Филтриране по
Марки
Виж още Виж по-малко
Цена
23 лв. 124 лв.
Пол
Виж още Виж по-малко
В промоция
Виж още Виж по-малко

Активна гимнастика

Показани са 1-20 от общо 25 артикул(а)

Активните гимнастики са сред най-полезните играчки за развитието на кърмачета и малки деца. Тези цветни и ярки интерактивни килимчета предлагат богат набор от предимства, включително стимулиране на сетивните и моторно-двигателни способности. Тези две умения са сред най-важните, които бебетата научават през първите няколко месеца след раждането си.

Разновидностите на продуктите за гимнастика са доста, но като цяло представляват меки подложки (активни килимчета, тепих за игра, постелки/, върху които лесно се монтират една или две арки, на които висят играчки с различни форми и изображения. 

След навършване на 3-4 месеца, бебето се научава да хваща, рита или дърпа играчките, защото за него това е весело и ново  „упражнение“. Способността да открива как най-бързо и лесно да постигне даден краен резултат / например пускане на звуци и светлини, сваляне, усукване и др./ поставя началото на успешното развитие на логическото мислене на детето, на разбирането на причинно-следствени връзки и ефекта от движенията.

Активната гимнастика  стимулира визуалното възприятие при бебетата – новородените не виждат ясно отдалечените обекти, но след 4-месечна възраст детето започва да фокусира по-ясно и да тренира зрението си, а вниманието му е привлечено от ярките и контрастни цветове на предметите, разположени около него.

Играейки си на постелката, мъничето  по естествен път опознава различните форми и цветове, започва да си свързва с дадени фигури,плодове, животни. 

Често активното килимче е снабдено с обезопасено и нечупливо огледало - бебето весело се оглежда в него, прави смешни физиономии, изследвайки себе си. Това, заедно с усъвършенстване на когнитивните и моторни умения, развива логиката и себепознаването.

На активната гимнастика  детето стимулира рефлекса да хваща и дърпа различни предмети, започва да координира действията на ръцете си, в желанието да хване интересна играчка.

Може би най-съзнателната полза от играта чрез активните гимнастики е подпомагането на сензорното възприятие. Разположени по корем или гръб на активната постелка, децата са заобиколени от пъстри играчки, контрастни цветове и звуци, които непрекъснато провокират сетивата им. Свикват напълно самостоятелно да дръпнат играчките, които са привлекли вниманието им. Веднъж достигнали желания предмет, го изследват, включвайки всички свои сетива – взират се внимателно, поставят я в устата си, стискат с ръцете или ритат с крачета, имитират звуци, смеят се.

Моделите активна гимнастика са различни, изработени от качествени материали и екологични материи. Но идеята е една - да дават възможност на бебето да се забавлява и развива в безопасна среда, да опознава себе си и разнообразието на света около него.

Продуктът е добавен към желани продукти