Филтриране по

Велосипеди с помощни колела

Не са открити продукти

Първият истински велосипед най-често е с помощни колела. Той е радост за детето, вълнение и очакване за нови игри и веселие. Велосипедите с помощни колела са станали стандартен подход в ученето как да се кара велосипед. 

Умението да се кара велосипед се състои от три елемента:

  • детето да се научи да се движи самостоятелно като върти педалите

  • да придобие усет за пространство и умение за маневра

  • да умее да балансира на две колела. 

С велосипеда с помощни колела първите две умения с усвояват най-добре. Велосипед с помощни колела е полезен подарък за игра и спорт за деца на около 3 години. По тази причина и производителите предлагат велосипеди с размер на гумите около 10 или 12 инча като велосипеди с помощни колела. 

Те най-точно съответстват на възрастта подходяща за първи велосипед. Разбира се умението за пазене на равновесие без помощни колела при различните хора се случва по различно време. Като резултат са налице и по-големи модели, които са окомплектовани с такива колела – размери до 16 инча включително.

Много родители използват обратния подход – купуват велосипед, който е без помощни колела и разчитат на временни такива, които купуват допълнително. За съжаление този подход не винаги е успешен.  Най-често този вид колела са монтират на оста на задната гума.  

При по-големи велосипеди е възможно да е предвиден монтаж и на рамката на колелото. За да е възможно това е нужно оста на задното колело да е предвидена за това и да е оставена по-дълга от необходимото. В тези случаи са Ви нужни и специални болтове за закрепване на помощни колела. 

При монтажа на помощни колела върху по-големи велосипеди направо на рамката трябват специални пластини, крепежни елементи, както и фабрично направени технологични отвори върху самата рамка. По практично решение е да изберете велосипед направо с тези колела, а след като вече не са необходими да ги демонтирате.

Технически правилно монтираните помощни колела са от значение за безопасната употреба на велосипеда

Велосипедите оборудвани с помощни колела са направени така, че помощните колела да са на малко разстояние над земята (около 1 см до 1,5 см).  Така задното колело, което има спирачка е в пълен контакт с пода и може да спира пълноценно. Ако спомагателните колела са постоянно опрели в земята, то основната гума не прави пълен контакт със земята и тогава не може и да спира правилно. 

Велосипедите с помощни колела са и капризни за балансиране – и двете помощни колела е нужно да са на еднаква височина над земята. В противен случай детето ще се накланя твърде много и ще придобие вредни навици, които ще му пречат да се научи да кара на две колела.

В kidso.bg предлагаме най подходящите детски велосипеди, като се грижим те да са с нужното качество и безопасност. За да осигурим най-доброто за Вас ние проверяваме лично изправността на всеки велосипед, който излиза от нашия склад – следим изправността на спирачките му, балансираме колелата му и гарантираме, че детето Ви ще ги използва без проблеми.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими