Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

1 лв. 12 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пасти за зъби

Показани са 1-19 от общо 19 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Оралната хигиена стои в основата за белите и здрави зъбки. Стоматолозите препоръчват почистването да започне още с появата на първото зъбче , за да отстранявате остатъците от мляко и храна . Могат ли децата да използват паста за зъби, предназначена за възрастни? Не , формулата на детските пасти за зъби е по-нежна и деликатна от тази на възрастните. Съдържа до 60% по-малко флуорид и абразивни частици . Пастите за възрастни са с повишена абразивна способност, за да премахват, например, зъбния камък при пушачите . Винаги се консултирайте със специалист, за да определите най-подходящата паста .

Детските пасти за зъби са в по-малки разфасовки, защото в тях се влагат по-скъпи и по-качествени съставки. За деца до 3 години пастата не бива да съдържа флуор, защото те не умеят да изплюват съдържимото . Ментолът също не е подходящ в ранна възраст - децата не харесват лютивия привкус на мента.  Стоматолозите препоръчват пасти със силициев диоксид или титан в състава, като щадящи зъбния емайл абразивни компоненти . Ако пастата съдържа сгъстители – те трябва да са от естествен произход / например агар-агар, пектин, смоли /.  Нивото на консервантите също трябва да е ниско. Ефективните пасти съдържат преобладаващо натурални вещества като ароматизиращи добавки без захарин / евкалипт, ванилин / .

Винаги избирайте паста според възрастта на детето. Някои стоматолози препоръчват пастата за зъби да се сменя на всеки 3-4 месеца , за да не привикват микроорганизмите към активните й съставки. За децата до 6 годишна възраст прецизирайте количеството паста върху четката – най-много колкото грахово зърно.

Всяко дете е различно. Обичайно, първите зъбки - „млечни“ - се появяват на 6-7 месечна възраст, а всичките 20 зъбки порастват до 30 месеца . За децата до 4-годишна възраст пастите за с по-ниско съдържание на флуор и ксилитол, разработени специално за млечните зъби.  Пастите за различни възрасти имат индивидуални вкусове /малина, кола, дъвка и др/. Първите постоянни „възрастни“ зъби се появяват около 6-7 годишна възраст. Пастите за пораснали деца съдържат флуор в установените норми , подобряват минерализацията и защитата от кариес.

Два пъти на ден – сутрин след ставане и вечер след последното хранене. Най- ефективно е вечерното миене на зъбите преди лягане.

Препоръчително е децата да посетят зъболекар с родителите си възможно най-скоро, за да свикват с обстановката, шумовете, миризмите . Специалистите препоръчват с появата на първото млечно зъбче да се планира и първото посещение при дентален лекар .  Детският стоматолог ще Ви посъветва най-точно как да изберете най-точната паста и четка за зъби , как се прави почистването, как са облекчите симптомите при болезнено зъбо-никнене и др. практични съвети. Два пъти в годината правете профилактични прегледи след като детето на върши 3 години, за да се лекуват навреме засегнатите зъбки .

Свързани блог публикации

За здравето на детските зъбки и тяхната защита, магазин Kidso предлага на родителите ароматни пасти за зъби. Вкусовете на продуктите подтикват децата към изграждането на навици, свързани с цялостната устна хигиена.

Формулите са обогатени с флуорид, полезна съставка, която подсилва зъбния емайл и предпазва от потенциална поява на кариес. С това надеждата ви за съчетание от приятен вкус и ефективна защита е осъществена!

На базата на натурални съставки, някои продукти изключват флуорното си съдържание със негови заместители като извлеци от натурална руда, креда и растителни фибри, които спомагат за нежно изтъркване и задържане на влажността.

За естествен подсладител производителите залагат на нови нискоабразивни формули със екстракт от стевия и ксилитол, който е натурален подсладител, съдържащ се в плодовете. Тези съставки имат антикариесно и антибактериално въздействие в устната кухина. Този изчистен от различно съдържание продукт е подходящ за новородени деца.

Продуктите имат указание за употреба според възрастта на децата, като някои ограничават своята употреба след 2 или 3-годишна възраст. За допълнително подсилване на млечните зъбки на вашето бебе или дете, пастите за зъби разчитат на добавения в тях калций, който повишава реминерализацията на зъбките.

Родителите могат да са спокойни от безопасното съдържание на продуктите при поглъщане. Те не съдържат изкуствени оцветители, парабени и ГМО елементи. Вкусовите им качества се базират на екстракти от горски плодове,цитруси,  дъвка и други екзотични плодове. Със сигурност ще се харесат на всяко дете и ще му осигурява допълнителна свежест и приятен вкус.

Всички продукти са клинично тествани и се базират на проучвания и контрол по установените международни стандарти. Изработката на опаковките е забавна и интригуваща на любимия герой на вашето дете, като има опцията в комплекта да влиза и висококачествена четка за зъби.

За деликатната и защитна изработка, магазинът разчита на световни и български производители за хигиената на здравото бебе като Kingfisher, Chicco,Бочко и други марки.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими