези храни има и много фибри , които са основа на доброто храносмилане. Разбира се със специални усилия и внимание е възможно да се набавят всички тези хранителни вещества по алтернативни пътища. Може да лишите детето си от необходимите му калории .  При диета е възможно детето Ви да приема по-малко калории от необходимото за неговото пълноценно израстване . Възможно е да увеличите нивото на арсен в организма – основата на безглутеновото хранене е ориза . Той е растение, което извлича много добре аресна от почвата. Възможно е да попаднете на храни с по-високо съдържание на арсен .  Този елемент е вреден и предразполага към различни заболявания.

Това се прави в случаите на алергии или целиакия .  Ако родителите на детето или близки техни роднини страдат от заболяването има риск за бебето .  Въпреки това решението за безглутеново хранене трябва да се вземе заедно с лекар.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими