Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

219 лв. 256 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Велосипеди с помощни колела

Показани са 1-4 от общо 4 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Велосипедите с помощни колела са станали стандартен подход в ученето как да се кара велосипед. Тяхната ефективност обаче е спорна. Ако целта е детето да се научи да се движи самостоятелно като върти педалите – да, велосипедът с помощни колела върши работа. Ако обаче целта е да се свикне да се пази равновесие на две колела, помощните колела на помагат. В последните години колелата за баланс набират все по-голяма популярност и тяхната ефективност в ученето е по-висока.

Няма точно предписана възраст. Всички препоръки на специалисти казват обаче, че най подходящата възраст е малко преди 3 години или след навършване на 3 години . Този период обикновено продължава до около 5 годишна възраст. В по-ранните периоди се препоръчва колело за баланс – то се използва от едана година и полвина нагоре.

За съжаление – не.  Най-често помощните колела са монтират на оста на задната гума. За да е възможно това е нужно тази ос да е по-дълга от обичайното и да е оборудвана със специални болтове. Препоръчва се да купите велосипеда направо с помощните му колела, а след като вече не са необходими да ги демонтирате.

Велосипедите оборудвани с помощни колела са направени така, че помощните колела да са на малко разстояние над земята (около 1 см до 1,5 см). Причината за това е, че задното колело е това, което има спирачка. Ако помощните колела са постоянно опрели в земята, то основната гума не прави пълен контакт със земята и тогава не може да спира пълноценно. Това е потенциална опасност, която не бива да се допуска – спирането е ключово за сигурността.

Всички велосипеди с помощни колела предвиждат демонтирането на помощните колела и използването им като нормален велосипед. Най-честия подход при при преминаване на две гуми е да свалите помощните колела, след това да намалите височината на седалката до ново при което детето Ви седнало на нея може да опира с цяло ходило земята и да започнете да се движите тикайки колелото с крака. Това е практика подобна на начина на каране на колело за баланс . За по-голямо удобство и за да не се удря детето можете временно да демонтирате и педалите. След като се научите да балансирате така, можете да преминете и на движение с педали.

Свързани блог публикации

Когато става въпрос за даването на свобода и независимост на вашите деца, колоезденето не може да бъде победено с абсолютно нищо. С превозното средство възможностите, които се отварят пред тях са меко казано безкрайни. Приключенията с приятелите бързо се превръщат във всекидневна рутина и следователно дните остават изпълнени със забавление и вълнения.

Важно е да се запомни, че тази способност не пристига предварително овладяна у малчуганите. С течение на времето и безбройните тренировки те ще започнат все повече и повече да се самоусъвършенстват в тази насока. Усещането за постижение, което идва с практиката не може да бъде сравнено с нищо на света.

След като помощните колела бъдат свалени, детето ви не само ще бъде свободно да пътува независимо, но заедно с това ясно ще осъзнае, че е придобил умение, което ще бъде с него през целият му живот. Именно поради тези причини ви съветваме да се доверите на двуколесните средства.

Мястото където ще откриете най-добрите за ваша изненада се намират на конкретната страница. Онлайн магазинът на Кидсо предлага множество видове велосипеди на изгодна цена. Тя варира от порядъка на 138 - 256 лв., като не е изключен факта да попаднете на промоции.Останете с нас, за да може да ги разгледате всички поетапно.

Каталогът им се състои от следните детски превозни средства :

  • Триколки 
  • Малки велосипеди 
  • Велосипеди за подрастващи

Без значение на кое ще се доверите смеем да твърдим, че тяхното качеството е безкомпромисно. Това от една страна се дължина на професионализма на компаниите производители и от друга на използваните благородни материали. Голяма част от стоката е собственост на брандове, като – Zizito, Lorelli и Dino Bikes.

Едни от тези така наречени благородни материали са несъмнено пластмасата и стоманата. Тяхната комбинация прави велосипедите на практика издръжливи, леки и доста модерни. За успокоението на всички родители уведомяваме, че стандартите за безопасност и сигурност са дословно спазени.

Преди употреба препоръчваме задължително да се използва предпазна екипировка. В случай че нямате такава, Кидсо ще ви предостави всичко необходимо. Ако имате някакви затруднения или пък се нуждаете от повече информация можете напълно спокойно да се свържете с нас. Екипът ни ще ви очаква и винаги ще окаже нужното съдействие.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими