Филтриране по

В промоция

Виж още Виж по-малко

Бранд

Виж още Виж по-малко

Цена

11 лв. 42 лв.

Фулмастери

Показани са 1-3 от общо 3 артикул(а)

Често задавани въпроси (FAQ’s)

В ранна детска възраст децата нямат силата и умението да държат молива правилно. В този период те го държат с цяла ръка. Нормалния захват трябва да бъде овладян като умение на възраст от около четири години.

Детската ръка е различна от тази на възрастния – тя е с по-малък контрол , пръстите са по-малки и силата е по-малко. За това моливите, с които се пише трябва да са с по-дебел корпус. Тогава децата го захващат и контролират по-лесно. Когато детето расте и развие уменията си може да се премине към по-стандартни по размер моливи.   Тогава е препоръчително да изберете за детето моливи, които да са с ергономична форма. Така детето ще може да ги използва по-дълго бе да се изморява ръката му. Дебелината на писеца е различна при детските моливи. При стандартните моливи използвани от възрастен диаметърът е 0,5 мм до 0,7мм. Децата не могат да пишат с такъв писец. Освен това те ще го счупят много бързо.  Детските моливи започват с писец с дебелина около 3 мм .  Такъв молив възпроизвежда дебела линия и трудно се чупи. Когато двигателните умения на децата напреднат, най-честия диаметър на писеца е около 1,4мм. Следващата стъпка е преминаването към писец с дебелина 0,7 мм.

Препоръчва се да дадете на детето пастели, когато то прояви интерес към тях. След 12 (дванадесет) месеца децата могат да държат пастел и да имат относителен контрол над движенията си. Реалистичната възраст, от която биха могли да започнат да рисуват върху лист хартия е между 15 (петнадесет) и 18 (осемнадесет) месеца.

Около четири и половина до пет години децата започват да използват флумастери.  В тази предучилищна възраст те започват да копират форми и рисуват свои картини.

В началото децата не могат да рисуват съвсем точно. В този период често те надраскват масата, върху която рисуват, дрехите си, ръцете си, дори и стените. За да няма проблем с такива „инциденти“ е необходимо флумастерите да са миещи се. Следете дали оцветителят или мастилото във флумастрите е безопасно за деца. Тези, които са тествани са споменати от производителите им. Избирайте флумастери с достатъчен брой цветове – те са по-занимателни за децата и стимулират тяхната креативност. Флумастерите трябва да са удобни за хващане с детска ръка.

Повечето малки деца ще посегнат да лапат тебешира . След възраст от 18 месеца децата проявяват интерес да рисуват с тебешир по земята. Тогава това се превръща в забавление и развива творческото мислене у децата.

Свързани блог публикации

Ние насърчаваме творческите прояви във всяко дете, защото искаме да заобича изобразителното изкуство и да умее да се изразява като индивидуална личност с личен стил и почерк.

Тези пособия за писане ще позволят на вашето дете да развихри своето въображение и креативно представяне на изображение. Те имат удобен корпус за захващане като с това детето  чувства стабилни своите движения и умения за рисуване. Приспособени за деца над 1-годишна възраст, моделите са с обезопасен, заоблен връх и не съдържат ксилен, толуен или други вредни съставки.

Разполагат с удобни вентилиращи капачки, които запазват влажността на писците. Мастилото е без миризма, на водна основа и осигурява сияйни цветове и ярки, непрекъснати линии. С тези пособия детето ще стимулира своите двигателни умения, ще засили своето цветоусещане и креативно мислене.

Може да изберете своя перманентен маркер, който рисува върху почти всички повърхности  и не изсъхва, дори когато за дълго време се държи без капачка. Или специалните ни маркери за текстил, с които вашето дете ще има възможността да украси своите дрехи, обувки, възглавнички, раница и други лични вещи.

Като невероятен подарък заложете на нашия творчески комплект с бяла дъска и няколко на брой борд маркери с гъба за лесно почистване. А текст маркерите ще послужат за маркиране на важните за вас в текста параграфи в различни документи и книжа.

Тези пъстри модели и комплекти са предоставени от Faber Castell, SES и Stabilo, марки гарантиращи наситени тонове, великолепно изображение и удоволствие за дълги часове на игра. Те изработват висококачествени пособия за развитие на когнитивните и двигателни умения, с които децата ще експонират своя вътрешен свят по креативен и много цветен начин. Те са прекрасно решение за офиса, детската градина, училищни проекти, за извънкласни занимания у дома и за много други забавни начинания.

Начин на плащане
maestro
visa
discover
visa-electron
mastercard
dinersclub
Продуктът е добавен към желани продукти
Продуктът вече е добавен в любими