Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Цена

103 лв. 900 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Велосипеди с две колела

Показани са 1-20 от общо 55 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Ако изберете подходящ детски велосипед Вие си гарантирате, че детето Ви ще се наслаждава на карането, ще е минимален рискът от травми и наранявания и движението на две колела ще е бързи и ефективно. За да бъде велосипедът по мярка на Вашето дете използвайте таблицата по-долу: Размер на гумата 12‘‘ – дете на ръст 80-100 cm; Размер на гумата 14‘‘ - дете на ръст 90-115 cm; Размер на гумата 16‘ ‘ - дете на ръст 105-120 cm; Размер на гумата 18‘‘ - дете на ръст 115-130 cm; Размер на гумата 20‘‘ - дете на ръст 120-135 cm; Размер на гумата 24’’ - дете на ръст 120-140 cm; Размерът на детските велосипеди се определя от диаметъра на колелата, а не от височината на седалката и размера на рамката.

За правилен избор на велосипед е водещ размера на колелото – използвайте таблицата по-горе, като ръководство и ориентир. Теглото на велосипеда също не е за пренебрегване.  Колкото по-лек е велосипеда, той се кара по-лесно, маневрира по-добре и се пренася по-леко. Има правило, че теглото на велосипед трябва да е не повече от 40 % от теглото на велосипедиста.

Материалът на рамката определя колко ще е здрав определен велосипед и колко ще бъде общото му тегло. Най-популярните материали са стомана, алуминий и карбон.

Без значение дали детето ще кара велосипед в контролирана среда или в парк , вело-алея или на пътя е нужно то да бъде оборудвано с наколенки, налакътници и каска.

Уверете се, че гумите на велосипеда са с добър грайфер . Бъдете сигурни, че светло-отразителните елементи по велосипеда са си по местата, чисти са и ще отразяват светлини в тъмната част на деня .  В случай, че планирате да карате велосипед с детето си по обществени пътища, по велоалеи в близост до обществени пътища винаги носете ярки дрехи, по които има отразителни елементи. Така си гарантирате да бъдете забелязани в тъмното.

Свързани блог публикации

Карането на детски велосипед е спорт и игра.  Това носи забавление за децата и в същото време стимулира двигателната им активност.  

В допълнение на това, колоезденето има и множество полезни за здравето допълнителни ефекти – подобрена работа на сърдечно – съдовата система, повишена мускулна сила и еластичност, по-добра гъвкавост на връзките, понижени нива на стрес, по-добра координация, по-изправена стойка, по-здрави кости, по-ниски нива на телесни мазнини и каляване на организма (съответно и по-нисък риск от заболявания).

Първите игри с велосипед започват при децата на възраст между 2 и 4 години.  По това време детската координация тепърва се развива, чувството за баланс отново не е развито.  На 2 годишна възраст обикновено децата карат на три гуми или с помощни колела.  На възраст между 3 и 7 години децата започват да карат на две колела.  

Ученето да се кара велосипед се случва на няколко етапа – децата се учат първо да се движат „на собствен ход“ да могат да придвижват велосипеда със собствената си сила, след това се научават да управляват и маневрират и накрая се научават да балансират.   Децата се развиват по различен начин и по тази причина и уменията им се развиват по различен път и на различна възраст.  

Не всички натрупват нужната сила, координация и чувство за баланс едновременно.  Съответно и увереността им да „подкарат“ велосипед на две колела се придобива по различно време.

Изборът на велосипед, който е удобен и подходящ за Вашето дете, е гаранция то да борави с него с лекота и да спира, и тръгва лесно, да не пада, и съответно да не се контузи.  До възраст между 6 и 7 години статистически е доказано, че децата каращи велосипеди на две колела се контузят по-често.  

Като резултат от тези наблюдения се е наложила практиката те да карат оборудвани с предпазна каска, наколенки и налакътници.  За децата в тази възрастова група е от особено значение велосипедът да е по мярка - децата да могат да стъпят с пръстите на краката на повърхността без да слизат от седалката.  Това е стандарт, който дава на детето стабилност и намалява вероятността да падне или да се контузи.  

Като по-стандартна схема за избор на велосипед можете да използвате следната релация между размер на гумите в инчове и височина на детето:

  • Ръст от 80 до 100 см, велосипед с колела 12 инча;

  • Ръст от 90 до 115 см, велосипед с колела 14 инча;

  • Ръст от 105 до 120 см, велосипед с колела 16 инча;

  • Ръст от 120 до 135 см, велосипед с колела 20 инча;

В тази категория на kidso.bg ще намерите всички видове велосипеди на две колела, в различните им размери, както и всички аксесоари за тях – светлини, катинари, звънци, кошници за багаж и други.  При нас ще намерите и аксесоари за безопасност при колоездене – каски и много различни по вид и размери протектори.  

Винаги, когато детето Ви или Вие, заедно с детето си карате велосипед обръщайте внимание на сигурността – в тъмната част на деня носете ярки дрехи със светлоотразителни елементи по тях.  Винаги следете светлоотразителите на велосипедите Ви да са чисти и здраво закрепени.  

Ако ще карате колело в тъмната част на деня се уверете, че велосипедът Ви има и предна и задна светлина.  Периодично проверявайте, че велосипедът е технически изправен – гумите са с грайфер, каплите са прави и балансирани и спирачките работят.

Приятно колоездене!

 

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими