Филтриране по

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

5 лв. 6 лв.

Тебешири

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

В ранна детска възраст децата нямат силата и умението да държат молива правилно. В този период те го държат с цяла ръка. Нормалния захват трябва да бъде овладян като умение на възраст от около четири години.

Детската ръка е различна от тази на възрастния – тя е с по-малък контрол , пръстите са по-малки и силата е по-малко. За това моливите, с които се пише трябва да са с по-дебел корпус. Тогава децата го захващат и контролират по-лесно. Когато детето расте и развие уменията си може да се премине към по-стандартни по размер моливи.   Тогава е препоръчително да изберете за детето моливи, които да са с ергономична форма. Така детето ще може да ги използва по-дълго бе да се изморява ръката му. Дебелината на писеца е различна при детските моливи. При стандартните моливи използвани от възрастен диаметърът е 0,5 мм до 0,7мм. Децата не могат да пишат с такъв писец. Освен това те ще го счупят много бързо.  Детските моливи започват с писец с дебелина около 3 мм .  Такъв молив възпроизвежда дебела линия и трудно се чупи. Когато двигателните умения на децата напреднат, най-честия диаметър на писеца е около 1,4мм. Следващата стъпка е преминаването към писец с дебелина 0,7 мм.

Препоръчва се да дадете на детето пастели, когато то прояви интерес към тях. След 12 (дванадесет) месеца децата могат да държат пастел и да имат относителен контрол над движенията си. Реалистичната възраст, от която биха могли да започнат да рисуват върху лист хартия е между 15 (петнадесет) и 18 (осемнадесет) месеца.

Около четири и половина до пет години децата започват да използват флумастери.  В тази предучилищна възраст те започват да копират форми и рисуват свои картини.

В началото децата не могат да рисуват съвсем точно. В този период често те надраскват масата, върху която рисуват, дрехите си, ръцете си, дори и стените. За да няма проблем с такива „инциденти“ е необходимо флумастерите да са миещи се. Следете дали оцветителят или мастилото във флумастрите е безопасно за деца. Тези, които са тествани са споменати от производителите им. Избирайте флумастери с достатъчен брой цветове – те са по-занимателни за децата и стимулират тяхната креативност. Флумастерите трябва да са удобни за хващане с детска ръка.

Повечето малки деца ще посегнат да лапат тебешира . След възраст от 18 месеца децата проявяват интерес да рисуват с тебешир по земята. Тогава това се превръща в забавление и развива творческото мислене у децата.

Свързани блог публикации

Това вече е средството, с което детето ще сътворява върховни изобразителни сюжети, където пожелае навън и у дома. Тебеширите ще послужат за всякакви игри, писания и рисунки, с които децата ще се забавляват от сърце.

Kidso предлага, както комплекти с класически бели тебешири, така и цветни комплекти от няколко на брой цветове, с които детето ще създава пъстри шедьоври за максимално удоволствие и забава. Те са подходящи за деца над 3-годишна възраст и са съобразени с техните безопасност и здраве.

Изградени са от калциев карбонат, като прахообразната съставка се измива лесно от ръцете, без да оставя петна по дрехите. Не съдържат груби частици, което прави сбитата консистенция устойчива на чупене и трошене, а някои модели разполагат с хартиен ръкав, за да предпазват детските ръчички от изцапване.

Нарисувайте дама или морски шах и се забавлявайте с децата навън, когато времето е благоприятно за игра и забавление. Също може да започнете различни ролеви игри като учител и ученик и да изпитвате децата на техните знания за числата и буквите. Вашето дете веднага ще се заеме с ролята на стог учител като започне да изписва върху черната дъска таблицата за умножение или граматическите зависимости на езика.

Ще забележите, че формата на тебеширите е проектирана така, че да посва на детските ръчички без да създава неудобство при държане и боравене. А приказните комплекти разполагат с удобни картонени или PVC кутии за съхранение.

Тези творчески комплекти са подходящи за предучилищна и училищна възраст, като ще подготвят децата за писане и рисуване на вертикална повърхност.

Марките, създали своите модели за насърчаване на креативно мислене и усъвършенстване на двигателните функции са Eberhard Faber, SES и Koopman. Производители, които изработват с голяма прецизност своите артикули по ноемираните правила за качество.

За да запази целостта на пособията за рисуване, е необходимо да ги държите настрана от морки повърхности.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими