Филтриране по

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

8 лв. 40 лв.

Възраст

Виж още Виж по-малко

Пол

Виж още Виж по-малко

Сезон

Виж още Виж по-малко

В промоция

Виж още Виж по-малко

Каски и протектори

Показани са 1-12 от общо 12 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

Каската е най-важното средство за защита. Тя предпазва главата от наранявания при падане или удар и предпазва от мозъчни травми. Травмите на главата и уврежданията на мозъка могат да са фатални. Доказано е, че използването на каска предотвратява наранявания или фатален край в 85% от случаите на падане или подобен инцидент.

Каските и протекторите са неразделна част от оборудването при практикуване на различни активности. Най-често се използват при каране на триколки, велосипседи, ролкови кънки, ролери и скейтборд. При упражняването на зимни спортове те са също нужни – хокей на лед, каране на зимни кънки, каране на ски или сноуборд са занимания, при които трябва детето да е обезопасено.

Каските са много различни по форма, материал от който са направени, както и имат различни начини на закопчаване. Причината за това е, че за различните спортове нуждите са различни, паданията са от различна височина и вероятните удари на главата са различни. Като резултат на пазара се появяват множество модели и те са изрично предвидени за различни спортове. Използвайте каската, точно за спорта, за който е предназначена. Дали една каска е добра или не можете да определите по следните критерии : да има маркировка да не е лека да е с омекотена вътрешната страна, която да може лесно да се пере Качествените каски имат вентилационни отвори , които предотвратява потенето на главата. За по-голяма сигурност, качествените каски имат и светлоторазителни елементи, което прави носещия каската по-видим в тъмните часове на денонощието.

За да съществува някакъв общ критерий за сигурност и приложимост са въведени общи европейски стандарти, които да верифицират и потвърждават съответствието на личните предпазни средства с определени норми на качество и безопасност. Всички каски, които на себе си имат отбелязани маркери EN 1077 или EN 1078 , са сертифицирани и отговарят на този стандарт.

Каската трябва да ляга на главата без да е твърде стегната, както и не бива да е твърде свободна. Повечето каски са с размери, които отговарят на обиколката на главата в сантиметри. Каишките за прикрепяне на каската (най-често са със закопчаване под брадичката) са задължителни за използване и никога не бива да остават незакопчани.

Наколенките и налакътниците често не са харесвани от децата. Те ги намират за тежки, неудобни, стягат ги или им ограничават свободата на движение. Въпреки, че тези оплаквания често са основателни, тези аксесоари предпазват от травми при удари с летящ предмет (топки, хокейна шайба и други), предотвратяват повърхностни наранявания при падане, както и предпазват от фрактури при падане или сблъсък с друго дете или възрастен.

В зависимост от вида активност те са с различни форми и големина, както и с различни външни повърхности. За някои спортове е нужно външната им част да е мека, докато при други занимания външната черупка е пластмасова. Добрите протектори – наколенки и налакътници са с лесно ластично закопчаване, могат да се настройват съгласно размера на детското краче или ръка. Най-често в частите, които са в контакт с кожата са направени от памук и са предвидени да могат да се перат. За да не ограничават движенията на детето наколенките и налакътниците могат да имат подвижни части, който се движат по начина, по който се движи и самото дете.

Свързани блог публикации

Каските и протекторите са неразделна част от оборудването при практикуване на различни активности. Най-често се използват при каране на триколки, велосипседи, ролкови кънки, ролери и скейтборд. При упражняването на зимни спортове те са отново необходими – хокей на лед, каране на зимни кънки, каране на ски или сноуборд са отново занимания, при които трябва да обезопасим детето.

Каската е най-важния аксесоар. Тя предпазва главата от наранявания при падане или удар и предпазва мозъка от травми. Травмите на главата и уврежданията на мозъка са често фатални и по тази причина каската е необходимо предпазно средство. Статистически е измерено, че носенето на каска предотвратява наранявания или фатален край в 85% от случаите на инцидент.

Каските са много различни по форма, материал от който са произвеждат, както и система на закопчаване. Причината за това е, че за различните спортове нуждите са различни, вероятността за контузии и степента на риск са различни. Като резултат на пазара се появяват множество модели от хиляди производители.

За да съществува някакъв общ критерий за сигурност и приложимост са въведени общи европейски стандарти, които да верифицират и потвърждават съответствието на личните предпазни средства с определени норми на качество и безопасност. Всички каски, които на себе си имат отбелязани маркери EN 1077 или EN 1078, са сертифицирани и отговарят на този стандарт.

Като общо правило за определяне на една каска дали е добра или не можете да са придържате към следните „опорни“ правила – да има сертификат EN 1077 или EN 1078, да не е твърде тежка, вътрешната и страна трябва да е омекотена, за да е по-удобна.

Качествените каски имат вентилационни отвори, които позволяват телесната топлина и влага от главата да се отделя без главата да се изпоти твърде много по време на спорт. За по-голяма сигурност, качествените каски имат и светлоторазителни елементи, което прави носещия каската по-видим в тъмните часове на денонощието.

Каската трябва да ляга на главата без да е твърде стегната, както и не бива да е твърде свободна. Повечето каски са с размери, които отговарят на обиколката на главата в сантиметри. Каишките за прикрепяне на каската (най-често са със закопчаване под брадичката) са задължителби за използване и никога не бива да остават незакопчани.

Наколенките и налакътниците често не са харесвани от децата. Те ги намират за тежки, неудобни, стягат ги или им ограничават свободата на движение. Въпреки, че тези оплаквания често са основателни тези аксесоари предпазват от болезнени травми при удари с летящ предмет, предотвратяват повърхностни наранявания при падане, както и предпазват от счупвания при падане или сблъсък с друго дете или възрастен.

В зависиомост от вида активност те са с различни форми и големина, както и с различни външни повърхности. За някои спортове е нужно външната им част да е мека, докато при други занимания външната черупка е пластмасова.

Добрите протектори – наколенки и налакътници са с лесно ластично закопчаване, могат да се настройват съгласно размера на детското краче или ръка. Най-често в частите, които са в контакт с кожата са направени от памук и са предвидени да могат да се перат. За да не ограничават движенията на детето наколенките и налакътниците могат да имат подвижни части, който се движат по начина, по който се движи и самото дете.

В тази част на KIDSO ще намерите всички необходими каски и протектори (налакътници и наколенки) за най-популярните детски занимания – колоездене, каране на кънки или ролери, каране на скейтборд и подобни. Никога не пропускайте да осигурите детската безопасност. Не забравяйте и периодично да подменяте личните предпазни средства – те както и дрехите и обувките стават малки, защото Вашето дете расте. В KIDSO ще ви предложим разнообразие на каски, налакътници и наколенки, които са на достъпни цени и гарантират сигурността при спортуване.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими