Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

61 лв. 440 лв.

В промоция

Виж още Виж по-малко

Помпи за кърма

Показани са 1-20 от общо 21 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Избора на правилната помпа зависи най-вече от нуждите на майката. Ръчните помпи са подходящи за жени, които се изцеждат рядко – от време на време. Те са леки, компактни и безшумни.  Електрическите помпи от своя страна са подходящи за кърмачки, които се цедят редовно – ежедневно. Те са много по бързи от ръчните и освен това можете да изберете модел, който ви позволява да изцеждате едновременно и двете гърди.

Независимо каква помпа сте избрали, важно е да не пропускате нейната стерилизация. При първоначалното разопаковане на продукта се стерилизират всички накрайници . След употреба същите могат да бъдат почиствани с вода и сапун, а стерилизацията да се извършва един път на ден.

Причините, които могат да доведат до необходимост от изцеждане, са много. Най-честите са:  преждевременно раждане. препълване на гърдите. стимулиране на гърдите. когато родилката приема медикаменти кърмата не е достатъчна за задоволяване на хранителните нужди на бебето. когато майката и детето ще бъдат разделени повече от 6 часа и др.  Тук на помощ идват помпите за кърма – неизменен помощник на всяка майка.

Затруднения при изцеждането изпитват голяма част от майките. Ако и вие сте сред тях, бихте могли да си п омогнете с масаж на гърдите или с поставяне на топъл компрес. Също така бихте могли да масажирате посредством леко издърпване зърната. Причината за неуспеха при изцеждане с помпа може да се дължи и на недостатъчен вакуум , като в този случай може да опитате с навлажняване на ръбовете на силиконовата част или на фунията.

Изцедената кърма е най-добре да бъде съхранявана в съдове или торбички за еднократна употреба , тъй като най-важното е да не бъде допуснато развитие на бактерии.  На стайна температура майчиното мляко може да се съхранява до 6 часа В хладилник – до 6 дни Дълбоко замразено във фризер – за срок не повече от 3 месеца.  За улеснение на майките( а и за тяхно спокойствие) препоръчваме върху съда/торбичката да бъде поставе н етикет с точните ден и час на изцеждане на кърмата , което ще ви гарантира, че няма да допуснете неволна грешка.

Свързани блог публикации

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими